d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Romanian > Problema Vol 1
123Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 136.37
Warn: 40%
Sep 15 2010 08:56am
o sa fac o serie de topicuri cu probleme de logica, sper sa iasa bine.
o sa pun un topic pe saptamana. castigatorul primeste 10 fg.
ca sa castigi trebuie sa-mi dati pm cu raspunsul corect. primul pm corect pe care il primesc primeste premiul.
sa nu postati raspunsul in topic. stricati tot fun-ul, si nu dau fg.
pentru nerzii care o sa inceapa sa urle ca dau doar 10 fg, subliniez faptul ca nu tre' sa faci testul, si totul e for the lulz.

problema 1.

2 crescatoare de struti, Marcia si Mandy vorbeau intr-o zi.
din vorba-n vorba si-au dat seama ca daca mandy i-ar vinde marciei 7 struti,
mandy ar avea acelasi numar de struti ca marcia.

in acelasi timp, daca marcia i-ar vinde lui mandy 7 struti, atunci mandy are avea
exact de 2 ori mai multi struti decat marcia.

cati struti are fiecare ?

/edit : am primit un pm cu rezultatul, dar fara algoritm, le-a luat babeste.

nu-i ok asa.

This post was edited by MiniMod on Sep 15 2010 09:10am
Member
Gold: 130.00
Sep 15 2010 09:11am
Quote (MiniMod @ 15 Sep 2010 16:56)
o sa fac o serie de topicuri cu probleme de logica, sper sa iasa bine.
o sa pun un topic pe saptamana. castigatorul primeste 10 fg.
ca sa castigi trebuie sa-mi dati pm cu raspunsul corect. primul pm corect pe care il primesc primeste premiul.
sa nu postati raspunsul in topic. stricati tot fun-ul, si nu dau fg.
pentru nerzii care o sa inceapa sa urle ca dau doar 10 fg, subliniez faptul ca nu tre' sa faci testul, si totul e for the lulz.

problema 1.

2 crescatoare de struti, Marcia si Mandy vorbeau intr-o zi.
din vorba-n vorba si-au dat seama ca daca mandy i-ar vinde marciei 7 struti,
mandy ar avea acelasi numar de struti ca marcia.

in acelasi timp, daca marcia i-ar vinde lui mandy 7 struti, atunci mandy are avea
exact de 2 ori mai multi struti decat marcia.

cati struti are fiecare ?

/edit : am primit un pm cu rezultatul, dar fara algoritm, le-a luat babeste.

nu-i ok asa.

asta e mai mult de matematica...
Member
Sep 15 2010 09:14am
Quote (D2Throne @ Sep 15 2010 06:11pm)
asta e mai mult de matematica...

asta fiind un fel fancy de a spune ca nu stii sa o faci, nu ?

icwutudidthar. ma asteptam.
Member
Gold: 130.00
Sep 15 2010 09:23am
Quote (MiniMod @ 15 Sep 2010 17:14)
asta fiind un fel fancy de a spune ca nu stii sa o faci, nu ?

icwutudidthar. ma asteptam.

gandirea matematica nu este acelasi lucru cu gandirea logica.

o problema de logica ar fi ceva de genu:

In vremurile de demult trăia un împărat orgolios nevioe mare. Se credea cel mai puternic si mai destept om din lume si se mânia nespus numai la gândul că ar putea exista cineva mai grozav ca el.

Si iată că, din gură în gură, ajunse zvon la urechile lui că pe undeva vietuia un întelept foarte ager. Impăratul, vrând sa se descotoroseasca de el, porunci ca înteleptul sa fie grabnic întemnitat si judecat pentru o pricină scornită. Fără să zăbovească prea mult, judecătorii l-au condamnat pe întelept la moarte. Adus în fata tronului, împăratul i-a spus trufas:
- Alege-ti singur moartea. Vei fi spânzurat, ori doresti să ti se taie capul?
- Nu doresc nici una nici alta, zise înteleptul, dar n-am încotro. Totusi, mărite împărate - continuă el - as vrea sa-mi împlinesti, asa se obisnuieste, o ultimă dorintă: să-mi aleg singur moartea. Voi rosti câteva cuvinte. Dacă le vei considera drept un adevăr, atunci să mi se taie capul; dacă, dimpotrivă, vei găsi că cele spuse exprimă un neadevăr, atunci să poruncesti moartea prin streang.
- Mă învoiesc! - zise îndată împăratul, vrând să arate celor din jur că stie să respecte ultima dorintă a condamnatului.

Iar condamnatul a rostit nu mai mult de trei cuvinte si ... a scăpat cu viată! Care au fost cuvintele salvatoare?

Edit 1:

sau de genu: Un savant gaseste la polu nord 2 cadavre..si isi da seama k sunt adam si eva.Cum si-a dat seama?

This post was edited by D2Throne on Sep 15 2010 09:26am
Member
Sep 15 2010 09:34am
Quote (D2Throne @ Sep 15 2010 06:23pm)

In vremurile de demult trăia un împărat orgolios nevioe mare. Se credea cel mai puternic si mai destept om din lume si se mânia nespus numai la gândul că ar putea exista cineva mai grozav ca el.

Si iată că, din gură în gură, ajunse zvon la urechile lui că pe undeva vietuia un întelept foarte ager. Impăratul, vrând sa se descotoroseasca de el, porunci ca înteleptul sa fie grabnic întemnitat si judecat pentru o pricină scornită. Fără să zăbovească prea mult, judecătorii l-au condamnat pe întelept la moarte. Adus în fata tronului, împăratul i-a spus trufas:
- Nu doresc nici una nici alta, zise înteleptul, dar n-am încotro. Totusi, mărite împărate - continuă el - as vrea sa-mi împlinesti, asa se obisnuieste, o ultimă dorintă: să-mi aleg singur moartea. Voi rosti câteva cuvinte. Dacă le vei considera drept un adevăr, atunci să mi se taie capul; dacă, dimpotrivă, vei găsi că cele spuse exprimă un neadevăr, atunci să poruncesti moartea prin streang.
- Mă învoiesc! - zise îndată împăratul, vrând să arate celor din jur că stie să respecte ultima dorintă a condamnatului.

Iar condamnatul a rostit nu mai mult de trei cuvinte si ... a scăpat cu viată! Care au fost cuvintele salvatoare?

Edit 1:

sau de genu: Un savant gaseste la polu nord 2 cadavre..si isi da seama k sunt adam si eva.Cum si-a dat seama?

1. voi fi spanzurat.

la 2 nu-s inca sigur

/edit : inca astept raspunsul pentru 10 fg

This post was edited by MiniMod on Sep 15 2010 09:54am
Member
Gold: 10,650.29
Sep 15 2010 09:58am
Quote (D2Throne @ 15 Sep 2010 18:23)

Edit 1:

La 2: Erau goi?
Member
Sep 15 2010 10:00am
Quote (Rizwan @ Sep 15 2010 06:58pm)
La 2: Erau goi?

esti un geniu !

n-aveau buric !
Member
Gold: 20.00
Sep 15 2010 10:07am
Quote (MiniMod @ Sep 15 2010 06:00pm)
esti un geniu !

n-aveau buric !

:lol:
Member
Gold: 20.00
Sep 15 2010 10:08am
35 si 49 wtf
Member
Sep 15 2010 10:12am
Quote (davidthebest @ Sep 15 2010 07:08pm)
35 si 49 wtf

ma bucur mult c-ai postat <_<

ti-am zis sa imi dai si algoritmu' ..
Go Back To Romanian Topic List
123Next
Add Reply New Topic New Poll