d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Romanian >
Poll > Salariile In Romania
Prev1234Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 330.00
Apr 28 2009 10:55am
sry pt double post probleme cu netul...
Member
Gold: 17,707.00
Apr 28 2009 12:04pm
Quote (giuvaieru @ Tue, 28 Apr 2009, 17:03)

salariul unui profesor universitar pleaca de la 47 de mil

.

ehh era bine daca era asa...dar nu e...nici pe departe !

poate confunzi salariul cu venitul..?

sunt unii care >>au fost in media ceva timp in urma>>aveau 5 6 7 + norme...nici timp nu aveau timp sa le faca...8)

si aveau 200 mil ++>.dar nu e bine sa generalizam...;)
Member
Gold: 828.70
Apr 28 2009 12:17pm
salariatii de la patron cred k ar trebui sa primeasca mai multi bani
dc?
1.cei de la patron stau si peste program ( unii chiar neplatiti)
2.aici nu prea ai voie sa iti exprimi parerea ( adik cei mici nu au prioritate in fata celor mai mari )
3.cei de la stat sa fim seriosi k 50%+ din ei au facut si ceva manevre

in concluzie sistemul de stat e mai usor de pacalit
in schimb la patron te taxeaza si de cate ori ai fost la wc
Member
Gold: 1,034.21
Apr 28 2009 02:37pm
Quote (FLOKING24 @ Tue, 28 Apr 2009, 20:04)
ehh era bine daca era asa...dar nu e...nici pe departe !

poate confunzi salariul cu venitul..?

sunt unii care >>au fost in media ceva timp in urma>>aveau 5 6 7 + norme...nici timp nu aveau timp sa le faca...8)

si aveau 200 mil ++>.dar nu e bine sa generalizam...;)

al unui profesor pleaca de la mult. si a zis profesor, nu conf sau asistent sau alte chestii. cu titlul de prof.
iar pe langa acel salariu si fara sa aiba 15 norme, cu o singura norma ca mai mult nu ii intereseaza pe ei, au peste 100 mil lejer.
stiu destula lume si lucrez pt universitatea din bucuresti, ca sa stiu ce salarii isi trag profii univeristari.
Member
Apr 28 2009 03:03pm
Fiind vb despre eterna si fascinanta Rominie si acum ca si in vremea comunismului se agajeaza pe pile, pe grade de rudenie, pe servicii sexuale..
Am vazut directori de firme sau de departamente sub 30 de ani care nu-si meritau postul...ce exp poti sa ai la 30 de ani ca sa lucrezi cu oamenii, sa-i convingi, sa-i mobilizezi?
Cit despre mosii aia bashiti din invatamint, degeaba au 70 de mil si 70 de ani ca nu mai au ce face cu ei... :D
Lasa mai bine sarac dar tinar... ;) sau ati uitat cind mergeati de 1 mai cu nashu la mare si naveati decit bani de-un pachet de tzigari? si nu era frumos? :)
Member
Gold: 21,070.00
Apr 30 2009 04:39am
Eu cred ca in aceasta tara sunt anormale unele lucruri cum ar fi:
1. firmele private sunt amendate sau executate daca nu isi platesc taxele si impozitele, firmele de stat au posibilitatea sa isi reesaloneze datoriile
2. firmele private daca nu realizeaza profit se inchid singure si nu primesc nici un ajutor financiar, firmele de stat pot lucra in pierdere si nu trebuie sa inchida
3. firmele private trebuie sa justifice la sange cheltuielile (masini economice, carburant, foi de parcurs, ...), firmele de stat nu au mari restrictii in acest domeniu
4. angajatii din firmele private nu au certitudinea ca peste 1an firma va mai functiona, angajatii de la firmele de stat nu traiesc cu acest stres
5. guvernarea ne informeaza ca este recesiune si de aceea maresc restrictiile, iar aceeasi guvernare mareste bugetele acolo unde nu este necesar si le micsoreaza acolo unde era nevoie ca ele sa creasca (este neglijata justitia, educatia, sanatatea ...)

Iar partea cea mai importanta este ca sectorul privat sustine de fapt prin impozite si taxe bugetul acestei tari, buget din care nu se investesc bani in lucruri importante ca infrastructura, justitie, educatie, sanatate, ..., ci in lucruri ca sutinerea unui sistem de salarizare in institutiile de stat bazat pe sporuri.
Daca vi se pare normal ca pentru un post din ministerul de externe sa fie platite sporuri pentru limba straina sau pentru un post din diverse ministere sa se plateasca sporuri pentru utilizarea calculatorului (word,excel, ...) atunci lucrurile sunt acolo unde ar trebui sa fie.

Member
May 1 2009 01:39am
mda....asta cam asa e...in spatele firmelor de stat stau politicienii nostrii si in spatele marilor firme private stau smecherii de afara care au dat spaga politicienilor nostri...altfel nu rezista la noi...deci alta palarie cu aceeasi Marie
numai ca patronii din sectorul privat isi recupereaza inapoi spaga pe care au dat-o politic muncindu-i mai mult pe angajati...la stat e mai simplu...exista o vacutza magica numita PIB sau buget de stat de la care sug toti sa se faca mari :)
si mai exista niste fraieri adika noi care ne platim impozitele...unde se duc nu e tb noastra, doar banii nostrii
Aici sunt banii dv :thumbsup: dc vi se pare cunoscuta expresia...
Member
Gold: 0.00
Warn: 10%
May 19 2009 04:49pm
partea cea mai importanta este ca sectorul privat sustine de fapt prin impozite si taxe bugetul acestei tari - adevarat
buget din care nu se investesc bani in lucruri importante - chiar si mai adevarat

Daca vi se pare normal ca pentru un post din ministerul de externe sa fie platite sporuri pentru limba straina - mi se pare corect doar daca si eu as primi cate un spor pentru fiecare punct de IQ.
Member
Gold: 119.50
Warn: 10%
May 20 2009 08:06am
Quote (ioan11bl @ Wed, 20 May 2009, 00:49)
partea cea mai importanta este ca sectorul privat sustine de fapt prin impozite si taxe bugetul acestei tari - adevarat
buget din care nu se investesc bani in lucruri importante - chiar si mai adevarat

Daca vi se pare normal ca pentru un post din ministerul de externe sa fie platite sporuri pentru limba straina - mi se pare corect doar daca si eu as primi cate un spor pentru fiecare punct de IQ.

daca ar lua prime dupa iq nici macar nu ar lua 2 mii de lei vechi !!

Toata guvernarea din tara asta e de cacat ! eu nu stiu de ce va mai faceti sperante sau de ce suferiti degeaba ...
Vrei firma te duci la bulgari sau la moldoveni si o inregistrezi acolo ca in romania nu merge ... Tara asta se duce singura in jos nu mai ai ce sa ii faci .. e in continua cadere ... dar ei ne linistesc cu ideea ca o sa fie bine , da o sa fie bine pentru ei si pentru cei ce ii tin buzunarele... iar partea cu mama ce ne-a afectat criza e cea mai mare prostie posibila .... cu ce ma afecteaza pe mine ca e criza ? nu sa scumpit nimic asa de mult fata de anu trecut sau acu 2 ani , aceeasi bani de cacat ii iau si traiesc de pe o zii pe alta cum se zice ... nu am terenuri sa le scada valoarea sa le scada , nu am apartamente sa le scada valoarea ... asa ca si partea asta cu criza e pentru cei bogati nu cei de jos .. aceeasi bani de cacat , acelasi datorii , aceleasi preturi sunt ... doar ca romanu a gata e criza .. vede preturile mai mari .. nu e adevarat, erau asa de mai demult dar daca nu ai bani oricum te duci in jos si la un moment dat ai fii simtit criza chiar daca nu ar fii existat una ...

Asa ca peace si nu va mai faceti probleme de genu !
Member
Gold: 0.00
May 20 2009 11:25am
romania nu e o tara unde sa lucrezi ..e o tara unde sa furi !
Go Back To Romanian Topic List
Prev1234Next
Add Reply New Topic New Poll