Quote (rusclaudiualin @ Wed, 10 Sep 2008, 22:40)
nici gand sfarsitul lumii. Pe mine altceva ma intriga. Daca experimentul reuseste si este dovedita teoria se vor darama toate podurile societatii trecutului si se va creea apocalipsa de maine.
Asta ar dovedi ca toate religiile nu isi au rostul, fiecare edificiu crestin isi va gasi golul.
De ce spun apocalipsa de maine? Pentru ca oamenii au crescut intotdeauna dupa un principiu al creatiei zeiesti. Daca se dovedeste ca Dumnezeu a fost doar un concept unde or sa fie poruncile?
de ce sa iubesc pe aproapele meu? de ce sa nu fur? de ce sa nu ucid? intelegeti?
se va creea prilejul distrugerii umane... prin evolutia la o societate udne disciplina nu isi are rostul.
Adica, tu crezi in Dumnezeu acu` ?
Putem face o plimbare de amiaza tarzie prin teoria idealist-obiectivÄ a Ideilor, lansata - in caz ca nu era self-sufficient- de platon. Divinitatea nu este decat o idee neschimbatoare, buna si reprezentativa pentru bine. Putem completa ca fiind o teama de necunoscutul intangibil, de nonexistenta, de ceea ce "nu este" chiar daca "pare a fi"
God is overrated. But it has good publicity

Quote (rusclaudiualin @ Thu, 11 Sep 2008, 08:37)
Punem omul fata in fata cu adevarul. Pana acum am trait cu dorinta, speranta, increderea ca dincolo de moarte vom trai in pace si dragoste.... Omul numea acest lucru speranta
Ganditi-va ca daca se va descoperi adevarata si misterioasa temelie a universului omul nu va mai avea speranta... Pentru ce sa traim stiind ca totul dupa moarte e nimic?
Pentru ce sa nu fur si sa nu fac bani ca sa ma simt bine intr-o viata pe care daca nu o traiesc sunt un idiot?
Logic.
Acum nush cum ganditi voi dar daca trecem prin viata ca prin branza negandindu-ne la lucruri ca acestea atunci chiar ca nu ne folosim creierul deloc + ca experimentul va fi facut public...
Iar daca se va dori musamalizarea acestuia vor trebui omorati toti care au participat la el pt. ca omul nu poate tine secrete ca acesta.
Pentru ca apriori exista valori morale, trecand de laicizarea termenului in genere "religie".
Exista un sistem de valori si prejudecati ale societatii, impuse prin fel de feluri de legi. In fapt, spiritul liber si libertatea individului sunt restranse pe zi ce trece, se vorbeste de libertati intangibile, fictive, dulci si amagitoare, aducatoare de satisfactii nemasurabile, cu rezonanta specifica unor povesti de Ispirescu, pentru copii sub 7 ani.
Quote (Taiko @ Thu, 11 Sep 2008, 01:31)
heh . zeitgeist
e bunicel , l-am vazut acu ceva vreme si pare-se ca are otzara de dreptate . dpdv religios nu poti lua nimic ca fiind "sigur", pentru ca si biblia a fost scrisa de oameni , care stim cum sunt . se stie ce tipuri de clerici au fost de-alungul istoriei , killeri mai mari decat criminalii in serie de-acuma , am avut si-un papa femeie , s-au vandut indulgente , deci na.. moralitatea bisericii nu era cea mai "curata" . si sa nu uitam ca acestia sunt cei care au dat mai departe biblia si au "ajustat " anumite lucruri pentru a fi conforme cu realitatile vremii de-atunci .
DAR biserica a avut un MARE rol in inchegarea comunitatilor si instruirea lor .asta e un + din partea mea pt biserica . dar cam atat .. 
Primu` lucru in business : Protejeaza`ti investitia.
Doar nu crezi ca factoru` uman i`a determinat pe ei la un asemenea comportament altruist.
Da si ti se va da...etc..
This post was edited by B4al on Sep 11 2008 07:26am