Quote (DJVibrejtr @ Sun, Apr 20 2008, 03:44pm)
ale budiz, pokud rozumis filozofii, tak mi rekni jaky je podle tebe rozdil (ne z praktickyho hlediska, ale z toho filozofickyho) mezi tim kdyz clovek jde, rekne si "ja sem vic nez nejakej rus nebo polak nebo zid" a zastreli je a kdyz jde jinej clovek a rekne si "ja sem vic nez opice pes nebo kralik" a zastreli je.
Nejde o to že je zastřelí, ale proč je zastřelí. Podle mě se nikdo nesnaží systematicky vyhladit všechny kočky nebo psi .. prostě sou to jen dementi co nemaj žádný "vyšší poslání", jen sou to takový blbci co si myslej, že je to sranda a že se tim vytáhnou na stejně dementní kámoše. Třeba je láká ta mediální popularita. Skoro bych se vsadil že kdyby byl ten dement jedinej člověk na světě tak by neměl potřebu todle dělat, protože by tim nikoho nemoh oslnit
kdyz chapes filozofii tak to asi vis
ale budiz, pokud rozumis filozofii, tak mi rekni jaky je podle tebe rozdil
rozumět filosofii ? to de ? podle mě jen člověk může znát historii filosofii a orientovat se v jednotlivejch směrech .. ale rozumět jí.. na tom něni čemu rozumět. Filosofie = láska k moudrosti. Jde o názory ne o něco, co by mělo jasnej závěr nebo jasnou pravdu .. proto je to tak lákavý a zajímavý.
a) clovek nikdy nedela veci o kterych veri ze nejsou dobry, clovek muze udelat miliony hnusu, ale vzdy proto ze veri ze je to to nejlepsi....
To neni pravda, spousta lidí je nucenejch do něčeho co dělat nechtěj ... jen nechtěj třeba bejt mrtvý + propaganda dělá strašně moc + spousta lidí se o to určitě určitě ani nezajímala. Zajímalo je akorát esli se jejich děti vrátěj z fronty a doufali že skončí válka.
predtim nez zacnes rikat ze je neco prehnany nebo tak, zkus se vzit do druhy strany, nebo do objektu pozorovani, priklad:
za hitlerovskyho nemecka lidi vyrustaly a zili v domeni ze zabitim nejakyho slovana nebo tak vlastne delaj dobre, a tak proti tomu nic nemeli nebo to sami praktikovali
nam vsem to ofc pripada spatny, protoze vyrustame v rozumnejsi spolecnosti, a odsuzujeme to
a vyrustame ve spolecnosti, kde mas pravdu o vsem cos rikal s tema podnikama, a proto delame to co delali za toho hitlera, schvalujeme a nebo dokonce zabijime to co povazujeme za podradny
Ono zpětně nepoznáš kolika lidem to vadilo ale jen nechtěli bejt zabáslí nebo skončit v koncentráku a kolik lidí to opravdu silně podporovalo a bylo zmateno tou ideologií... většina lidí to stejně podporovala zezačátku protože chtěli práci... Ono mít inflaci několik miliónů procent je pro dnešního člověka asi dost nepochopitelný. Stejně to akorát dokazuje, že se každej stará akorát vo to aby měl kousek žvance a teď to nazvu hnusně tydle "vedlejší zájmy" NSDAP jim byly uprdele.
a ted prijde to co je opravdova filozofie: zkus se zamyslet, co by si o nas rekl ne rozumnejsi clovek, ale opravdu rozumny: ze stale po 50-60 letech furt vyvrazdujeme to co se nemuze branit a co sami na zaklade dobovych priorit povazujeme za menecenne a podradne
Podle mě nejde o to že bysme hledali něco podřadnýho a to cíleně zabíjele protože je to podřadný... jen je prostě pro člověka přirozený "lovit" i když dneska už to s lovem nemá nic společnýho .. prostě dneska je to polidštělej zákon přírody.
PS: na čárky atd. se nekoukejte.. sem línej to vopravovat po sobě.