d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Romanian > Viata De Zi Cu Zi > Pe La Noi
Prev123Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Warn: 10%
Jun 7 2011 02:32pm
Quote (FLOKING24 @ 6 Jun 2011 13:19)
La inceput s-a lansat stirea ca nu mai sunt alimente si in principal legume.

Nu mai sunt legume pentru consum !!

Preturile au sarit si smecherii isi frecau mainile sperand castiguri uriase pe spatele oamenilor amarati...

Dar surpriza !

Apare E-coli la legume / la castraveti in primele stiri.

Preturile cad ametitor si nici nu se prea arata ca vor mai avea de unde sa creasca.

Si iar surpriza !

Se arata la televizor munti de castraveti ( in Romania si in Europa ) pe care nu mai ii vrea nimeni - aruncati in bene.

Pai, spune unul incurcat... nu spuneau ca nu sunt legume ?? De unde au aparut muntii de castraveti ?

O palma de la soarta trebuia sa fie pentru speculanti : doreau ei ca, in criza si cu salarii micsorate, oamenii sa plateasca mai mult pentru legume decat in anii trecuti.

Ehh daca nu mai citesc si ei un pic - mare pacat sa lovesti un om amarat...

Istoria trebuie citita si invatat din ea, ca sa nu se mai repete greselile.

Se aude ? :unsure:

Flo , istoria se invata intre linii , findca mreu a fost scrisa de invingatori. omul nu va invata in veci din trecut. intre toata gluma asta , Spania a fost cel mai rau lovita :( , o gramada de legume pierdute in timp ce africa moare de foame avand in vedere ca in africa se poate cultiva aproximativ orice.
din pacate nu vom progrsa, si spun bucuros ca in ultimul timp imi doresc din ce in ce mai mult disparitia omului de pe pamant, nu meritam sa traim , suntem prea salbatici. Exemplu : Slim cu 74 miliarde $ ar putea sa plateasca foametea in Africa, mai sus mentionata, dar asta e imposibil, doar un om egoist ajunge la un nivel ca al lui.
In schimb imi place , Japonia. dupa tunami , oameni deja au case unde pot locui si mancare in timp ce Lorca (Spania) a lasat familiile pe strazi deoarece pe unde ne-am nascut noi lumea prea egoista si civilizatia e nula , ( inca gandesc ca Lewis Morgan a gresit enorm cand a vb de evolutia nuastra : salbatici, barbari si civilizatie.. , deoarece ultima inca nu a existat.)
... tre sa plec la munca. ca doar suntem sclavi :))

This post was edited by puyu on Jun 7 2011 02:33pm
Member
Gold: 17,707.00
Jun 7 2011 02:33pm
Quote (Arx_X @ 7 Jun 2011 21:21)
voi stiti macar ce e E.Coli de care tot vorbiti? (si da, stiu ca topicul a fost creat ca sa evidentezi palma destinului data mascaricilor )
dar ideea e , daca nu stiti macar bazele nu inteleg de ce vorbiti

E.Coli e o bacterie comesanta , din care avem toti kilograme in tractul intestinal , si care de fapt ne pazeste de actiunea multor patogeni pe care ii ingeram.
Ei bine, are si Coli asta mai multe tulpini , printre care se numara si entero-hemoragica despre care vorbiti voiaici fara sa stiti :)

eu zic sa nu mai mancam conserve de peste pt ca  botulinica din carnea de peste nu modifica proprietatile organoleptice, deci habar nu ai ca ai mancat ceva cu potential letal
la fel si cu stafilococii cu endotoxine din frimpturi .

va spun eu , clorofila e de viitor....

Sunt curios cine e " voi "... B)

Poate ne spui cine e.

Kilograme de e-coli in tractul intestinal nu putem avea. Si nici sute de grame. Si nici grame...

Are aprox 0.5 μm diametru...

Pana atunci noi mai vorbim pe aici cate ceva - asta daca se poate.

Cineva spunea ca este bine sa calculezi ca "celalalt" este mai destept decat tine si sa il tratezi ca atare.

Toate bune,

FLO :)

ps Cred ca toti de aici pot da un search pe e-coli .
Member
Gold: 0.00
Jun 7 2011 02:51pm
Quote (puyu @ Jun 7 2011 10:32pm)
Flo , istoria se invata intre linii , findca mreu a fost scrisa de invingatori. omul nu va invata in veci din trecut. intre toata gluma asta , Spania a fost cel mai rau lovita :( , o gramada de legume pierdute in timp ce africa moare de foame avand in vedere ca in africa se poate cultiva aproximativ orice.
din pacate nu vom progrsa, si spun bucuros ca in ultimul timp imi doresc din ce in ce mai mult disparitia omului de pe pamant, nu meritam sa traim , suntem prea salbatici. Exemplu : Slim cu 74 miliarde $ ar putea sa plateasca foametea in Africa, mai sus mentionata, dar asta e imposibil, doar un om egoist ajunge la un nivel ca al lui.
In schimb imi place , Japonia. dupa tunami , oameni deja au case unde pot locui si mancare in timp ce Lorca (Spania) a lasat familiile pe strazi deoarece pe unde ne-am nascut noi lumea prea egoista si civilizatia e nula , ( inca gandesc ca Lewis Morgan a gresit enorm cand a vb de evolutia nuastra : salbatici, barbari si civilizatie.. , deoarece ultima inca nu a existat.)
... tre sa plec la munca. ca doar suntem sclavi :))

bine ma tarnacopistule... fugi ca te asteapta batatu de pe vidanja sa te ia la munca
e: fmm de tarnacopist
Quote (FLOKING24 @ Jun 7 2011 10:33pm)
Sunt curios cine e " voi "... B)

Poate ne spui cine e.

Kilograme de e-coli in tractul intestinal nu putem avea. Si nici sute de grame. Si nici grame...

Cineva spunea ca este bine sa calculezi ca "celalalt" este mai destept decat tine si sa il tratezi ca atare.

Toate bune,

FLO :)

ps Cred ca toti de aici pot da un search pe e-coli .

deh e si el mic ce vrei

This post was edited by LincolnHawk on Jun 7 2011 02:52pm
Member
Warn: 10%
Jun 7 2011 02:56pm
Quote (LincolnHawk @ 7 Jun 2011 22:51)
bine ma tarnacopistule... fugi ca te asteapta batatu de pe vidanja sa te ia la munca
e: fmm de tarnacopist

nu stiu de ce inca avem mania de a ne baga in seama cu japca.
Member
Jun 7 2011 10:21pm
Quote (puyu @ Jun 7 2011 10:56pm)
nu stiu de ce inca avem mania de a ne baga in seama cu japca.

nici eu de unde atata tupeu de a filizofa exact acolo unde nutrebuie sa se bage nimeni de pe aici

asa ca deh unelta in spate siiiiiiiiiiiii "aiho aihi nananan aiho aiho aiho nanna"
Member
Gold: 1,034.21
Jun 8 2011 11:22am
stai asa dane, care e shmenu cu conservele de peste ??? ca in ultimul timp mananc la ton la cutie d-ala destul de mult.
sa inteleg ca nu e bun ?

cat despre istorie, s-a dovedit de atatea ori ca ea se repeta.
Member
Jun 8 2011 11:29am
Quote (MrDjBthu @ Jun 8 2011 07:22pm)
stai asa dane, care e shmenu cu conservele de peste ??? ca in ultimul timp mananc la ton la cutie d-ala destul de mult.
sa inteleg ca nu e bun ?

ce se intampla daca iei un pai, il bagi intr-un pahar plin cu apa si sufli in el? (ma refer ce "fenomen" se petrece)

deh mic si el
Member
Jun 8 2011 12:25pm
Quote (LincolnHawk @ 8 Jun 2011 20:29)
ce se intampla daca iei un pai, il bagi intr-un pahar plin cu apa si sufli in el? (ma refer ce "fenomen" se petrece)

deh mic si el

fenomenul se numeste barbutare. se produce acid carbonic, numit si sifon.

Quote (MrDjBthu @ 8 Jun 2011 20:22)
sa inteleg ca nu e bun ?

si io mananc conserve de peste, dar daca te-ai lua dupa riscu de boli, orice leguma ar cauza hepatita macar
Member
Jun 8 2011 12:32pm
Quote (the_rest @ Jun 8 2011 08:25pm)
fenomenul se numeste barbutare. se produce acid carbonic, numit si sifon.

Dumnezeule cat de prost esti!

si e barbotare
Retired Moderator
Gold: 2,762.00
Trader: Trusted
Jun 8 2011 12:34pm
Quote (FLOKING24 @ 7 Jun 2011 23:33)
Sunt curios cine e " voi  "...  B)

Poate ne spui cine e.

Toate bune,

FLO  :)

ps  Cred ca toti de aici pot da un search pe e-coli .

sa ma anunti cum te descurci cu search-ul ala , si de asemenea vorbim dupa ce termini o medicina .
nu vad de ce te-ai simtit atins de postul meu , dar probabil ai motivul tau.. held you in higher regards up until now..

cat despre dimensiunea bacteriilor, sunt ele mai mici decat celulele corpului , dar sunt si mai numeroase (search-ul ala o sa-ti spuna de 10-100 de ori ) .

Razvan , despre conserve era discutia ce implica toxina botulinica (aia care si-o injecteaza unii sa para tineri si sa nu transpire )
faza cu pestele e ca nu isi modifica mirosul culoarea sau orice alta propriatate organoleptica in cazul in care e contaminata conserva cu botulinica , deci nu poti observa si o mananci
restul conservelor o sa fir putin bombate din cauza acumularii de gaze , o sa miroase urat samd. deci trebuie sa nu fi intreg la cap sa mananci asa ceva
Go Back To Romanian Topic List
Prev123Next
Add Reply New Topic New Poll