d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > České a Slovenské > Slysel Uz Nekdo O Zfp ? > finance
Prev12
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,422.00
Nov 9 2006 11:11am
Tebi: pred tema cca 15 lety to byla firma AmWay a cisticima prostredkama. Multilevel jako termin asi tak dlouho neexistuje, ale v podstate jde o totez. To je stejny, jako bys rek, ze pred revoluci neexistovalii Romove, protoze slovo Rom, nebylo ve slovniku. Nebudu ti to rozmlouvat je to samozrejme tvoje vec.
Macros: multivelel samozrejme neni pyramida, ale podoba se ji v takove mire, v jake to dovoluje zakon. Pokud budes nabizet clenstvi jen za prachy, je to PYRAMIDA a je to nelegalni. Pokud budes clenstvi nabizet za prachy a pridas k tomu jakoukoli knizku a budes o tom rikat, ze nabizis vzdelani, je to v podstate totez, ale LEGALNI MULTILEVEL MARKETING.

Pak si samozrejme jeste ucastnici muzou dokupovat dalsi "vzdelani", takze se tok penez zvysi, ale furt to neni zadna dlouhodobejsi zalezitost.

A ted jen otazka na Tebiho: kdyz teda nabizis napriklad sluzby nejaky dalsi firmy za provizi (treba pojisteni), k cemu pak potrebujes multilevel marketing? Proc to proste nedelas sam na sebe, jako dealer ty spolecnosti? Tohle mi osobne neni moc jasny. V kazdy takovyhle spolecnsti muzes vyelat jen pokud "vstoupis" na zacatku. Pokud ne, jen vydelavas na ty chytraky, ktery to zalozili. To je muj nazor. A pokud chces bejt obchodnik, vykasli se na multilevel a bez delat obchodniho zastupce nebo prodejce primo treba do ty pojistovny.

Z moji zkusenosti je bohuzel dost tezky nekomu takhle radit. Ten clovek se vetsinou nadchne pro to, jak bude vydelavat tezky prachy a pak to bere tak, ze mu ty prachy neprejes a ze mu to chces zkazit. A bohuzel pak muzes i naky kamarady ztratit. Ja osobne sem se ale jeste nesetkal s clovekem, kterej by na tom vydelal. Nekdy ve druhaku nebo tak nak na vejsce se pro to taky par kluku nadchlo a nabyzeli mi, abych to taky delal a v podstate to znelo uplne stejne. Nabizeli mi "vzdelani v oblasti financi a obchodu". Prozavali se k tomu naky knizky, kazety a cedecka a pak si mel bejt dokonalej obchodnik co bude vydelavat tezky prachy. Vse to byly "osvedceny veci z Ameriky". Bohuzel mi je ted trochu pripominas. V tu dobu sem taky trochu pochyboval, jestli sem neudelal blbost, ze sem se nepridal, protoze vsechny ty reci o obchodu a hromade penez sou sice lakavy, ale muzu ted s klidnym svedomim rict, ze sem udelal dobre. Kdyby to bylo tak snadny, jen si precist par knizek a vydelavat hromady penez, tak by to delal kazdej.

A k duchodove reforme, ted sem o tom dlouho neslysel, ale co sem slysel navrhy, tak v dobe,kdy pudu do duchodu ja by duchod mel cinit cca 30% prumerne mzdy a zbytek si musi kazdej nasetrit sam. Takze ja osobne se na stat moc spolehat nechci. To si radsi zkusim zalozit firmu, ktera by me v duchodu treba mohla zivit. To samozrejme taky neni nic jistyho, ale tohle je moje predstava jak se zajistit do budoucna.
Member
Gold: 155.00
Nov 9 2006 11:27am
Q: ked je to take super, preco to uz davno realne nefunguje nikde v "zapadnej" europe? nemecko, francuzko, anglicko? Tito u vas sa hraju na financne poradenstvo, ale to ma od toho velmi daleko, lebo za nimi nestoji silny financny dom.
dochodkova reforma - akcia trvala intenzivne polroka, myslis ze na nej zarobis tolko aby si nemusel cely zvysok zivota pracovat? asi tazko ked sa vacsina takychto "dilerov" este rada s tebou rozdelila na provizii, aby vobec neco dostali. a preco sa bavit s nejakym divnym typkom, ktory sa mi vacsinou dost agresivne snazi neco predat, ked mozem prist priamo do poistovne a preskocit sprostredkovatela - dalsi zbytocny clanok v retazci, ktoreho aj tak zaujima len jeho provizia a nie predaj produktu, ktory splna moje poziadavky. a hlavne ked on uzavrie so mnou poistku a uz ho v zivote neuvidim, hlavne ked pride k poistnemu plneniu. a pokial mas zaludok na to predat niekolko tisicovu poistku dochodcom, ktori ani netusia co im hovoris a zhrabnut tucnu proviziu, tak gl. ziadny normalny clovek sa s tebou nebude bavit pokial nemas na vizitke logo banky alebo maklera a obchodnika s cennymi papiermi s povolenim od CNB, firma ma pravnu formu a.s. a aspon 500 mio zakladne imanie...
Asi nemate ekonomicke vzdelanie, ale ani to netreba na to aby ste si uvedomili ze asi tazko dnes nekdo neco nove vymysli, ked len tak nejaky novy sposob jak ojebat ludi o ich prachy
"Ti nahore maji jen provize z tech dole, ktere si vyuci, takze maji navic - ne na ukor (jako u pyramidy)." - no a sme doma, ti dole zarabaju na tych hore, ked to neni pyramida tak uz neviem co ine
Member
Gold: 10,388.99
Nov 9 2006 12:45pm
Já v tomdle topicu budu zastávat jen názor že knížka "Bohatý táta chudý táta" je nabitá a dál se do týdle debaty zapojovat nebudu - protože vo tom bohužel vim hovno -> ale musím øíct jedno po dlouhý dobì zase topic kterej si rád a se zájmem pøeètu wink.gif
Member
Gold: 1,116.00
Nov 9 2006 12:51pm
Quote (Sobcz @ Thu, 9 Nov 2006, 20:45)
Já v tomdle topicu budu zastávat jen názor že knížka "Bohatý táta chudý táta" je nabitá a dál se do týdle debaty zapojovat nebudu - protože vo tom bohužel vim hovno -> ale musím øíct jedno po dlouhý dobì zase topic kterej si rád a se zájmem pøeètu wink.gif

já vím dost o obojím, v tom smyslu že mi pøedali zkušenosti moji kámoši a známí... MLM je dobra vec dokud toho nezacne nekdo zneuzivat, coz se bohuzel celkem casto deje... a Pyramida, to je no comment, vsichni vime svoje... taky se tu nebudu projevovat, podle me to nema cenu, protoze si tu kazdy stoji za svojim nazorem, proti cemuz nemuzu nic namitat
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Nov 9 2006 12:58pm
Quote (MrReaper @ Thu, Nov 9 2006, 06:51pm)
Quote (Sobcz @ Thu, 9 Nov 2006, 20:45)

já vím dost o obojím, v tom smyslu že mi pøedali zkušenosti moji kámoši a známí... MLM je dobra vec dokud toho nezacne nekdo zneuzivat, coz se bohuzel celkem casto deje... a Pyramida, to je no comment, vsichni vime svoje... taky se tu nebudu projevovat, podle me to nema cenu, protoze si tu kazdy stoji za svojim nazorem, proti cemuz nemuzu nic namitat

Tak ja se spis ztoznuju se sobem...ty knizky co jste tu zminovali si chci urcite koupit a precist protoze ohle me opravdu zajima..a o techle pyramidovych hrach toho moc nevim snad jen takove PYRAMIDA/LETADLO- NIKDY..nepoznam moc rozdil mezi MLM a prave zminovanou pyramidou takze to necham na vasi rade starsich/zkusenejsich/zainteresovanejsich smile.gif a rad si vase nazory prectu a mozna si vyberu ten ktery se mi zda nejracionalnejsi smile.gif
Member
Gold: 402,367.00
Nov 9 2006 02:41pm
Sakra kam jsem dal tu vizitku ... mno nic nenašel jsem to, ale už jsem si vzpomìl na jméno firmy u který jsem taky málem takhle zakotvil nebo byl zakotven pøed 2,5 lety - OVB. Btw v tý dobì jsem hodnì leveloval na D2, to si pamatuju smile.gif Absolvoval jsem asi 6ti dílný kurz pro budoucí regionální øeditele, do dneška si vážim toho, že mì tak otipovaly smile.gif Školení bylo moc moc pìkný a nìkterejch vìdomostí èerpám až doteï, nicménì v to bylo na jaøe a to léto jsem maturoval a taky plánoval vše. Po skonèení kurzu jsem jim podìkoval a øekl jim že se za pùl roku uvidí, podle toho jestli se usadim na vše nebo jestli budu bych do toho šel i na hlavní úvazek nebo ne.

Nicménì postupem èasu to samozøejmì dopadlo malinko jinak, dìlám také ve finanènictví (nejmenovaná americká banka), ale asi pøed rokem jsem potkal bývalýho spolužáka kterej mi jen tak mimo øeèí øíkal že dìlá pro jednu spoleènost, dal mi vizitku na kterou jsem se podíval až doma a ty tøi písmenka mì rozesmály - OVB smile.gif Tim se urèitì nesmìju téhle firmì ani typu zamìstnání, ba naopak, ale byla to dobrá náhoda. I když D2 má i v tomhle ohledu taky zajímavou konekci, je to taková samostatná ekonomika smile.gif

Jen bych chtìl podotkout že podle toho co psal Tebi, tak je Zfp stejnì seriózní jako Ovb a jsou to spoleènosti který jsou naprosto legální, naprosto tradièní a dlouhodobì fungující narozdíl od rùzných typù byznysù který jsem už taky stihl poznat. Myslim že pokud se èlovìk zajímá podrobnì a nejde do nièeho slepì, tak je hlavnì rozdíl co ti ty spoleènosti øikaj - ty seriózní mluví hlavnì o pracovní náplni a nìjakym druhu vìdomostí co ti cpu, ty druhý mluví pøevážnì jen o tom jak budeš bohatej a daj ti skoro šáhnout si na prachy a pak tì plácnou po prstech.

@ Tebi: Vcelku mì nepøekvapilo že jsi právì v takovýhle branži, protože to vyžaduje velký úsilý a koncentraci, je to i urèitá nová závyslost a ty vypadáš na èlovìka co se dycky nad nìèim zasekne dost tvrdì (hláška z Pokémonu: Metapode zatvrï se ^^), ale bacha na to, neboj se i vystoupit z hezky rozjetýho vlaku, držim palce.

edit:
Neprojel jsem uplnì všechno, ale minimálnì 1. post se èetl hezky.

This post was edited by Herugurth on Nov 9 2006 02:42pm
Member
Gold: 1,876.00
Nov 10 2006 04:37am
Diky za rady Heru, jak se rika "jsem otevren vsem rozumnym radam do zivota".
Ja si vsechny knizky pod nalepkou "Bohaty tata" precetl jeste drive nez jsem k nim sel, proto me to o to vice zaujalo, ze se to da hezky uplatnit a da ti prinejmensim inspiraci.
Nedelam si narok na vsevedoucnost ani nejsem nepresvedcitelny o spravnosti jinych pohledu na vec, ale to co rekl Blasphemer-hc, nehodlam uz vubec komentovat, uvizl v jine realite.

Uz se mi ICQ trochu probudilo, v tom smyslu, ze se nekteri znami s tim setkali, myslim tim OVB nebo ZFP. Nekteri delali, jini delaji a vsechno to byli kladne reakce, protoze se jedna o seriozni firmy.

PS: jaktoze te to prekvapilo? Ja byl odjakziva takovy prakticky ekonom, to ze vyuziju i nejakou tu psychologii nebo sociologii, je uz jen vedlejsi smile.gif
Go Back To České a Slovenské Topic List
Prev12
Add Reply New Topic New Poll