d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Romanian > Campanie Anti Alcool La Volan > Cititi
Prev12
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 330.00
Sep 9 2009 09:36am
Quote (the_rest @ Wed, Sep 9 2009, 03:19pm)
iti spun eu ce poti face. poti sa te gandesti cand esti in trafic cu masina, ca alt sofer de prin preajma ta e baut sau are o buba pe care trebe sa si-o scarpine sau are o pisica care sare pe el sau orice numa sa isi piarda atentia de la condus pentru un moment ...

deci ce poti face ? uite:
1. poti pastra distanta mai mare fata de cel din fata, ca nu sti cand franeaza
2. poti sa fi mai atent la trafic si sa incerci sa anticipezi ce face ala din fata
3. la semafor poti sa te gandesti sa nu pleci chiar asa de repede ca poate mai vine un intarziat din cealalta parte, care e trecut pe galben
4. la sensu giratoriu sa fi atent totusi, ca sunt oameni care nu dau prioritate
5. la trecerea de pietoni cand treci si esti pieton, nu inseamna ca alalalt te lasa sa treci pentru ca esti rege pe trecerea de pietoni
6. sa franezi (sau macar sa nu accelerezi) cand vezi ca unu din spate te depaseste, poate riscant
7. nu-i injura ca nu se merita nervii cu care ramai si poate se mai si dau jos sa te bata
8. nu depasi viteza legala, nu e pusa pentru prosti
9. nu calca linia continua
10. cand e pus indicatorul 'depasirea interzisa' sau cand nu ai vizibilitate, nu depasi

uite ce multe am stiut ! hehe

ahaha, dai de permis? :)
Member
Gold: 1.00
Sep 18 2009 02:25am
ce treaba are bautura cu condusul??
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Warn: 10%
Sep 18 2009 02:55am
Opinia mea : accidentele de trafic vor exista atit cit vor exita masini :P. vitezomani sunt peste tot. tineri cu bani de la parinti care fug la150km/h - 220km/h cu masini de 40k-60k euro crezindu-se regii soselelor.
Pe linga asta , cred ca politia nu va putea face vreo data ceva in acest sens, atita timp cit marcile auto produc masini tot mai puternice . e un fel de : " ii dai unui alcoolic o sticla de jack , din care acesta ar trebui sa bea doar 30ml, cea ce nu se va intimpla..
Omul , cred, inca nu a ajuns la maturitatea de a-si asuma responsbilitatea deplina fata de ceea ce se petrece in jurul lui, tocmai de aceea se profita de tot, se distruge natura ... la fel si cu masina , cati dintre cei care au permis si masina de aici nu au dus pedala macar o data pina la fund , apoi spunindu-le amicilor : cel mai mult i-am dat 180km/h sau 230km/h ... ??(in forma de lauda)
DC_shoes, si eu am cunostinte care au suferit pe urma accidentelor rutiere( grav raniti, paralizati sau, decedati), dar nu se paote face nimic in priviinta asta. ori cite permise s-ar anula, oricite amenzi s-ar da, viteza va continua , e adrenalina pe care multi o cautam in ziua de azi mai ales la varsta de 18-30 ....
O campanie ?? ce putem cere ? interzicerea masinilor puternice ?? hahah , ...
eu cred ca solutia ar fi asta : sa reusim sa manipulam toti soferii , facindu-i sa inteleaga ca tot acolo ajung , si indiferent daca au o masina sanatoasa sau mai slaba , ori cit de buni ar fi si oricita experienta ar avea : acestea nu-i feresc de necazuri. cu 5 min mai tirziu sau cu 10 mai devreme tot aia e , numai ca la o viteza mai mare poti pierde controlul masinii mai ushor. Pina la urma sunt doar masini, aparate inventate de om deci: nu pot fi perfecte....
dar ca soferul sa ajunga responsabil e greu... mereu va exista acel moment de graba pt a ajunge la timp , mereu se va accelera pt a trece pe galben, mereu ne vom injura intre noi pierzind in acest fel atentia, mereu va fi copilul in spate care iti atrage atentia, mereu vei depasi dacia din fata ca merge doar cu 90 la ura , ....etc.... mereu vor exista aceste accidente....
Go Back To Romanian Topic List
Prev12
Add Reply New Topic New Poll