d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Romanian > Religie > Stiu Deja Ca`s Nebun
1234Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Warn: 10%
Jun 10 2011 12:10am
Intre multe idei, si multe alte idei si ganduri care uneori le pierd si imi revin cu mai multa intensitate in acelasi timp, intre criticile zilnice care le afirm cu tot felul de argumente despre tot felul de chiesti care imi atrag atentia cred ca : ori mintea mea e prea dusa ori e prea puternica. in ambele cazuri ma bucur ca sunt ignorant, altfel as sti absolut tot si nu as mai avea ce invata. DAR !

Revin la scopul acestui topic , inclinandu-mi gandurile spre religie, sau mai bine zis spre Dumnezeu. Cativa ma vor critica , altii vor trece pest topic zicand : asta e idiot, iar ceilalti vor posta aiurea insa : ma intorc.
Nu stiu cat de nebun trebuie sa fiu ca sa afirm ca ma consider mult mai puternic ca Dumnezeu , dar mentionand gandurile unui filozof ¨gandesc, dupa exist¨ as putea spune ca existenta mea e reala si o pot dovedi singur fara ca nimeni sa-mi spuna ca exist , neavand nevoia de absolut nimeni sa-mi demonstreze existenta. eu singur mi-o demonstrez prin faptul ca gandesc. Un amic gandeste ca suntem un experiment de o civilizati superioara care ne-a lasat pe aceasta planeta pentru a studiia evolutia noastra. chiar daca ar fi asa , eu gandesc si cum zicea prietenul meu Descartes, e dovada vie ca exist. in schimb Dumnezu pentru a exista are nevoie de oameni pentru a-i da viata.

E bine, daca eu nu am nevoie de nimeni pt a demonstra ca exist , iar Dumnezeu exista doar prin ajutorul unor ignoranti mai ignoranti ca mine ( asa ii numesc) e clar ca sunt mai presus ca el. fara sa mentionez posibilitatea imensa de: ca probabil nu e nimic mai mult ca o necesitate pentru cei slabi care au nevoie de a crede in ceva...

Am incercat sa respect credinta celor care inca isi mai fac rugaciuni .

This post was edited by puyu on Jun 10 2011 12:12am
Jun 10 2011 12:44am
Inappropriate Post Content
Member
Gold: 17,707.00
Jun 10 2011 03:42am
Interesant.
E bine ca iti pui intrebari si cauti raspunsuri.

Orice om care cauta si se intreaba mai are de facut un pas.
Mai e o intrebare de final : Dar daca totusi exista si eu ma insel in argumentatie ... ?

FLo :)

ps Nimic nu este ceea ce pare a fi. Sau...
Member
Gold: 8.43
Jun 10 2011 04:07am
http://youtu.be/Gi9GaK2fraQ

Mai aveam ceva interesant dar nu gasesc momentan.
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Jun 10 2011 07:31am
Daca stii deja ca esti nebun, du-te interneaza-te la clinica psihiatrie si lasa elucubratiile alea (destul de plicticoase, de fapt). scuteste-ne
Member
Gold: 287.00
Jun 10 2011 09:01am
eu am prea multe de comentat, nu te aprob si nici nu te contrazic, spun doar ca "Daca nu exista, dar tu crezi in El, nu pierzi nimic, dar daca El exista si tu nu crezi ai pierdut totul."
Member
Gold: 5,104.00
Jun 10 2011 02:39pm
Quote (leXu @ 10 Jun 2011 17:01)
eu am prea multe de comentat, nu te aprob si nici nu te contrazic, spun doar ca "Daca nu exista, dar tu crezi in El, nu pierzi nimic, dar daca El exista si tu nu crezi ai pierdut totul."

Premisa ignorant-idioata ascunsa in spatele unei imbecilitatii monumentale.

Daca nu exista, si crezi in el, pierzi chiar totul. Ratiunea....?

@ puyu
S`ar putea sa fie nitel mai greu sa demonstrezi ca existi. Simturile te pot insela.
Spre exemplificare : vezi un bat ca fiind drept. Iti asculti vazul. E drept.

Il pipai, si`ti dai seama ca nu e drept. Iti asculti again simtu`. Nu`i drept.

Imposibilitate. Logical fallacy. Silogism.

Mai cearta`te cu nietzsche nitzel.The Antichrist, Human, all too human sunt niste bune puncte de plecare. Apoi beyong good and evil.
Member
Gold: 5,629.00
Jun 10 2011 04:40pm
din punctul meu de vedere , exista o forta superioara . Ori ca-i Dumnezeu , Odin , Allah , bosonul :)) , mama natura , sau alieni , i tot una-mi e . Din punctul meu de vedere in orice religie din lume forta superioara " lasa de bune " cam aceleasi principii , valori morale . Eu unul dupa alea ma ghidez ; dupa valorile morale pe care mi le insusesc din interactiunile zilnice, si pe care le percep a fi corecte . Exista multe interpretari ale fiecarei religii , lucru care-a dus la extremisti , sectanti , etc . I-as bate pe toti . Pentru simplul fapt ca se cred mai buni decat restul , de-aia si-au facut religie mai 'cool' , mai inchisa la minte decat cele de pana atunci . Pentru ca sa fim seriosi , cine intra intr-o secta nu devine mai liberal , mai deschis si mai comunicativ cu cei de alta religie , doar mai batut in cap .

btw

@the_rest

tind sa nu fiu taran si sa jignesc lumea in general

DAR !

chiar daca ai inceput sa folosesti cuvinte mai mari , si iti recitesti textele de 3 ori ianinte dea posta ca sa nu ai greseli gramaticale , tot oligofren esti . se vede clar cand citeste cineva post-urile tale .

This post was edited by Taiko on Jun 10 2011 04:44pm
Member
Gold: 8.43
Jun 11 2011 01:49am
Mi-a mai placut asta:

Un barbat a mers la frizer sa se tunda. In timp ce frizerul a inceput sa il tunda pe client, cei doi au inceput o conversatie interesanta despre diverse subiecte. In cele din urma au ajuns sa vorbeasca despre Dumnezeu, iar frizerul a spus:

”Nu cred ca Dumnezeu exista.”

“De ce spui asta?” a intrebat clientul.

“Trebuie doar sa iesi pe strada si sa vezi ca Dumnezeu nu exista. Spune-mi, daca Dumnezeu ar exista, ar mai fi atatia oameni bolnavi? Ar mai fi copii abandonati? Daca Dumnezeu ar exista n-ar mai fi suferinta si durere. Nu-mi pot imagina cum ar fi sa iubesti un Dumnezeu care permite asemenea lucruri sa se intample.”

Clientul s-a gandit pentru un moment dar nu a raspuns pentru ca nu vroia sa inceapa o discutie incontradictoriu.

Peste putin timp, frizerul termina de tuns si clientul pleca mai departe. Imediat ce a iesit din frizerie a vazut insa pe strada un om neingrijit, cu parul lung si murdar.. Parea un om sarman. Clientul s-a intors la frizer si i-a spus:

”Stii ceva? Frizerii nu exista!”

“Cum poti spune asta?” a intrebat frizerul nedumerit.

“Eu sunt aici si sunt un frizer. Si tocmai te-am aranjat!”

“Nu e asa!” a spus clientul. “Frizeri nu exista pentru ca daca ar exista nu ar mai fi oameni cu par lung si neingrijit, ca omul de afara.”

“Dar frizerii exista! Ceea ce se intampla e ca oamenii nu vin la mine.”

“Exact!” a spus clientul plin de incantare.”Asta e ideea! Si Dumnezeu exista! Ceea ce se intampla este ca oamenii nu merg la El si nu Il cauta. De aceea exista atata durere si suferinta in lume.”

O. Paler

This post was edited by mmc01 on Jun 11 2011 01:50am
Member
Gold: 0.00
Jun 11 2011 05:22am
Quote (puyu @ Jun 10 2011 08:10am)
Intre multe idei, si multe alte idei si ganduri care uneori le pierd si imi revin cu mai multa intensitate in acelasi timp, intre criticile zilnice care le afirm cu tot felul de argumente despre tot felul de chiesti care imi atrag atentia cred ca : ori mintea mea e prea dusa ori e prea puternica. in ambele cazuri ma bucur ca sunt ignorant, altfel as sti absolut tot si nu as mai avea ce invata. DAR !

Revin la scopul acestui topic , inclinandu-mi gandurile spre religie, sau mai bine zis spre Dumnezeu. Cativa ma vor critica , altii vor trece pest topic zicand : asta e idiot, iar ceilalti vor posta aiurea insa : ma intorc.
Nu stiu cat de nebun trebuie sa fiu ca sa afirm ca ma consider mult mai puternic ca Dumnezeu , dar mentionand gandurile unui filozof ¨gandesc, dupa exist¨ as putea spune ca existenta mea e reala si o pot dovedi singur fara ca nimeni sa-mi spuna ca exist , neavand nevoia de absolut nimeni sa-mi demonstreze existenta. eu singur mi-o demonstrez prin faptul ca gandesc. Un amic gandeste ca suntem un experiment de o civilizati superioara care ne-a lasat pe aceasta planeta pentru a studiia evolutia noastra. chiar daca ar fi asa , eu gandesc si cum zicea prietenul meu Descartes, e dovada vie ca exist. in schimb Dumnezu pentru a exista are nevoie de oameni pentru a-i da viata.

E bine, daca eu nu am nevoie de nimeni pt a demonstra ca exist , iar Dumnezeu exista doar prin ajutorul unor ignoranti mai ignoranti ca mine ( asa ii numesc) e clar ca sunt mai presus ca el. fara sa mentionez posibilitatea imensa de: ca probabil nu e nimic mai mult ca o necesitate pentru cei slabi care au nevoie de a crede in ceva...

Am incercat sa respect credinta celor care inca isi mai fac rugaciuni .

mi te si imaginez cum, dupa o pauza de dat la tarnacop si strans gunoie pe acolo, iti pui intrebari "de unde venim si unde ne ducem", "oare exista Dumnezeu" etc

frateeee fugi si invata fizica poate inventezi masina timpului... apoi daca o realizezi du-te cu 10000 de ani in urma ca esti prea prost pt. zilele noastre

si nu am stiut ca boschetarilor din Spania li se pun porecle precum Descartes

"gandesc, dupa exist" :lol: poate "gandesc, deci exist"

Go Back To Romanian Topic List
1234Next
Add Reply New Topic New Poll