d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > České a Slovenské > Odchod Od Monitorov !Šetrite Oči! > Alebo Spolocenske Hry Ii
12Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 40.40
Jan 15 2010 06:01pm
Tak noliferi, serte chvilu na Fakebook, D2 a WOWko :).
Nechce sa mi verit, ze spolocenske hry nikto z nas/vas nehra.
Podelte sa o dojmy, ak poznate // hrate // mate tieto hry :), a ja sa pridam.

1.Carcassonne s rozsireniami
2.Doba kamenna
3.Vikingovia
4.Jambo
5.Agricola s rozsirenim
6.Le havre
7.Pandemic
Member
Gold: 10.11
Jan 15 2010 06:05pm
Quote (AcedraC @ Jan 16 2010 12:01am)
Tak noliferi, serte chvilu na Fakebook, D2 a WOWko :).
Nechce sa mi verit, ze spolocenske hry nikto z nas/vas nehra.
Podelte sa o dojmy, ak poznate // hrate // mate tieto hry :), a ja sa pridam.

1.Carcassonne s rozsireniami
2.Doba kamenna
3.Vikingovia
4.Jambo
5.Agricola s rozsirenim
6.Le havre
7.Pandemic

Znám jen Carcassonne, hrál jsem to tak před 5 lety...
Member
Jan 15 2010 06:15pm
Quote (Wourly @ 16 Jan 2010 02:05)
Znám jen Carcassonne, hrál jsem to tak před 5 lety...

A co bavilo, nebavilo? Asi nie, ked si sa k tomu uz viac nedostal.
No Carcassonne je spolu s Osadnikmi z Katanu taka vstupna brana do sveta doskoviek. Jednoduche rodiine hry,ktore zvladnu aj mensie deti. Aj pre nas boli takym odrazovym mostikom. A dolet trval asi tak tri roky , kym sme si toto leto nekupili Dobu kamennu. Odvtedy mam novu maniu,ale hlavne kopec hodin zabavy s rodinou a priatelkou mimo akejkolvek obrazovky (pc,tv). Ziadnu RPG doskovku zatial nemam, vymyslam svoju atm, ale existuje ich cela kopa. Skoda je, ze malo z nich vyslo aj v cestine, lebo zvycajne maju dost textu na kartickach :(.
Skusal niekto hrat WOW doskovu hru? Viem, ze Esantin zbiera Magic The Gathering, no mne je luto dat peniaze za zbieraciu hru, lebo namiesto novych karticiek mozem mat ine hry. Ale zaujimalo by ma nakolko je ta doskova hra podobna s WOWkom, kedze ani jedno nehram :).
Member
Gold: 10,388.99
Jan 15 2010 07:09pm
Jelikož jsou tydle hry opravdu super na společný večery s kamarádama, kolikrát lepší než koukat na bednu, tak sem celkem velkej fanda.
Proroctví = fantasy rpg (hlavně je to česká hra :) ), to je gozu, hodně sme to dřív hráli, ale hrací doba je celkem gurmánská, s rozšířeníma i třeba 6+ hodin, dokonce sme byli na MČR v proroctví a skončil sem 5. přitom 4 postupovali do finále a první dva do celorepublikovýho finále -.- 8/10
Game of thrones = budovani kralovstvi, deskova hra, todle nebylo nic extra, i kdyz spatny to rozhodne nebylo, mockrat sem to ale nehral 6/10
Carcassone = to je takova klasika kdyz hrajem s kamosem i s pritelkynema, staveni mest atd., clovek nemusi nijak extra premejslet, odreagovacka 7/10
Osadníci z Katanu = nic extra, ani nic extra nudnyho, jak si psal, takovej zacatek 6/10
Risk = hra z napoleonskejch valek o dobyvani sveta, povedena hra, libi se mi, ze je to hodne o komunikaci a ukecavani, sam je clovek nula a pak uz se jen ceka kdo koho prvni zradi -.- 7/10
Citadela i s rozsirenim = tu mam celkem nove, jedna z nej karetnich her, nenarocna na cas ani na pripravu, vyrovna se bangu 8/10
Bang s rozsirenima = to je klasika karetni hra z divokyho zapadu, to se da hrat snad na kazdy seslosti, nenarocny, jednoduchy, zabavny. 8/10
Agricola s rozsirenim = rozhodne jedna z nej deskovejch her co sem hral, starani se o svoji usedlost, zabavna a hodne na premejsleni - a da se i skodit -.- 9/10
6. bere = karetni hra, takova blbinka 5/10
Memoir 44 = hodne gurmanska strategy deskovka z druhy svetovy, nehral sem, jen sem byl svedkem dvou bitev, kdyz to hrali kamaradi, vypadlo to moc pekne
Harašeníčko = .....

jako bonus, chteli sme s kamaradem k Vanocum koupit tudle ultrahardcore strategii (herni doba podle fanousku i 12+ hodin):
http://en.wikipedia.org/wiki/Twilight_Imperium
a taky sme koukali na axis and allies:
http://en.wikipedia.org/wiki/Axis_%26_Allies
ale zatim z toho nějak sešlo..

This post was edited by Sobcz on Jan 15 2010 07:11pm
Member
Jan 16 2010 02:19am
Quote (Sobcz @ 16 Jan 2010 03:09)
Jelikož jsou tydle hry opravdu super na společný večery s kamarádama, kolikrát lepší než koukat na bednu, tak sem celkem velkej fanda.
Proroctví = fantasy rpg (hlavně je to česká hra :) ), to je gozu, hodně sme to dřív hráli, ale hrací doba je celkem gurmánská, s rozšířeníma i třeba 6+ hodin, dokonce sme byli na MČR v proroctví a skončil sem 5. přitom 4 postupovali do finále a první dva do celorepublikovýho finále -.- 8/10
Game of thrones = budovani kralovstvi, deskova hra, todle nebylo nic extra, i kdyz spatny to rozhodne nebylo, mockrat sem to ale nehral 6/10
Carcassone = to je takova klasika kdyz hrajem s kamosem i s pritelkynema, staveni mest atd., clovek nemusi nijak extra premejslet, odreagovacka 7/10
Osadníci z Katanu = nic extra, ani nic extra nudnyho, jak si psal, takovej zacatek 6/10
Risk = hra z napoleonskejch valek o dobyvani sveta, povedena hra, libi se mi, ze je to hodne o komunikaci a ukecavani, sam je clovek nula a pak uz se jen ceka kdo koho prvni zradi -.- 7/10
Citadela i s rozsirenim = tu mam celkem nove, jedna z nej karetnich her, nenarocna na cas ani na pripravu, vyrovna se bangu 8/10
Bang s rozsirenima = to je klasika karetni hra z divokyho zapadu, to se da hrat snad na kazdy seslosti, nenarocny, jednoduchy, zabavny. 8/10
Agricola s rozsirenim = rozhodne jedna z nej deskovejch her co sem hral, starani se o svoji usedlost, zabavna a hodne na premejsleni - a da se i skodit -.- 9/10
6. bere = karetni hra, takova blbinka 5/10
Memoir 44 = hodne gurmanska strategy deskovka z druhy svetovy, nehral sem, jen sem byl svedkem dvou bitev, kdyz to hrali kamaradi, vypadlo to moc pekne
Harašeníčko = .....

jako bonus, chteli sme s kamaradem k Vanocum koupit tudle ultrahardcore strategii (herni doba podle fanousku i 12+ hodin):
http://en.wikipedia.org/wiki/Twilight_Imperium
a taky sme koukali na axis and allies:
http://en.wikipedia.org/wiki/Axis_%26_Allies
ale zatim z toho nějak sešlo..

No celkom pekne,
Agricola je fakt nenormalna hra aj vo dvojici, s priatelkou mame odohranych cez 30 partii pre mna 10/10
Osadníci z Katanuto sme nekupovali, kedze nas odstartovalo Carcassonne
Proroctvírozmyslal som o kupe, ale dost ma odradila grafika ceskeho vydania hry oproti anglickemu a malo vyuzity potencial kombinacii postavy a povolani, a skoncilo to tak, ze vymyslam vlastnu rpg doskovku (ktovie jak to dopadne :), mozno po 2 rkoch kupim Proroctvi alebo Talizman :))
Riskpoznam trosku, ale maloktora zenska to bude hrat, risk nie je unisexhra podla mna :), pre chalanov urcite pecka
Citadelakedze vacsinou hrame vo dvojici s priatelkou, tato hra nas nebavila a predali sme ju
ostatne okrem Bangu nepoznam

Kazdopadne ked sa bavime o hracom case, niekedy som si myslel,ze ked ma hra do hodiny, ze je to slabina hry.Dnes mam pocit, ze je to pozitivum a po odohrani hry, mate chut na 1-2 dalsie.
Typickym prikladom je Agricola, zahrame do hodinky a pritom je to nenormalne naslapana hra. Nieco podobne od Uweho Rosenberga (nie Roberta :) je Le Havre, ta vo dvojici trva ale okolo 2 hodin a je tiez vyborna.
Koniec koncov obe jeho hry su v TOP 10 na BGG www.boardgamegeek.com, Agricola dokonca zhodila z tronu roky kralujuce Puert Rico.

Vcera sme si kupili Pandemic. Vynachadzate lieky pre 4 choroby a liecite svet. Zda sa to mozno ako hlupy namet, ale zaujimave je na tom to, ze hrate vsetci spolu (kooperativna hra) za zachranu ludstva. Hra trva len 45-50 minut, vcera vecer sme otocili 4 partie a bud teda vynajdete 4 lieky na SARS, antrax, tyfus a choleru alebo sa virusy rozmnozia do celeho sveta a vsetci ste prehrali. Jednoduche pravidla, perfektne vybalansovana hra a hlavne prvok kooperacie robia z tejto hry perfektnu aj pre prilozitostnych hracov. A cena? 20€ (600Sk) je podla mna vyborna, kedze vacsina hier stoji okolo 30-40€ (900-1200 Sk). Jedinou slabinou hry je kvalita karticiek (take ako v Citadele), na ktorych je uz po 4 hrach vidiet opotrebovanie, a asi ich budeme musiet zaliat, co zvysuje cenu hry na tak 800sk. No aj napriek tomu mozem Pandemic vrelo odporucat!!!

This post was edited by AcedraC on Jan 16 2010 02:20am
Member
Gold: 10.11
Jan 16 2010 03:38am
Quote (AcedraC @ Jan 16 2010 12:15am)
A co bavilo, nebavilo? Asi nie, ked si sa k tomu uz viac nedostal.
No Carcassonne je spolu s Osadnikmi z Katanu taka vstupna brana do sveta doskoviek. Jednoduche rodiine hry,ktore zvladnu aj mensie deti. Aj pre nas boli takym odrazovym mostikom.  A dolet trval asi tak tri roky , kym sme si toto leto nekupili Dobu kamennu. Odvtedy mam novu maniu,ale hlavne kopec hodin zabavy s rodinou a priatelkou mimo akejkolvek obrazovky (pc,tv). Ziadnu RPG doskovku zatial nemam, vymyslam svoju atm, ale existuje ich cela kopa. Skoda je, ze malo z nich vyslo aj v cestine, lebo zvycajne maju dost textu  na kartickach :(.
Skusal niekto hrat WOW doskovu hru? Viem, ze Esantin zbiera Magic The Gathering, no mne je luto dat peniaze za zbieraciu hru, lebo namiesto novych karticiek mozem mat ine hry. Ale  zaujimalo by ma nakolko je ta doskova hra podobna s WOWkom, kedze ani jedno nehram :).

Ale jo bavilo mě to, akorát to doma nemáme...I jsem myslim říkal, ať to koupěj...
Jinak když jsem byl menší, tak jsem hrozně rád hrával Dostihy a sázky...

Carcass one xD
Member
Gold: 646.00
Jan 16 2010 04:27am
Já jsem hrál jen Dooma a Carcassone. Carcassone bylo OK. Doom mi přišel dost nudnej, hlavně ty plastový miniatury byly dost trapný. A teďka dostal kámoš k noťasu Mutant Chronicles, ale ještě sme k tomu nějak nedostali.
Member
Gold: 0.00
Jan 16 2010 04:38am
Ja hral max. Monopoly, Clovece nezlob se a Sazky a dostihy :)
Member
Gold: 3,800.00
Jan 16 2010 04:42am
Quote (N3cum @ 16 Jan 2010 11:38)
Ja hral max. Monopoly, Clovece nezlob se a Sazky a dostihy :)

a ja kloboucku hop
Member
Gold: 10,388.99
Jan 16 2010 08:20am
Quote (AcedraC @ Jan 16 2010 09:19am)
No celkom pekne,
Agricola je fakt nenormalna hra aj vo dvojici, s priatelkou mame odohranych cez 30 partii pre mna 10/10
Osadníci z Katanuto sme nekupovali, kedze nas odstartovalo Carcassonne
Proroctvírozmyslal som o kupe, ale dost ma odradila grafika ceskeho vydania hry  oproti anglickemu a malo vyuzity potencial kombinacii postavy a povolani, a skoncilo to tak, ze vymyslam vlastnu rpg doskovku (ktovie jak to dopadne :), mozno po 2 rkoch kupim Proroctvi alebo Talizman :))
Riskpoznam trosku, ale maloktora zenska to bude hrat, risk nie je unisexhra podla mna  :), pre chalanov urcite pecka
Citadelakedze vacsinou hrame vo dvojici s priatelkou, tato hra nas nebavila a predali sme ju
ostatne okrem Bangu nepoznam

Kazdopadne ked sa bavime o hracom case, niekedy som si myslel,ze ked ma hra do hodiny, ze je to slabina hry.Dnes mam pocit, ze je to pozitivum a po odohrani hry, mate chut na 1-2 dalsie.
Typickym prikladom je Agricola, zahrame do hodinky a pritom je to nenormalne naslapana hra. Nieco podobne od Uweho Rosenberga (nie Roberta :) je Le Havre, ta vo dvojici trva ale okolo 2 hodin a je tiez vyborna.
Koniec koncov obe jeho hry su v TOP 10 na BGG www.boardgamegeek.com, Agricola dokonca zhodila z tronu roky kralujuce Puert Rico.

Vcera sme si kupili Pandemic. Vynachadzate lieky pre 4 choroby a liecite svet. Zda sa to mozno ako hlupy namet, ale zaujimave je na tom to, ze hrate vsetci spolu (kooperativna hra) za zachranu ludstva. Hra trva len 45-50 minut, vcera vecer sme otocili 4 partie a bud teda vynajdete 4 lieky na SARS, antrax, tyfus a choleru alebo sa virusy rozmnozia do celeho sveta a vsetci ste prehrali. Jednoduche pravidla, perfektne vybalansovana hra a hlavne prvok kooperacie robia z tejto hry perfektnu aj pre prilozitostnych hracov. A cena? 20€ (600Sk) je podla mna vyborna, kedze vacsina hier stoji okolo 30-40€ (900-1200 Sk).  Jedinou slabinou hry je kvalita karticiek (take ako v Citadele), na ktorych je uz po 4 hrach vidiet opotrebovanie, a asi ich budeme musiet zaliat, co zvysuje cenu hry na tak 800sk. No aj napriek tomu mozem Pandemic vrelo odporucat!!!

no ta citadela je tak pro 5 lidí minimálně, ale fakt paráda, škodíš atd. :D
ještě jsem zapomněl na Fantoma prahy, to je tak za 6/10, fantom zdrha a ostatní se ho snažej chytit.

Jinak to proroctvíčko, to je moje srdcová záležitost, ale esli to chceš hrát s přítelkyní tak jí to bavit nebude.. neni to taky moc unisex a nenech se některejma hrama odradit jen protože vás hraje jinej počet než ten, ve kterym je to dobrá pařba :)
Go Back To České a Slovenské Topic List
12Next
Add Reply New Topic New Poll