ČSSD - sebranka Paroubek, Rath, Sobotka, Škromach, Jandák, Tvrdík, když opomenu jejich program protkaný tzv. populismem (to je teď moderní slovo, podle mě ale dost výstižný), nechápu, jak někdo může tudle sebranku volit. Guma vedle gumy. Myslim, že mam docela dobrou schopnost snažit se porozumět názorům druhejch, ale todle mi fakt hlava nebere. Pozor nejsem proti levicové politice, když se dělá rozumně, ale co je moc, to je moc.
ODS - dokud bude u kormidla Langer, přísahám, že je volit nebudu! Letos podle mě představili docela solidní volební program, ALE lidem jako je Bém, Blažek, Richter já prostě svůj hlas nedám. Mimochodem podle mě se ukazuje na preferencích ČSSD/ODS, že voliči ODS (pravicoví) si sou schopni uvědomit, co volili za dementy a uznat chybu - přesunout se jinam, voliči ČSSD (levičáci) toho asi tak schopní nejsou a slepě následujou dál populismus.
KSČM - no comment, když si odmyslim všechny antipatie tak ten program? rofl.
TOP09 - Schwarzenberg, Kalousek - takový nafouknutý bubliny. Co se mi líbí je, že staví jako prioritu nr. 1 státní dluh, což je podle mě správná cesta. Teď jen zbejvá domyslet, esli jejich program na ten rozpočet opravdu bude fungovat.
KDU-ČSL - Svoboda je JUDr.

a řiká se, že hodně solidní. Jako strana mi nepřipadaj špatná volba a rozhodně chápu lidi, který je volej, ALE pro mě jsou moc do leva, moc si rozuměj s Paroubkem a spol. podle mě jedni z nejžhavějších kandidátů na spolupráci s ČSSD. Navíc se ukázalo, že ty jejich "křesťanský hodnoty" někdy vesele porušujou. + u nás na fakultě přednáší Pithart - a to je fakt borec

sice namyšlenej, ale přehled neskutečnej.
ZELENÍ - na nich mi vadí, že je lidi volej jen protože ZELENÝ = EKOLOGIE = DOBRÁ VĚC. Přitom to tak vůbec bejt nemusí. Realita je tim příkladem. Bursík a Jacques ukázali pravou tvář zelenejch. Je to takovej podle mě jinej druh populismu. Každej "ví" že zelená politika je dobrá pro planetu, ale NIKDO podle mě neví, jak jí správně dělat. Příklad: Někde se razí strategie že starý auta se maj používat co nejvíc, protože sice maj větší emise, ale už sou vyrobený, koupený atd. U nás se razí strategie, že starý auto co nejdřív zahodit a koupit si nový, "ekologičtejší", ALE co ta energie, která se vynaložila na vyrobení toho novýho auta?!! Prostě takovejdlech ABY je hafo a já ač mi ekologie nevadí, nebudu volit stranu, jen protože má slovo ZELENÍ v názvu, to samo o sobě nic neznamená.
VV - Už jsem tu psal, že sympatizuju s Markétou Reedovou, ale ta kandiduje za VV jednak do zastupitelstva Prahy, což se tědlech voleb netýká a jednak s VV podle mě nemá moc společnýho. Ještě nedávno byla předsedkyní SNK-ED. Na VV mi vadí ta přímá demokracie, kterou prosazujou. Já jsem zásadně proti tomu. Zní to sice super - budete si moc o všem sami rozhodnout, ALE lidi sou sobecký a hloupý a jednak podlehnou tlaku médií a jednak každej bude rozhodovat tak, aby se to vyplatilo jemu, ne aby se to vyplatilo státu jako celku. To je prostě přirozený. Proto mam u nich jeden velkej otazník.
SPO-Zemanovci - Zemana sem zažil jako kluk, co ještě nesledoval politiku, ale z nějakýho zvláštního důvodu si ho "vážim". Nicméně pan ŠLOUF atd., který stranu fakticky vedou mi můžou políbit prdel

Ale pro levičáky podle mě rozhodně rozumnější volba než ČSSD
Svobodní - Často si čtu blogy pana Macha a jeho názory maj mnohdy něco do sebe. Volil jsem je ve volbách do europarlamentu, protože jsem tak z 75% euroskeptik, ale názory pana Macha jsou na mě až moc radikální. A v životě sem se naučil, že příliš radikality nevěstí nic dobrýho, navíc by se mu podle mě nepodařilo nic prosadit. Nicméně hlas pro tuto stranu chápu.
No já se teda nakonec asi rozhodnu mezi TOP09 a VV, ale ještě je čas a mnoho předvolebních debat před náma, takže nic není rozhodnuto

A kdo si to přečte až sem, ať to prosím okomentuje

edit: mimochodem:
http://www.stop-zadluzovani.cz/This post was edited by Sobcz on Mar 30 2010 01:36pm