d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > České a Slovenské >
Poll > Volili Jste Dnes? > zase politika xD
Prev1567
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 6,531.15
Jun 7 2006 09:46am
Quote (nighthag @ Wed, Jun 7 2006, 09:55am)
Quote (palec @ Wed, Jun 7 2006, 08:30am)

Mohli by to neak tlacit pres senat tam ma pravice vetsinu

Nemohli.
Pri plne ucasti vsech poslancu jim proste nic neprojde, proste se bude muset vzdy nekomu udelat spatne, nebo mu bude udelano spatne, ale tim se take vse nevyresi. Takze Tebi ma pravdu v tom, ze vysledek je docela spatny, jen bych se zkusil zeptat zda se vi i proc je takhle spatny vysledek? smile.gif Nas volebni system, je proste takovy jaky je a diky nemu tyhle "patove" situace budou pokracovat.

Ze by to bylo zpusobeno novelou volebniho zakona ktera znevyhodnuje mensi strany takze se krasne stalo ze stredoprava koalice ackoli ziskala o 200k hlasu vice ma stejne mandatu jako levice smile.gif a nej na tom je ze si za to muzou strany samy. Resp. CSSD a ODS. At zije kompromis tongue.gif
Member
Gold: 18,003.00
Jun 7 2006 11:49am
ehm, mel jsem na mysli vetsinovy 1 kolovy volebni system misto pomerneho zastoupeni, ty male strany vedou pouze k tomu, ze tu nejaka patova situace vubec vznika. Treba kdy ta "slavna" KDU-CSL nebyla ve vlade?? Kolik ma volicu a jak ovlivnuji tuhle zemi, to je to co mi neprijde fer. Staci si vzpomenout na dobu p. Vagnera (ten zbehlik z cssd), kdy hlasovani zalezelo na tom jak tenhle clovicek vyspal.
Member
Gold: 1,294.00
Jun 7 2006 11:54am
^^ Aspon mate veselo wink.gif

Myslim ze v Nemecku volby dopadli podobne (akurat sa to inac nakoniec poukladalo) nie?
Member
Gold: 6,531.15
Jun 7 2006 12:01pm
Quote (nighthag @ Wed, Jun 7 2006, 06:49pm)
ehm, mel jsem na mysli vetsinovy 1 kolovy volebni system misto pomerneho zastoupeni, ty male strany vedou pouze k tomu, ze tu nejaka patova situace vubec vznika. Treba kdy ta "slavna" KDU-CSL nebyla ve vlade?? Kolik ma volicu a jak ovlivnuji tuhle zemi, to je to co mi neprijde fer. Staci si vzpomenout na dobu p. Vagnera (ten zbehlik z cssd), kdy hlasovani zalezelo na tom jak tenhle clovicek vyspal.

Takze ses pro to ze vitez bere vse ?
A co tyce KDU-CSL tak ta nebyla ve vlade myslim 2 x tongue.gif
Member
Gold: 18,003.00
Jun 7 2006 12:14pm
Quote (Aktak @ Wed, Jun 7 2006, 05:54pm)
^^ Aspon mate veselo wink.gif

on nas ten humor brzo prejde neboj smile.gif

Quote (EGY @ Wed, Jun 7 2006, 06:01pm)
Takze ses pro to ze vitez bere vse ?

vetsinovy 1 kolovy volebni system: neni uplne staven tak, ze vitez bere vse (tj. ze musi ziskat i treba 3/5 vetsinu - napr. na zmenu ustavy), i tak muze ciste teoreticky vzniknout patova situace, jen je to znacne nepravdepodobne. Ale jinak, jasne proc by vitez nemel vladnout? Tak nejak jsem zil v domeni, ze volby k takovym vecem slouzi smile.gif libi se mi anglosasky svet v tomto smeru vic nez ten nas.
Go Back To České a Slovenské Topic List
Prev1567
Add Reply New Topic New Poll