Uz je to nejaky tyden co jsem absolvoval zakladni seminar pro ZFP akademii a chtel bych se podelit o zkusenosti, ktere jsem ziskal.
Jsou prazdniny 06, hezke pocasi a v tom mi vola spoluzak z VS, ze dela ted financniho poradce a ze by me to mohlo zajimat.
Ja, zakomplexovany pohodar a pozitkar veskereho volneho casu jsem tenkrat rekl "hehe, diky za nabidku, ale mam sve fitko a staci mi to".
Prazdniny skoncily, skola skoncila, najednou vice casu, vetsina pratel se rozutekla po cele republice na skoly/praci a me zustalo vice volneho casu a premysleni o mem budoucim zamestnani.
Dostala se mi do rukou knizka "Bohaty tata, chudy tata", jakozto jedna z nejpopularnejsich knih v zahranici, ktera se prave dostala na nas trh.
Ta kniha me nadchla natolik, ze jsem si precetl i dalsi dily od toho autora Robert T. Kiyosaki, vsechny pod cejchem "Bohaty tata". O to vice me jeste zaujala kniha "Mlady bohaty do duchodu".
Vsem vrele tyto knihy doporucuji, kdo se chce trochu vzdelat v oblasti financi, je to psano velice zazivnou formou ze zivota, zadne komercni/znalecke vypraveni.
Uz byl rijen a ja zase potkal sveho, ted uz byvaleho spoluzaka a tentokrat jsem uz jeho nabidku prijal, byl jsem presvedcen, ze jeste vice vzdelani se mi bude hodit a ikdybych uz nechtel pro firmu ZFP pracovat, tak budu mit aspon nejakou svou zkusenost.
Zapsal jsem se na zakladni seminar, byl celodenni, vcetne jidla v jednom z ostravskych hotelu. Brzo mi doslo, proc to ma v nazvu akademie. Jedna se totiz taky o vzdelavaci instituci s akreditaci. Na tom hotelu tehdy probihalo nekolik druhu seminaru, jen ja spolu s dalsimi asi 50 do zakladniho, pro "novacky".
Jedna se vlastne o takovou maklerskou spolecnost, jak jsem se dozvedel. Zameruji se na zprostredkovani / poradenstvi v oblastech od stavebniho sporeni, pres zivotni pojisteni az po penzijni pripojisteni pro radu firem na nasem trhu, nezavisle.
Libilo se mi na tom, ze me to k nicemu nezavazuje, muzu si s nabitymi informacemi odejit domu a svoje "evidencni cislo", ktere jsem ziskal, vcetne moznosti uzavirani smluv az po dalsi vzdelani, specializaci... a dat se svou cestou. Ale moznosti, jak toho vyuzit me tomu ubranily. Uzavrel jsem si pro sebe par vyhodnych programu, srovnal supliky rodine a zacina me to bavit =)
Funguje to na jednoduchem multilevelu, nejenze mam vedlejsi prijem, ale taky i pasivni.
Poznal jsem nove lidi, kteri pro tu spolecnost uz pracuji rok, dva nebo i vice a mohu rict, ze kazdy z nich zacinal temer od nuly a nyni si jezdi v luxusnich karach a ja lituji, ze jsem nezacal drive

Me to zmenilo a myslim, ze k dobremu. Ikdybych u toho nevydrzel dlouho, tak vim, ze ziskam vice nez jsem ocekaval, nez jsem vstoupil na zakladni seminar.
Nekteri uz o tom mozna slyseli a kazdy ma to urcite jiny nazor.
Me to dava moznost realizovat se, vcetne vysokeho financniho ohodnoceni - jakozto platoveho stropu, ktery ma kazdy moznost ziskat, je opravdu vice nez pohadkovy.
Nikoho neverbuji ani nelobuji, jen vypravim svuj pribeh, samozrejme ze kdo by mel zajem, tak mi staci napsat a reknu vice, vcetne nabidky... ale me stacilo, ze jsem to ze sebe dostal

Mam ted volnou chvili v praci (tedy fitka, jakozto me zatim hlavni zamestnani) a stejne jako kdysi jsem psal sve zazitky o VS, pokud si jeste nekdo pamatuje, tak ted vypravim o sve zacinajici kariere, ktera mozna skonci, mozna bud pokracovat, ale jsem rad ze jsem udalal prvni krok.
Udelal jsem caru za svym zivotem a zacal symbolickou "nulou".
© Tebi v diablo duchodu
This post was edited by thebiss on Nov 8 2006 07:53am