d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Romanian > La Multi Ani Romania > :) Multi Inainte
Prev123Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Warn: 10%
Dec 5 2011 01:25pm
Quote (mmc @ 4 Dec 2011 17:52)
Stai! Cine da de mancare Romaniei?

cine ? . nu ma refer la mine, dar toti cei care muncesc prin alte tari ca disperati pentru a acumula o anumita cifra economica sau pentru a-si crea un viitor incert, adica cei care trimit luna de luna bani acasa pentru a mentine familii intregi care nu ar supravietui cu pensia din Romania, cei care aduc bani in fiecare vara si in fiecare iarna cand vin acasa, acesti bani mentin tara. sunt venituri gratis. Bani introdusi in tara fara nici un fel de interes sau mana de lucru din partea tarii.

sau , daca nu ar intra luan de luna milioane de euro intara, cum ar supravietui datoriilor interne si in special celor externe ? cate zeci de mi de romani trimit lunar intre 100-400 euro ? +++++

e putin ?
Member
Gold: 17,707.00
Dec 5 2011 03:52pm
Quote (puyu @ 5 Dec 2011 22:25)
cine ? . nu ma refer la mine, dar toti cei care muncesc prin alte tari ca disperati pentru a acumula o anumita cifra economica sau pentru a-si crea un viitor incert, adica cei care trimit luna de luna bani acasa pentru a mentine familii intregi care nu ar supravietui cu pensia din Romania, cei care aduc bani in fiecare vara si in fiecare iarna cand vin acasa, acesti bani mentin tara. sunt venituri gratis. Bani introdusi in tara fara nici un fel de interes sau mana de lucru din partea tarii.

sau , daca nu ar intra luan de luna milioane de euro intara, cum ar supravietui datoriilor interne si in special celor externe ? cate zeci de mi de romani trimit lunar intre 100-400 euro ? +++++

e putin ?

sa zicem 50 000 romani o medie de 300 euro pe luna = 15 mil / luna = 180 mil pe an

din cate stiu in 2010 romania ( date luate de pe net ):

In 2010, statul roman a imprumutat peste 50 de miliarde de lei de pe piata interna. / 12.5 miliarde euro
Romania imprumuta 19,95 mld. euro de la FMI, UE, Banca Mondiala si BERD

rezulta un imprumut de aprox 32.5 miliarde euro.

Acum comparam : 180 milioane cu 32 500 milioane :)

si mai facem :

nu 50 000 ci 200 000 de romani trimit 500 euro pe luna ( e nerealist dar de dragul calculului ) rezulta : abia 1200 milioane !!!

Cam de 27 de ori mai putin !!

Un calcul final este : pentru a egala suma imprumutata / 10 miloane de romani trebuie sa trimita lunar aproximativ 300 euro !!

Acum cred ca avem o viziune realista despre imprumuturi si banii trimisi acasa de cei care muncesc in strainatate.

Ehh :)

This post was edited by FloKing on Dec 5 2011 03:52pm
Member
Gold: 8.43
Dec 6 2011 01:23pm
Quote (puyu @ 5 Dec 2011 21:25)

e putin ?

Ce-i "cifra economica"? Explain!

Romanii care trimit bani in tara, cativa amarati de euro, 100-400, in nicun caz nu hranesc o tara intreaga, sunt o mana de oameni fata de sumele care se invart in diverse businessuri in Romania. Economic as putea sa-ti explic, dar poate cu alta ocazie.
Member
Dec 7 2011 09:38am
Quote (mmc @ 6 Dec 2011 21:23)
Ce-i "cifra economica"? Explain!

Romanii care trimit bani in tara, cativa amarati de euro, 100-400, in nicun caz nu hranesc o tara intreaga, sunt o mana de oameni fata de sumele care se invart in diverse businessuri in Romania. Economic as putea sa-ti explic, dar poate cu alta ocazie.

ma refeream la o anumita pozitie sociala creata in urma undei pusculite cate de cat decenta.

Adevarat e ca in Romania se invart multi bani, dar cam tot ce se invarte in tara dispare. Probabil, nu cunsoc prea bine situatia afacerilor, dar, banuiesc ca majoritatea firmalor sunt straine. adica o mare parte din ce se produce iese din tara.

Privind dintr-un alt punct de vedere, Romania, in 89 nu avea nici un fel de datorii ( din cate mi-au povestit), ba mai mult cica ar fi avut o avere frumusica. Din acel an pana in ziua de azi singurul lucru in care am progresat cu adevarat e intr-o datorie incredibila :

2003 $13.700.000.000 49 2002 est.
2004 $18.340.000.000 46 33,87 % 2003 est.
2005 $24.590.000.000 42 34,08 % 2004 est.
2006 $35.680.000.000 46 45,10 % 2005 est.
2007 $42.760.000.000 46 19,84 % 2006 est.
2008 $74.540.000.000 38 74,32 % 31 December 2007
2009 $101.600.000.000 37 36,30 % 31 December 2008
2010 $110.000.000.000 33 8,27 % 31 December 2009 est.
2011 $108.900.000.000 33 -1,00 % 31 December 2010 est.

Daca cifrele sunt corecte acum un an aveam de paltit 110 mi de milioane ( ca sa se inteleaga).

intreb : ce firma din tara palteste datoria ? cumva a venit Tiriac sa zica: bai nene, oamenii mor de foame in timp ce FMI + ( inca cativa) se preocupa doar de interes personal. Nu, si nici nu o sa vina , pentru ca el face parte din acei cativa..asa ca cu cat avem datoria mai mare, cu atat mai controlata e tara si ina celasi timp cu atat maki controlati sunt cetatenii, si mai saraci bineinteles.

Cand am zis ca cei care trimit bani in tara sunt in mare parte cei care inca mai mentin tara in falsa lema !sa traiti bine! e pentru ca banii introdusi in de aceste persoane sunt 100% gratis. si nu sutn cativa amarti de euro... sunt cativa amarati de euro care mentin o mare aprte din economia tarii. sunt banii cu care se paltesc taxele si impozitele inventate de institutiile statului roman. cate mi de persoane platesc apa calda , gazul, lumina, MANCAREA !!!! cu banii primiti din afara ???? pe langa faptul ca paltesc cu bani care nu provin din economia Romaniei mai sunt si furati cu un iva enorm si fals. toti acesti bani sunt bani ( si am repet) care vin absolut gratis , bani cu care se paltesc pensi (haha ce pensi), cu care se dau ajutoare ( haha iar), bani cu care se paltesc datoriile externe.... ca nu fac 100% din ce se cheltuieste.. normal ca nu, dar daca nu ar veni nimic ??? 1 : cum ar trai cei care traiesc din banii primiti de la parinti, de la copii de la cine le trimite ? 2 : ce ar face economia Romaniei daca nu ar mai avea acest sprijin, ? 3 : Cate imprumuturi zilnic ar trebui sa faca tara pentru a equivala ```````, cativa amarati de euro```````...........
Member
Dec 7 2011 09:45am
Quote (FloKing @ 5 Dec 2011 23:52)
sa zicem 50 000 romani  o medie de 300 euro pe luna = 15 mil / luna = 180 mil pe an

din cate stiu in 2010 romania ( date luate de pe net ):

In 2010, statul roman a imprumutat peste 50 de miliarde de lei de pe piata interna. / 12.5 miliarde euro
Romania imprumuta 19,95 mld. euro de la FMI, UE, Banca Mondiala si BERD

rezulta un imprumut de aprox 32.5 miliarde euro.

Acum comparam :  180 milioane cu  32 500  milioane  :)

si mai facem :

nu 50 000 ci 200 000 de romani trimit 500 euro pe luna ( e nerealist dar de dragul calculului )  rezulta : abia  1200 milioane !!!

Cam de 27 de ori mai putin  !!

Un calcul final este : pentru a egala suma imprumutata /  10 miloane de romani trebuie sa trimita lunar aproximativ 300 euro  !!

Acum cred ca avem o viziune realista despre imprumuturi si banii trimisi acasa de cei care muncesc in  strainatate.

Ehh  :)

Da Florin , am gresit cand am zkis ca ei mentin tara... dar da-ti seama ca acel imprumut a fost facut pentru a paltii alt imprumut si pt ca FMI avea interes sa ne dea imprumuturi ca sa ne controleze pretul pietii.. dar cum ziceam in postul anterior, sau cum ziceai tu 180mil E gratis ti se pare puntin ?
Member
Dec 7 2011 01:24pm
1. Ce impozite si taxe? Alea se platesc din veniturile alora care muncesc aici, ca plateste un pensionar 90 de lei impozit pe casa/an, se cheama venit la bugetul statului care sustine restul Romaniei? GGNORE!

2. Daca-i firma straina asta nu inseamna ca banii pleaca din tara, din contra o foarte mare parte ramane in Romania, da, poate ai putea sa zici ca firmele straine ne hranesc, dar in niciun caz astia micuti care muncesc si ei afara pe 2000-3000 de euro pe luna si trimit un mezelic de 200 in Romania, chipurile sa ne hraneasca, fi serios.

3. Datoria externa se plateste din bugetul statului, ce se include in buget, sunt toate taxele/impozitele colectate de la intreprinzatori, firme, cum ajung banii in firme, nicidecum de la cei ce muncesc afara decat 0.1%, chipurile un batranel cumpara din 100 euro primiti gratis de la fiul sau care lucreaza in Mozambic o paine de 1 leu, firma care-l vinde plateste 16% la stat ca impozit, 1x0.16 = 0.16 lei si uite asa punand leu cu leu se construieste o economie a Romaniei, practic cei ce muncesc in afara sunt ca niste turisti in Romania, nu poti sa spui, vai Doamne turismul sustine o tara, nu zic aia din Malaysia unde-i foarte dezvoltat sau Tunisa etc.

4. Datorii externe mari sunt si la case mai mari America, Germania, Franta, Marea Britanie etc. Datonii nu sunt la tarile care inca mai au dictatori si traiul e sub limita, s-a creat un concept de a o duce bine dar fiind dator, majoritatea avem credite la banca pentru a ne fi mobilat casa in trecut, cumparat masina, haine, excursii in Bora-Bora etc.
Member
Gold: 17,707.00
Dec 7 2011 02:46pm
Quote (puyu @ 7 Dec 2011 18:45)
Da Florin , am gresit cand am zkis ca ei mentin tara... dar da-ti seama ca acel imprumut a fost facut pentru a paltii alt imprumut si pt ca FMI avea interes sa ne dea imprumuturi ca sa ne controleze pretul pietii.. dar cum ziceam in postul anterior, sau cum ziceai tu 180mil E gratis  ti se pare puntin ?

Nu mi se pare de loc putin.
Eu doar comparam cat ne imprumutam cu cat primim de la romanii din strainatate.
Dupa mine nici nu trebuiau sa trimita bani.
Sa ii cheltuiasca sanatosi cei care i-au muncit.

In rest multi isi dau cu parerea despre economie dar...nu stiu aproape nimic despre economia reala si despre economia din Romania ( sunt diferite :) )
Member
Gold: 0.00
Dec 8 2011 01:43am
Quote (mmc @ Dec 7 2011 09:24pm)
1. Ce impozite si taxe? Alea se platesc din veniturile alora care muncesc aici, ca plateste un pensionar 90 de lei impozit pe casa/an, se cheama venit la bugetul statului care sustine restul Romaniei? GGNORE!

2. Daca-i firma straina asta nu inseamna ca banii pleaca din tara, din contra o foarte mare parte ramane in Romania, da, poate ai putea sa zici ca firmele straine ne hranesc, dar in niciun caz astia micuti care muncesc si ei afara pe 2000-3000 de euro pe luna si trimit un mezelic de 200 in Romania, chipurile sa ne hraneasca, fi serios.

3. Datoria externa se plateste din bugetul statului, ce se include in buget, sunt toate taxele/impozitele colectate de la intreprinzatori, firme, cum ajung banii in firme, nicidecum de la cei ce muncesc afara decat 0.1%, chipurile un batranel cumpara din 100 euro primiti gratis de la fiul sau care lucreaza in Mozambic o paine de 1 leu, firma care-l vinde plateste 16% la stat ca impozit, 1x0.16 = 0.16 lei si uite asa punand leu cu leu se construieste o economie a Romaniei, practic cei ce muncesc in afara sunt ca niste turisti in Romania, nu poti sa spui, vai Doamne turismul sustine o tara, nu zic aia din Malaysia unde-i foarte dezvoltat sau Tunisa etc.

4. Datorii externe mari sunt si la case mai mari America, Germania, Franta, Marea Britanie etc. Datonii nu sunt la tarile care inca mai au dictatori si traiul e sub limita, s-a creat un concept de a o duce bine dar fiind dator, majoritatea avem credite la banca pentru a ne fi mobilat casa in trecut, cumparat masina, haine, excursii in Bora-Bora etc.

m'a men
daca cineva iti trimite 100 de euro "din afara" sa iti cumperi fixodent automat platesti tva la stat(tu ca persoana) la fel si magazinul de unde ai cumparat si tot lantul mai departe

este adevarat, sunt bani gratuiti care mentin starea de subzistenta unei categorii de oameni data uitarii(batranii de la tara)
Member
Dec 8 2011 07:39am
TVA-ul este un impozit indirect, tu-l platesti ca individual dar nu statului ci firmei care-l incaseaza, aceasta poate sa-l plateasca sau nu la stat, exista o compensare intre acel tva colectat si acel deductibil pe care firma la randul ei il plateste altor fime cand achizitioneaza marfa sau servicii. E o roata, statul incaseaza TVA de la unele firma dar si plateste TVA altor firme.
Member
Gold: 0.00
Dec 8 2011 02:20pm
Quote (mmc @ Dec 8 2011 03:39pm)
TVA-ul este un impozit indirect, tu-l platesti ca individual dar nu statului ci firmei care-l incaseaza, aceasta poate sa-l plateasca sau nu la stat, exista o compensare intre acel tva colectat si acel deductibil pe care firma la randul ei il plateste altor fime cand achizitioneaza marfa sau servicii. E o roata, statul incaseaza TVA de la unele firma dar si plateste TVA altor firme.

imi cer scuze pari mai cunoscator -_-
Go Back To Romanian Topic List
Prev123Next
Add Reply New Topic New Poll