d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > České a Slovenské >
Poll > Koho Budete Volit? > Nebo koho by jste volili..?
1237Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 22,009.00
Apr 25 2006 03:24pm
Ja bych urcite volil ODS. Za prve jejich hlavni oponenti, CSSD, a KSCM jsou mi nesympaticke. Paroubek mi pripomina Lukashenku v Belorusku, ten taky zacal s tim ze bojoval proti korupci. Dalsi parallel Lukashenky s Paroubek je v tom jak rvou na sve podrizene kdyz se neco pokazi... Celkove jsem presvecen ze Cesku by se darilo lip bez Silnych muzu jako Paroubek a Rath v popredi parlamentu.

Je take zajimave jak jsou ty anti-ODS plakaty, ja bych tipoval ze do dela CSSD/KSCM, nevite jiste?

A proc to delaji?

Mne se zda ze hlavne CSSD uz je tady dlouho a nema uz co nabidnout tak alspon chce pospinit opozici. Napriklad jeden z tech "anti-ODS" plakatu pise "ODS minus: chteji dat vsem rovnou dan," Paroubek toto take pripomenul v nedelni sedmicce.

Paroubek rekl ze zeme s univerzalne nizkymy danmi jsou Yugoslavie, Serbie, atd. a ze Cesko by se timto smerem nemelo ridit. Nevim proc. V zemich jako Morocco a zemich arabske peninsuly jsou take velmi nizke dane, a maji tam nejvysi uroven zivota na svete. Nizke dane jsou atraktivni pro investory a to by take dokazalo vytvorit vic pracovnich mist a tim snizit nezamestnanost.

Moje druha vyhrada proti teto kritice je to ze je zalozena na principu nenavisti k privilegiim. Tenhel princip kraloval pri Ruske Revoluci 1917 roku a take pri Francouzke Revoluci 1789-99 (v obou pripadech protoze tehdejsi aristokracie vetsinou ty privillegie zdedila bez prace a normalni lide je nemeli sanci ziskat), a proto nepatri do moderni stabilni zeme. Take nechapu proc by clovek ktery se snazi vic, tzn. vic se uci a vic se snazi sehnat dobrou praci pak za svoji snahu (vic) 'platit'. Zvlaste kdyz 95% procent cechu ma stejne sance na uspech!

Dale je mi nesympaticke jak CSSD utoci na cleny ODS a jejich symboly. Kdyz daji sipku ktera ma smerovat do pred, zadem-napred na autobus tak to nic nerika. To jenom ukazuje ze nekdo v te firme co jim dela plakaty umi pouzivat "reflect" v photoshopu. *wow* Dale napadeni cloveka vetsinou byva posledni krok v argumentu, kdyz ten samotny argumen neni mozne odvratit.

Dost o CSSD/ODS, jedno co nechapu je proc je v Cesku tolik priznivcu KSCM? Dokazal bych pochopit kdyz stari lide proste nechteji zmenu, ale proc je voli i mlade?!

KDU-CSL ma dobrou reklamovou kampan a par politik ktere se mi libi. Ale zda se mi ze jsou priparevni zlepsit detaily ale ne celkovou situaci.
Member
Gold: 1,876.00
Apr 25 2006 04:04pm
Kdybych to mel shrnout maksi, tak s tebou souhlasim.
Ja jsem dlouhodoby priznivec ODS, volil jsem je pred 4roky a budu je volit i letos.

1. Paroubkova "krasa" je nediplomaticka a to myslim vazne. Kdo nedokaze udelat neco ze svou postavou... jak chce udelat zmeny v nasem celem state?

2. Anti-ODS plakaty jsou, byli a budou. Stejne je to i u anti-CSSD typu: KSCSSD a jejich cerveno/rude narazky.

3. To co Paroubek predvadi pred novinari a v sedmicce ~ je jako chovani maleho kluka, jeho samolibost nema konce a to je u moci POUZE jeden rok, takze stav ekonomiky a statu jako takoveho bylo diky predchozim vladam.

4. Nizkde dane jsou vyhodou u zemi s rychlym tempem ekonomiky, protoze jen tehdy techto dani dokaze nejlepe vyuzit. Nejsou to jen investori, koho nase zeme prilaka, ale i dotkne se to opravdu kazdeho ~ zamestnavatele budou odvadet nizsi dane a pociti to tedy i zamestnanci vcetne zivnostniku.

5. Ja osobne si nemyslim, ze stat potrebuje mit vizitku u vsech ostatnich jako "ten se stedrym socialnim systemem" jako doted, pocet cizincu a pristehovalcu roste. Pociti to nejvice moravaci, kde je priliv Romu ze Slovenska, protoze stedre davky a soc.vyhody ~ takove informace se siri rychle a Slovensko se stava stale mene atraktivni pro takove socialni skupiny.

6. To ze Paroubek a jeho CSSD (trefnejsi termin) tahne za provas spolu s KSCM je dost deprimujici. Paroubek se vychlouba jak se mu dari prosazovat zakony a jak je CSSD silna, ale radeji se uz nezminuje, ze je to hlavne diky KSCM, bez ktere by neprosadil temer nic, protoze nema podporu z koalice, kterou zavrhl tim, ze se nepodili na svych rozhodnutich a propaguje KSCM politicky program

7. mladsi volici KSCM me taky zarazeji, ikdyz je fakt ze temer 80% jsou volici duchodoveho veku. Na toto tema bylo provedena rada statistik, jedna z nich mapuje vekove slozeni a druha prave VZDELANOST volicu pro jednotlive strany. Vysledek neni prekvapujici, nejnizsi vzdelanost maji volici KSCM a naopak nejvyssi vzdelanost ODS volici.

8. Zajimam se o politiku a ekonomiku, takze mam svoji predstavu o deni ~ takze si nenecham mazat med kolem huby od Paroubka, ktery slibuje neco co nemuze dosahnout. Neni to temi cili, ale tim jak k nim pristupuje a jak je resil doted.

9. Pred vladou CSSD (pred 8lety), kdyz byla u moci ODS, tak vzdy mysleli ekonomicky a CSSD naopak socialne. Diky ODS rada lidi v mem okoli dali vypoved v praci a zacli podnikat (vcetne mych rodicu a znamych), hlavne diky podpore, kterou jim poskytla ODS a ted si zijou monhonasobne lepe, nez kdyby se tak nestalo...

10. Muj pohled je subjektivni a nemuzu si dovolit rict neco o objektivnosti, ikdyz si myslim ze tam z 1/2 je, ale nechci si zde nekoho rozhazet, ktery ma jine mysleni nez ja smile.gif

btw nevedel jsem, ze se o politiku tady nekdo zajima, skoda ze nektere veci nejdou vyjadrit dostatecne slovy, protoze bych o tom mohl napsat skoro knihu smile.gif

This post was edited by thebiss on Apr 25 2006 04:30pm
Member
Gold: 25,797.87
Apr 25 2006 04:25pm
este volit nemuzu ale volil bych evropsky demokraty
se mi zdaj ty nejlepsi s tech nejhorsich wink.gif
Member
Gold: 0.00
Apr 25 2006 04:47pm
ods, a neptejte se me proc smile.gif
Member
Gold: 1,116.00
Apr 25 2006 05:00pm
kdybych mohl volit tak se budu dlooouho rozhodovat mezi ODS a Zelenyma, rozhodne bych nevolil KSCM nebo CSSD protoze jak jejich programy tak i kandidati jsou mi silne nesympaticti.

edit: hlasoval jsem tady pro zelene, aby meli aspon nejakej ten hlas wink.gif

This post was edited by MrReaper on Apr 25 2006 05:05pm
Member
Gold: 1,876.00
Apr 25 2006 05:14pm
zeleni jsou taky fajn smile.gif
Kdyby se nedostali pres 5% pred nedavnem, tak by se ani nedostali do televize a pravdepodobne by zustali na stejne hranici. Urcite by neutrhli 10% + jako ted, protoze tak jsou dostatecne na ocich a pro lidi tato strana predstavuje neutralitu v politickem deni a malo namocenou stranu v politickem bordelu smile.gif

btw kde jsou nezavisli? taky fajni exoti smile.gif
Member
Gold: 10,388.99
Apr 25 2006 11:16pm
Balbínovu poetickou stranu jedinì !! biggrin.gif bohu¾el mù¾u volit a¾ vod øíjna... sleep.gif
(berte to co sem napsal lehce s nadsazkou:D )
edit - preklep wink.gif

This post was edited by Sobcz on Apr 25 2006 11:16pm
Member
Gold: 4,965.00
Apr 26 2006 01:05am
a kde su slovenske strany?tongue.gif
Member
Gold: 2,571.45
Apr 26 2006 04:46am
ODS for sure
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Apr 26 2006 09:05am
ODS mam je rad uz docela hodne dlouho uz od doby Klause a to je pro mne borec wink.gif
Go Back To České a Slovenské Topic List
1237Next
Add Reply New Topic New Poll