d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > ÄŚeskĂ© a SlovenskĂ© > Marihuana A Vše Kolem Ní > ano, přesně tak
Prev12345610Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,876.00
Apr 12 2006 06:17am
Quote (Stéža @ Wed, Apr 12 2006, 05:56pm)
hh quinne smile.gif pěkně biggrin.gif bohužel je to tak Aldo, neříkej že by to měli všichni zkusit, tak i tak je to droga, ať se nám to líbí nebo ne, a ať si zkusí každý tak jak uzná za vhodné...a je jasné že kdo to nezkusil tak neví co vo go... logicky tongue.gif

Ikdyz jsem to zkusil, tak stejne porad nevim "vo co go", protoze to jak tady basnite, jak to taky neni uzasne a jak vam to vyhovuje...
Tak na druhe strane jsou lidi, kteri to nemohou ani citit a stejne jako u cigaret je to pro ne neprijemne. Ja na to treba nemam zaludek, ikdyz tzv "svatecni" huleni neodsuzuji, ale kdo je uz nekdo zavisly a huli kazdy den, tak v mych ocich je trochu slaboch, protoze si nedokaze uzivat zivota bez huleni a stejne jako u drog to predstavuje druhy svet, ktery se trochu izoluje od toho skutecneho sveta.
Member
Gold: 2,700.00
Warn: 10%
Apr 12 2006 07:14am
Quote (thebiss @ Wed, Apr 12 2006, 12:17pm)

Ikdyz jsem to zkusil, tak stejne porad nevim "vo co go", protoze to jak tady basnite, jak to taky neni uzasne a jak vam to vyhovuje...
Tak na druhe strane jsou lidi, kteri to nemohou ani citit a stejne jako u cigaret je to pro ne neprijemne. Ja na to treba nemam zaludek, ikdyz tzv "svatecni" huleni neodsuzuji, ale kdo je uz nekdo zavisly a huli kazdy den, tak v mych ocich je trochu slaboch, protoze si nedokaze uzivat zivota bez huleni a stejne jako u drog to predstavuje druhy svet, ktery se trochu izoluje od toho skutecneho sveta.

tak sorry,ale: je rozdíl "hulit" a hulit!!!Všechno má i své plusy a mínusy!!!Je mi jasné, že jsou lidi, kteří to nemohou ani cítit, ale nesnáším "chytrolíny" kteří o tom nic neví, a nadávají na to a odsuzují to..."sváteční" hulič, je v mladší generaci skoro každej....Ale musím ti říct ještě jednu důležitou věc:závislost na trávě je POUZE A JENOM PSYCHICKÁ, takže když si prostě řekneš ne a nechceš, tak s tím není nejmenší problém, takže tvoji větu:
ale kdo je uz nekdo zavisly a huli kazdy den, tak v mych ocich je trochu slaboch......
sis mohl s odpuštěním odpustit smile.gif Ale souhlasím s tím, že je to jinej svět, ale ten že by se izolovat od tohohle světa??? neee to neee, on jenom vylepšuje pocity a zážitky, takže si na tom víc valíš...ale tj jedno, už jsem toho napsal dost.....
Member
Apr 12 2006 07:46am
Quote (Stéža @ Wed, Apr 12 2006, 07:14pm)
... T.T ...

Ze nevim co je hulit a hulit? Vim ze prave huleni mi vzalo dva kamarady, kteri nedokazali prijmout realitu jaka je. Myslis ze se nezmenilo jejich chovani "pred" a "po" ? Ze jde jen o vylepseni svych pocitu a zazitku? Nehraje v tom roli mensi "realne" sebevedomi? Ze znas na vsechny tyto otazky odpoved? Ja myslim ze ano, tak pokud si to jeste neuvedomujes, tak my tady nerikej, ze slovo PSYCHIKA znamena JENOM, protoze na tom se to cele stavi.

Member
Gold: 1,116.00
Apr 12 2006 08:05am
1. Tebi ma pravdu v tom ze to neni JENOM
2. Steza ma pravdu s tema chytrolinama
3. myslim ze vy dva se neshodnete ani kdyz to budete resit 100 let, protoze na to mate oba uplne opacny nazor
4. "svatecni" huleni je v pohode, dokud neni svatek kazdej den
5. Tebiho nazor ze to meni vnimani reality beru, ma pravdu, ale zase na druhou stanu to neni tak krizovy jako u Hase nebo LSD apod. kdyz to treba srovnas s cigarama tak ty taky meni vnimani reality (prestanes kourit - vsichni ti prijdou nepratelsti, jses vic stresovany apod.)
6. Stezuv nazor PLUS A MINUS je naprosto spravny, jde jenom o to jak si to clovek vezme...
Member
Gold: 2,700.00
Warn: 10%
Apr 12 2006 10:32am
Tebi myslím že už to nemusíme dál řešit, protože reaper to vše uvedl na správnou míru...

Díky reape, další inteligentní člověk promluvil(že quinne? tongue.gif) btw. snad ti to brzo pošlu tongue.gif (ty víš co) ... ikdyž to ví asi každý happy.gif
Member
Apr 12 2006 11:06am
Ono huleni je prece jen huleni a ikdyz mariuhana je prirodni produkt a nenici zdravi tolik co cigarety a ma tedy s fiziologickeho hladiska mensi dopad, tak tim vice to ovlivnuje prave psychickou stranku. Kdo huli casto a pravidelne, tak vidi svet jinak, ale o tom to taky je a je to jeden z duvodu, proc se huli. Myslim, ze prave huleni patri k relativne zdravejsi ceste a dokonce i ekonomicky nenarocne, nez je to v pripade cigaret, alkoholu ci drog. Takze pokud si myslis Reaper, ze zde neexistuje zadna cesta, na ktere bychom se mohli shodnout, tak jsi na omylu. Jednoduse prinasim pohled s te druhe strany a cekam jake ma k tomu kdo argumenty, teda hlavne Steza a to ze jsem to pojal trochu zostra a kriticky je prave dobre. A v zadnem pripade to nejde argumentovat "radeji to nebudem resit", vse bylo receno. To je diskuze jako kazda jina a muze se ji zapojit kdokoliv, stejne jako v televizi je duel v otazkach na ekonomicke urovni rodin s detmi, tak to zajima i rodiny nebo lidi bez deti a urcite maji na to svuj nazor. Zvlast me zarazilo, ze Steza nebyl ani moc sebekriticky a nebral v uvahu tu druhou stranku, tak jsem chtel na ni upozornit.

Běhá si tak zajíc po lese, běhá, když najednou vidí jezevce, jak hulí marihuanu.
Zajíc povídá: "Jezevče, jezevče, co to děláš, takový krásný den a ty si takhle ničíš zdraví! Pojď si radši se mnou zaběhat!"
Jezevec uzná, že má zajíc pravdu a tak si s ním jde zaběhat.
Běhají, běhají, když najednou potkají vlka, úplně opilého, ale chlastá dál.
Zajíc povídá: "Vlku, vlku, co to děláš, takový krásný den a ty si takhle ničíš zdraví! Pojď si radši se mnou zaběhat!"
Vlk uzná, uzná, že má zajíc pravdu a tak si s nimi jde zaběhat.
Běhají, běhají, když najednou potkají lišku, jak šňupe kokain.
Zajíc povídá: "Liško, liško, co to děláš, takový krásný den a ty si takhle ničíš zdraví! Pojď si radši se mnou zaběhat!"
Liška uzná, že má zajíc pravdu a tak si s nimi jde zaběhat.
Běhají, běhají, když potkají medvěda, jak fetuje toluen.
A všichni povídají: "Medvěde, medvěde, co to děláš, takový krásný den a ty si takhle ničíš zdraví! Pojď si radši s námi zaběhat!"
Medvěd otevře jedno oko a povídá: "Nikam nejdu, seru na vás! Pokaždý, když si dá zajíc extázi, tak všichni běháme po lese jak kokoti!!"
Member
Apr 12 2006 11:25am
Asi jsem to spatne podal, ne ze se neshodnete na tom ci nazor je spravny, ale z tyhle diskuze nebude zadny reseni/zaver/... a pokud jo tak to bude porad neutralni, takze se stejne nedoberem k jednoznacnymu zaveru jestli ANO nebo NE... To tady sice nikdo ani nechtel, ale ja jsem na to tim poukazoval.
Z hlediska fyzickeho zdravi je marihuana zdravejsi, z hlediska psychickeho zalezi na tom jak moc clovek huli...
Steza sebe-jeho-kritiku ani nechtel, tohle mel byt topic o nasem pohledu na marihuanu a ne o tom jakej je kdo hulic (aspon tak to vnimam ja)...
Nemyslim si ze bylo receno vsechno, ale rozhodne jsme tady ukazali ty dva krajni nazory na travu nebo jak rekl Steza ty PLUSY A MINUSY a kazdej kdo si to po nas precte ( lol ) a bude si z toho chtit neco vzit tak uvidi jak to je s hulenim. Jinak kazdej na to ma nazor nekde uprostred a nepotkal jsem zatim jedineho cloveka ktery by dokazal rict 100% NE... (zkuste se zeptat politiku kteri brani legalizaci marihuany jestli to v mladi taky nezkusili -- i kdyz oni delali jiny veci - cichani redidla, brufen+chlast apod. ) a taky neznam nikoho kdo by rekl 100% ANO, protoze bud to cloveka prestane bavit a sekne s tim (nebo nesekne ale chce s tim seknout ale je tak zavislej ze nemuze) nebo se vrhne na horsi drogy...

Steza: jj posli, uz se tesim az to tu budu nad slovnikem tvrde kutit at to zni co nejlip wink.gif
Tebi: na tom vtipu je trocha kruty pravdy...
Member
Apr 12 2006 11:33am
Quote (MrReaper @ Wed, Apr 12 2006, 11:25pm)

Steza sebe-jeho-kritiku ani nechtel, tohle mel byt topic o nasem pohledu na marihuanu a ne o tom jakej je kdo hulic (aspon tak to vnimam ja)...

V tom jsem prave videl rezervu, ze i Steza by mohl prinest trochu te odborne kritiky a nenechavat to na nas, kteri s tim maji male zkusenosti.
Protoze tento topic znel jako klasicka scenka, kdy prijde stary znamy, nabidne jointa a tipek rekne ze nehuli a on hned zacne vysvetlovat, ze je to jen marihuana, ze ta ti nic neudela, je prirodni aj.
Pak se jednoho dne probudis v Bohnicke psychiatricke lecebne s diagnozou toxicka psychoza. Pak muzes byt nastvany, ze to neni fer, to mi nikdo nerekl, jaka psychoza, vzdyt to neni zadna droga, nejsem prece zadna smazka.
Az potom se divas na svet jinak a neni to zadna pohadka, ale drsna skutecnost, ikdyz je trochu extremni a ta moznost tu je hlavne v pripadech, kdy se huli nekolikrat denne po dobu treba par let a i v tomto pripade se jedna o zcela vyjimecny stav. Jen jsem chtel poukazat, ze i takhle se da skoncit, ikdyz se jedna treba jen o 1% z pravidelnych hulicu.
Member
Gold: 2,626.52
Apr 12 2006 11:58am
s tim ze ja zavislost pouze psychicka je blbost, na jakykoliv droze, se da vypestovat zavislost fyzicka.
Member
Apr 12 2006 12:03pm
Ha, Tebi uz to chapu cool.gif
trvalo mi to ale konecne jsem to pochopil wink.gif
tos nemohl rict hned? motz.gif
tak ted muzu rict jenom jednu vec tongue.gif
mate vsichni v necem pravdu a to v cem pravdu nemate tak to vam brat nebudu je to vas nazor smile.gif

OKPe nevim, ale kazda zavislost je z 90% psychickej problem, telo to casem prekousne, hlavne kdyz mas vuli... teda pokud jde o marihuanu a jine lehke drogy (pocitam do toho i alkohol/kafe/cigarety apod)

This post was edited by MrReaper on Apr 12 2006 12:05pm
Go Back To České a Slovenské Topic List
Prev12345610Next
Add Reply New Topic New Poll