Vítejte ve Filmovém KlubuJeste to tu myslim neni, tak proc si tu jeden neudelat. Kazdy by tu mohl prispet s nejakym zajimavym filmem, nebo aspon s filmem co tu nebyl. Posledni dobou mam k dispozici hodne filmu a dlouho vybiram na co se zrovna budu divat. A mozna nejsem sam, ktery nevi, co si ma vecer pustit. Tohle by podle meho mohlo napomoci k vyberu.
A to je dobry napad

Aby se to tu nezvrhlo v neco nepristojneho a neprehledneho, stanovim tu urcita pravidla, ktera by mela byt dodrzovana.
Pravidla:1) Kazdy, kdo sem bude chtit psat, musi prispet filmem
2) Reakce a nesouhlasy muze zahrnout do jednoho postu s filmem a mel by je zretelne oddelit
3) Prispevky musi byt prehledne (Lua), ale nemusi byt formatovany dle jednoho stylu
dalsi pravidla budou pripadne pridana
nejake linky, ze kterych muzete postovat hodnoceni
http://www.csfd.cz,
http://www.imdb.com (muzete to delat, ale nemusite)
To je tak asi vsechno, nezbyva nez uvest priklad...
Ghost Dog: The Way of the SamuraiFrancie / Nìmecko / Japonsko / USA, 1999, 116 min
Režie: Jim Jarmusch
V hlavni roli: Forest Whitaker
Na tenhle film jsem si vzpomnel, kdyz jsem ted posloucham skvely soundtrack k nemu (RZA) ... Moc se v nem nemluvi, a zda se mi, ze na to,ze je to propagovano jako akcni/krimi/drama, je ta akcni stranka odsunuta do pozadi. To ale neznamena, ze jde o nudny film. Jen je to spis vic k premysleni (asi).
Je to velkem cernochovi, profesionalnim vrahovi, ktery zije podle samurajskeho kodexu. V mladi mu jeden ze clenu italske mafie zachranil zivot a on ho prijal jako sveho lenniho pana. Zacal pro nej pracovat a tim se rozebehl kolotoc deni, jejichz konec shledneme v tomhle filmu. Filmu, ktery je nabity citaty z Hagakure, skvelou muzikou, dobrym hereckym vykonem, solidni symbolikou a hlavne dobrym dejem, ktery si zada to, aby nad nim bylo aspon chvili premysleno.
Doporucuju podivat se na nej nekdy v klidu, je to opravdu prijemna relaxace..
8/10iMDB 7,4/10
CSFD: 87%
Quinn
jo, kdyz nebudu linej, uploadnu neco ze soundtracku nekam, kdybyste mel nekdo zajem tak PM