d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > České a Slovenské > Rasismus > na podnet Death_KoA
Prev12345Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,876.00
Apr 27 2006 11:47am
Quote (Death KoA @ Thu, Apr 27 2006, 11:43pm)

^^ tak zmente nazov na CESKE FORUM.....aj keby bol pomer 1 000 000 ku jednej...tak prava toho jedneho sa musia respektovat....

O co se snazis? Byt slavny? Tady se zadny medajle nerozdavaji.
Rekl jsem ti 13x, ted po 14te, ze je to CESKO-SLOVENSKE forum, bylo je a bude. To ze jsem ho jednou nazval jako ceske, nemusis hned zbrojit svym 10x spam za hodinu, ktere to slovo porad pripomina.
Member
Gold: 10,388.99
Apr 27 2006 11:47am
Quote (melcz @ Thu, Apr 27 2006, 05:45pm)
heh si tu pripadam jak na www.hokej.cz po mistrostvi sveta, kde slovaci
nadavali cechum ze je porazili ikdyz hrali dobre a cesi slovakum ze
byli jedini koho prehrali (z hokejovych statu) ....wacko.gif

ani
se mi nechce verit ze jsme kdysi zili spolecne v jednom state ... ano,
co znam slovaky, tak byli vzdy temperamentni a zvlaste citlivi (viz
Death KoA) na veci okolo vlastenectvi, narodni hrdosti,jazyka ... coz
jsou veci, nad kteryma vetsina cechu mavne rukou. a ano taky me to
nekdy sere, ale beru to tak jak to je

ad romove (jaky romove?
cikani je jejich prave oznaceni, ktere si dali sami) podle me, problem
je v tom, ze ano najdete mezi nimi dobre lidi a lidi spatne ... to je v
kazdem narode ... ale jake je procento tech "dobrych"? u romu si myslim
ze je hodne nizke a vsadil bych boty ze bude prukazne vice tech co
kradou a delaji spatny veci, nez tech co ziji v souladu se spolecnosti
na jejimz uzemi ziji ... kdyz se chovam jako parazit, tak musim pocitat
ze se mnou jako s parazitem bude nakladano!!!
to jaka je situace v
cechach je vysledkem pseudohumasnistu, kteri si nevidi do ust (bohuzel
nyni hlavne z rad CSSD), ale tento problem neni jen v cechach ale v
cele evrope (viz treba Francie)

rasisismus je spatna vec a musime se ji branit, ale kde je hranice rasismu? btw. co si myslite o pozitivni diskriminaci?

jeden vtip nakonec(hihi, dokonce od meho slovenskeho kamarada smile.gif ):
Sef vravi styrom zo svojich podriadenych:
"Je mi luto, ale v ramci setrenia budem musiet jedneho z vas prepustit."
Cernoch: "Ja som chranena mensina."
Zena: "Ja som zena."
Najstarsi pracovnik: "Ak ma vyhodite, zazalujem vas za vekovu diskriminaciu."
Na to sa vsetci pozru na posledneho kolegu. Biely mlady muz...
Chvilu rozmysla a potom vravi: "Myslim, ze som asi gay!"

vo ty boty bych se bl Mele... smile.gif cikani stipnou vsechno biggrin.gif
Member
Apr 27 2006 11:54am
Quote (melcz @ Thu, Apr 27 2006, 11:45pm)

ad romove (jaky romove? cikani je jejich prave oznaceni, ktere si dali sami) 

Cikani neni jejich prave oznaceni, ktere si dali oni smile.gif

Gruznsk mnich nazval v roce 1054 skupinu lid, kter zbavila okol Konstantinopole jedovatch had, eckm slovem Athinganoi (z tohoto slova jsou odvozovna jmna Cikn, Zigeuner, Cygan)
Jinak to byli a jsou porad jen Romove smile.gif
Member
Gold: 2,700.00
Warn: 10%
Apr 27 2006 12:02pm
hh a nakonec sou z toho djiny rom tongue.gif e j je zmioval smile.gif
a jak tak koukm tak odezvy nejsou... sad.gif
Member
Gold: 0.00
Apr 27 2006 05:45pm
Quote (thebiss @ Thu, Apr 27 2006, 07:54pm)
Cikani neni jejich prave oznaceni, ktere si dali oni smile.gif

Gruznsk mnich nazval v roce 1054 skupinu lid, kter zbavila okol Konstantinopole jedovatch had, eckm slovem Athinganoi (z tohoto slova jsou odvozovna jmna Cikn, Zigeuner, Cygan)
Jinak to byli a jsou porad jen Romove smile.gif

to je sice hezky, ale dokud budou delat to co delaji, chovat se tak jak chovaji, tak to pro me bude cikanska spodina...Jasny,znam par slusnejch cikanu,vetsinou jsou to jedna nebo 2 rodiny zijici v "bily" komunite, chovaji se jeste slusneji nez nekteri "bili"...Ale jak jich je vic, tak je to zver...Vyhnat to jak na slovensku do uzavrenejch osad za mestem a nestarat se o to, at se to treba povrazdi.... A pokud se jich budes chtit zastavat, ze maji svoje prava, tak ti jen pripomenu nedavnou situaci na slovensku, kde kvuli snizeni pridavku cikani vyrabovali co jim prislo pod ruku.....Proste...dokud budou detem brat mobily, dokud budou chodit s nozema okradat lidi, bude to pro me nejnizsi spodina...

jo, jen chci rict, ze to,jestli je nekdo rasista nebo ne, je hjodne tezky specifikovat.... Nemam rad velkou vetsinu cikanu, ale na druhou stranu mam spoustu znamejch (na cesky pomery) mezi cernochama, arabama atd.... Nejsem zadny nacisticky rasisticky xenofobni prase..Ale cikani mi vadej a tak to bude...

Mohl bych psat porad, ze to neni kvuli barve jejich pleti, ale kvuli zpusobu zivota,jaky si sami voli... Je to proste zver..
Member
Apr 27 2006 05:58pm
Quote (NestorQuinn @ Fri, Apr 28 2006, 05:45am)

....
Mohl bych psat porad, ze to neni kvuli barve jejich pleti, ale kvuli zpusobu zivota,jaky si sami voli... Je to proste zver..

Nechci se jich zastvat, iju kousek od Ostravy,kde ije nejveti skupina Romu v Republice, take vm jak se vci maji smile.gif
Vtinovou spolenost jsou Romov vnmni bez rozdlu jako "Cikni. Pod tmto pojmem si vtina ech pedstav njak problmy (v souit, v bydlen, kriminalitu).
Vzhledem k tomuto negativnmu obrazu a k historickm zkuenostem, kdy se takov data stala podkladem k diskriminaci, se v oficilnch statistikch hls k romsk nrodnosti jen asi jedna desetina z celkovho potu Rom.
Ja se jim vlastn ani nedvm, stejn tak souhlasm s tm, e do na spolenosti nezapadaj a v mch och jsou Cikn podobn jako u tebe Quinne a pesto nejsem rasista jako ty... je to jednodue fakt.
Member
Gold: 1,294.00
Apr 28 2006 12:27am
@Sta - je mi velmi luto ze si nevsimas suvislosti veci ktore so okolo teba deju. Pocet slovakov na bnete je naozaj podstatne nizsi ako cechov (skus sa prist pozriet na svk chennel) - je to dane poctom obyvatelov ale hlavne inet. pokrytim / ekonomickou silou obyvatelstva toho ktoreho statu. (je to rovnake ako napr. pomer poctu obyvatelstva cze a nemecka je neporovnatelny z pomerom hracov z cze a ger) To ze je nas menej je fakt. Takze co urobi 10-rocny svk chalan, ktory sa prihlasi na bnet a chce rush? Na svk chenneli nikto nie je (alebo uz vsetkych 5-tich otravoval) a kedze nevie po anglicky ani po nemecky, jedina jeho moznost je ist na cze channel a otravovat ludi tam. Je to len logicky sled udalosti a vysledkom je, ze kazdy slovak na ceskom channeli nerobi nic ine len zobre a otravuje. Vytvarat si nazor na zaklade toho je naozaj trosku kratkozrake. (fajn chalani a dievcata z svk totiz nemaju dovod chodit na ine channeli). Este mi trosku vadia tie uvodzovky na "bratia" ... ale je to tvoj nazor, neberiem ti ho.

@thebiss - Je pravda ze slovaci su v oblasti narodnostnych otazok citlivy. Je to dane historicky. Nazval by som to syndrom mladsieho brata. Totiz slovaci boli vacsinu svojej existencie vzdy len ako cast nejakeho vacsieho celku (ci uz Uhorsko alebo aj Cesko-Slovensko) a vo vsetkych "spolkoch" sme boli ti mensi. Takze logicky sa na nas vzdy trosku zabudalo a boli v uzadi (pretoze vzdy boli mensi). Podotykam - nie horsi. Je to rovnako ako maldsi a starsi brat. Mlqdsi sa vzdy snazi vyrovnat tomu starsiemu aj ked vie, ze ho dobehnut nemoze ... rovnako ako svk nebude nikdy take velke ako cze (podotykam ... velke ... nie dobre). Aj mladsi brat je citlivy na to, ak sa na neho zabudne, alebo ak sa pochvali starsi a mladsi nie. Jedina mozna cesta, ako sa tomu vyhnut je prestat sa so svojim bratom porovnavat a ist svojou cestou (kde moze byt lepsi a hlavne - spokojnesi). A to sa vdaka Bohu stalo aj slovakom ako narodu. (rozpad CSFR) Teraz si uz mozeme kakat na vlastnom hnojiku (rovnako ako cze na svojom) a aj ked to mozno nebol stastny ekonomicky krok, je 100% spravny vzhladom na "dusevnu spokojnost" oboch narodov. Bolo to vsak nedavno a preto aj narodnostna citlivost svk, a urcita necitlivost cze este zostali. To vsak vyriesi cas. Jedina cesta, je zatial sa tolerovat smile.gif

romovia - pokrytectvo celej europy. Aby som to vysvetlil. Kazdy narod ma svoje specificke spravanie a svoj naturel. Tak ako su Rusi ini ako Taliani tak su aj Romovia ini ako Slovaci, alebo Cesi. Romovia maju len tu smolu, ze nemaju vlastnu vlast a su roztruseni po europe (alebo je to nasa smola?). Zhodou okolnosti (migraciou, aktualnymi politickymi pomermi, vyvrazdovanim pocas II.WW) sa stalo, ze naozaj velke mnozstvo romov zostalo na svk. Problem ale je, ze ich naturel je velmi odlisny od nasho. To ze su lenivi, to ze su temeperamenti ... to je normalne ... to je v nich - to sa zmenit neda. Jednoducho su ini a nevyhovuju moralnym standardom krajin, kde ziju. A kedze zakony su stavane na morlanych zakaldoch tej ktorej krajiny, romovia nemaju problem zneuzivat a vyuzivat napr soc. system krajin. Co s tym? .. neviem. Najhorsie ale je, ze sa vsetci distancuju od riesenia tychto otazok. Vsetci sa tvarime ako velka EU, ale ENG posle lietadla z cze a svk romami spat. A rovnako cze nadavaju ked pride romovia zo svk. Tak ako eng pozeraju na cze ze im tam "posielaju" romov, tak aj cze pozeraju na svk ze im tam posielaju romov. Treba si uvedomit, ze romovia nepatria slovakov, alebo cechov (aj k nam len prisli) ... su celej europy. Preto mi vadi, ked pride inspektor EU na svk, a napise v anglickych novinach ako ich tu diskriminujeme a v akych podmienkach na svk ziju. Preco potom nedovolia prist romom ku nim do ang ... potom sa zasmejeme ako budu zit za 50 rokov tam ... ach ano, nevycerpatelna tema

rasizmus - ako by som to ... skor by som to zovseobecnil - diskriminacia. Zakladnou vetou je, ze sme si vsetci rovni. Mozno ma teraz ukamenujete, ale ja si dovolim nesuhlasit. Vsetky feministicke a protirasisticke spolky sa totiz snazia o to, aby sa nerobili rozdiely medzi skupinami (ci uz ide o pohlavie, alebo rasu). Problem ktori vsak nechcu vidiet je ten, ze tie rozdiely su. Muz nikdy nebude rodit deti, zeny nikdy nebudu tak fyzicky zdatne ako muzi, muzi nebudu nikdy mat taku schopnost robit tolko veci naraz ako zeny, 50kg japonec nebude nikdy taky silny ako cernoch a 70 rocny muz nie je tak prisposobivy ako 25 rocny muz. Je to tak ... a preto zakonite VZDY bude vznikat ci uz pozitivna, alebo negativna diskriminacia. Podla mna sa netreba snazit doviest veci do absurdnosti (totalnej rovnosti) ako sa o to spoly snazia, ale urcit hranice do akej je diskriminacia korektna. smile.gif

- nesudme skupiny podla jednotlivcov! Lebo prave jednotlivci ktori najviac kriacia a vyskakuju prave do tej skupiny asi nezapadli wink.gif

... chcel som toho viac ... napisem neskor
tot moj prispevok k rasizmu wink.gif
Member
Gold: 2,700.00
Warn: 10%
Apr 28 2006 04:28am
Quote (Aktak @ Fri, Apr 28 2006, 06:27am)

Vytvarat si nazor na zaklade toho je
naozaj trosku kratkozrake.

smile.gif-->
Quote (Sta @ nevm u kdy smile.gif)

Asi po pl roce jsem zjistil, e nejotravnj lidi na bn jsou slovci...stojm mrumilovn na chatu a slovk mi za 3min(mezitm co jsem byl na wc) nape(zaspamuje) 10x jestli mu nedm rush...navc jsem ml i /away ... a prost toto nepochopm...stalo se mi to nejm 20x a jenom od slovk(samozejm e v jinch situacch)...nejsp se to te mlad vkov kategorie(aby se teba Koa nebo Aktak nectili ukivdni)

pokej, j jsem nikde nenapsal nic patnho ani jsem nenapsal negativn nzor...myslm, e co jsem napsal bylo vstin a myslm si, e inteligentn lovk jako ty by jsi to ml pochopit... smile.gif jen jsem prost chtl poukzat na DMNCi, kter je u nkterch hr NEPROSN!!!Kdy mu je 10, dejme tomu, ale kdy mu(jim) je 16 a vc???Tmto nechci ct, e nemme DMNTy i my ei mezi sebou, ale bohuel se mi to stalo jenom se slovkama, proto jsem to taky napsal...to prozatm ve...
Member
Apr 28 2006 05:12am
Zalezitost Romu se opravdu dotyka skoro kazdeho. Je to kocovny narad, v zapadni Evrope jich zije 1.5mil, ve vychodni pres 3mil a to nepocitam ten zbytek Evropy.

To e ei a slovci diskriminuj cikny je pouze dsledek jejich chovn, ale nejde ct, e vichni na n serem a nic proto nedlme.
Pomrn slibn se rozvjej projekty romskch asistent ve kolch, kte maj zajiovat komunikaci mezi rodinami z romsk komunity a kolou. Pi krajskch adech a v nkterch mstech psob jako zamstnanci samosprvy takzvan romt poradci. Dokonce na Karlov Univerzit maj obor Romistika... take nelze ct, e nikdo s tm nic nedl.

Ale jsou tu jin problmy, kter prost nejde pehlet a tedy se nemou Romov s nam rovnat, nap:
* omezen pstup k prci - dno dky nzk vzdlanosti a z toho vychzejc dal problmy zkolctv a kriminality
* chudoba a nzk pjem - tina rodin ije pouze ze socilnch dvek na hranici ivotnho minima. Zcela logicky proto maj lid o Romech pedsudky ze zneuvn socilnch dvek, kter se tkaj jejich vysok porodnosti z dvodu monosti zskat pdavky na dti
* nzk ivotn rove vetn bydlen - oddlen souit romskch menin v chudch tvrtch. Nejsou v kontaktu s ostatnmi a tedy nemaj anci nechat se ovlivnit ciz kulturou.

Member
Gold: 1,294.00
Apr 28 2006 05:59am
@Sta - ja tiez nie, len som ti vystvetlil preco kazdy slovak na cz channeli sa sprava tak ako si pisal. Nie je to dano tym, ze je slovak. Rovnako by to bolo, keby na CZ chan boli 3 ludia a na svk 50. C cz chan by prisli ti co potrebuju rush na svk chan a otavovali .. a otravovali ... a .. biggrin.gif

Quote (thebiss @ Fri, 28 Apr 2006, 13:12)
* chudoba a nzk pjem - tina rodin ije pouze ze socilnch dvek na hranici ivotnho minima. Zcela logicky proto maj lid o Romech pedsudky ze zneuvn socilnch dvek, kter se tkaj jejich vysok porodnosti z dvodu monosti zskat pdavky na dti

zachytil som, ze v cze chystate zaviest (alebo ste uz zaviedli) jednorazove pridavky na deti (ked sa narodi) ... ~12K
to bude BOOOM biggrin.gif (aby to neskoncilo ako .. myslim ze to bola Korea)

This post was edited by Aktak on Apr 28 2006 06:02am
Go Back To České a Slovenské Topic List
Prev12345Next
Add Reply New Topic New Poll