d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > České a Slovenské > Ine Operacne Systemy - Okrem Windows > Pouzivas? Podel sa so skusenostami ...
Prev123
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 10,492.50
May 2 2006 07:18am
Quote (unknown_spirit @ Mon, May 1 2006, 01:08pm)
dneska jsem reinstaloval zpet na 32bit ^^

Cos cekal, krevety? wink.gif
Ja ti to rikal ze to bude nepouzitelne tongue.gif
Member
Gold: 18,003.00
May 4 2006 11:04am
take se pokusim prispet snad ti to vylepsi naladu biggrin.gif

1. Dost casto to nejsem ja kdo si vybira co na jakem stroji bezi, ale priblizne poradi FreeBSD, OpenBSD, Solaris, z linuxu to jsou pak slackware (resp muj isp ho palicate pouziva), fedora, redhat, zatim se mi nastesti dari uspesne vyhybat se debian a gentoo smile.gif

2. Windows co nebezi na tom ostatnim, ale d2 jsem pouzivam snad vzdy ve win, jsem prilis liny na to abych si hral napr. s wine nebo podobnymi emulatory a dokud to nepojede nativne tak to ani menit nebudu smile.gif

3. Tezka otazka, je to dost nahodne, kdyz jsem ve windows tak mam stejne pusteny xserver, a kdyz jsem v unixu, tak mam pustene terminalky takze si poustim co chci a kdy chci je to pro me jednodussi.

4. smile.gif kazdy z nich ma neco, rozdil mezi tim nedelam, nema to cenu

5. Zatim jsem se nesetkal s necim co bych nakonec nejak nerozchodil jak v *BSD tak linuxu, prislo mi drive, ze linux mel lepsi podporu usb zarizeni, ale prakticky zadne nepouzivam takze s tim ti moc neporadim, ale na notebooku jsem si rozchodil asi vsechno bez potizi od mizerne wifi az po to podivne rozliseni 1400/1024 (pred dvema lety to nebylo soucasti xwin, takze se musel udelat takovy maly workaround, ale wfm)

6. nic smile.gif mozna aby chodilo vse nativne, tak jako v *BSD mi pobezi vse co na linuxu, solarisu, (abi maji naimplementovane celkem pekne), jasne "jaderne" moduly pro takoveho cisco vpn klienta asi chodit nebudou wink.gif ale ten zbytek ano, nicmene ty windows a jejich abi ponekud pokulhava ... smile.gif

7. proboha uz zadny mam jich plne zuby biggrin.gif ted me bude cekat prechod na PKI (public key infrastructure) zalozeny na microsoftim pojeti sveta. Dostal echo, ze to na FreeBSD jako klientske stanici pujde, je to pry docela masakr, ale to jsou veci ktere jsou zajimavejsi nez zkouseni ruznych OS biggrin.gif

O zbytku jsme mozna jiz spolu prohodily par slov, vis kde me najdes biggrin.gif
Member
Gold: 33.48
May 4 2006 11:27am
Quote (nighthag @ Thu, 4 May 2006, 18:04)
2.
Windows co nebezi na tom ostatnim, ale d2 jsem pouzivam snad vzdy ve
win, jsem prilis liny na to abych si hral napr. s wine nebo podobnymi
emulatory a dokud to nepojede nativne tak to ani menit nebudu:)

A ty myslis ze d2 nekdy nativne pod linuxem/bsd pojede? Emulator je, a pravdepodobne i vzdy bude jedina moznsot jak to uchodit non-m$ OS. Mimoto chodi to fakt pekne, mam asi tejden stary CVSko.

Member
Gold: 0.00
May 4 2006 01:24pm
Quote (Leri @ Tue, May 2 2006, 03:18pm)

Cos cekal, krevety? wink.gif
Ja ti to rikal ze to bude nepouzitelne tongue.gif

Ja myslim ze kvakajici velbloudy...

Quinn - Mise: S
Member
Gold: 18,003.00
May 5 2006 06:11am
Quote (macros @ Thu, May 4 2006, 05:27pm)

A ty myslis ze d2 nekdy nativne pod linuxem/bsd pojede? Emulator je, a pravdepodobne i vzdy bude jedina moznsot jak to uchodit non-m$ OS. Mimoto chodi to fakt pekne, mam asi tejden stary CVSko.

Nemyslim si nic, je to dost jedno jestli ano nebo ne smile.gif slo mi spise o to, ze by bylo pekne mit abi pro win, muj postoj se k tomu nezmeni biggrin.gif protoze mi je jedno co mam na stanici, jestli wokna nebo nejaky unix.
Member
Gold: 1,294.00
May 8 2006 11:44pm
Quote (nighthag @ Thu, 4 May 2006, 19:04)
take se pokusim prispet snad ti to vylepsi naladu biggrin.gif

Tak to teda ano wink.gif
Mal som dovolenku a od 29-ho. Takze som bol mimo (aka novinka).
Ale je ozaj super ta tu aspon takto trosku vidiet.

Quote (nighthag @ Thu, 4 May 2006, 19:04)
O zbytku jsme mozna jiz spolu prohodily par slov, vis kde me najdes biggrin.gif

Hovorili ... aj som sa chystal instalovat ... ale nakoniec lenivost a odpor k PC (docasny!) vyhrali.
Teda, asi skor ta lenivost. Hadam si uz najdem viac casu a chuti.

Btw .. dobre ranko (zasa v praci sad.gif )
Go Back To České a Slovenské Topic List
Prev123
Add Reply New Topic New Poll