d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > České a Slovenské > Quinnovy Pohadky > part.:2 - In Memoriam
123Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Apr 22 2006 03:32pm
tenhle kousek se tyka zcela neceho jineho, a to odchodu Saesy z diabla.... Byla to takova rozlucka s nim...V dnesni dobe to muze byt i vzpominka na Matyska, jeho roli rozepisu v dalsim dile ( jestli nejaky bude )... Tem co to cetli na dd preju hodne stesti smile.gif

In Memoriam

"Zase patn!" pronesl tentokrt ji se znechucenm.

Matsek si pohrval se svou sekerou, vyhazoval ji do vzduchu a chytal ji vdy za ost, nedbaje toho e mu rozezv jemnou ki na vnitn stran jeho rukavic. U ped dlouhou dobou odloil tt i brnn, stl polonah na velikm dvorci, stranou od ostatnch chrmovch st. Bylo na nm vidt , e se nudil.

Saesa se u ani neobtoval poraen kouzelnici pomoci vstt. Vymnil si s barbarem, jm Matsek skuten byl dal z pohled, kter se ani nesnail skrvat opovren.

"Kolikrt sem ti ji kal, e se m teleportovat s rozmyslem?" snail se mluvit Saesa mentorskm hlasem smrem ke vzlykajc kouzelnici. " No, kolikrt? Dnes, vera, tento tden. Stokrt? I to je mon mlo." zanal se rozilovat. "A ty nedoke uposlechnout ten jedin triviln rozkaz, teleportovat se tak, aby si neskonila Matskovi, jenmu barbarovi pmo ped whirlem. A NEBRE MI TU, sama si se pihlsila!" neudrel se u s hlasem. "ZMIZ MI Z O!" S tm se sm otoil a nasupen rzoval smrem do chrmu.

Matsek se podval na mladou kouzelnici, kter snace se ukrt pl, skrvala obliej do dlan. Podal ji lahev lecho lektvaru a doporuil j jt se vyspat, mon zajt nkam do mstsk hospody uvolnit se. Pot se pomalu vydal za Saesou. Nael ho v knihovn, sedcho nad zavenou knihou, zahloubanho do svch vlastnch mylenek. Pisedl si k nmu, chvli jen tak mlel, jako by se neodvaoval poruit ticho, kter je oba obklopovalo.

"Ona se zlep Sae, uvid. Vdy i j kdy jsem zanal, jsem byl stejn poleno."

"Hmm, mon jsi byl, ale ml si nco, co ti dnen zpasnci nemaj, ml si nco, co oni postrdaj, co jim chyb a ani o tom nevd. Proto u to nebude takov jako dv." pemlel nahlas Saesa. Nhle se tok jeho mylenek stoil k jemu samotnmu. "Kdy sem zanal, byl jsem jednm z prvnch. Nemli jsme dn uitele, kte by ns byli schopni zasvtit do taj boje proti ostatnm hrm, nebyli jsme na tom jako ty, nebo ostatn Matsku. Nae generace byla ta, kter metodou mnoha a mnoha pokus dospla k elementrnm praktikm, technikm a stylm boje pro vechny druhy zpas, a ji magickm i se zbranmi. Mnoho z ns nevydrelo, zaili jsme pli mnoho zklamn a nespch, tolik, e ani tch pr spch nm nemohlo vrtit nai vloenou snahu, pli a pedevm as. Byly to tk zatky, Matsku. Vm e jsem ti to ji mon ve kal, proto mi ppadn odpus, snad t nebudu nudit."

Matsek jen zakroutil hlavou a gestem pobdl svho uitele a ptele k pokraovn.

Saesa si projel rukou ve vlasech, snad nechtn, jen ze zvyku. Nkde o pr polic dl se ozvalo tich zaustn otench strnek. SLunce se posunulo o nkolik sh ble k obzoru a geniln vytvoen mozaika v oknech vykreslovala na prastar zdi nov tajupln obrazce.

"Zatky, ty skuten nebyly lehk" pokraoval, "pesto jsme se vypracovali na pozici, kdy jsme se mohli zat povaovatza opravdu zkuen, pipraven na ve. A prv tehdy zaalo nae umn zajmat ostatn lidi. Nejprve ns mli za bandu tupc, snacch se navzjem zperet si kosti, ale pot, se strachem z ns souasn rostla jejich touha vyrovnat se nm, i ns v boji dokonce pedt. Tak zaali vznikat prvn koly. Vyuovat jsme zali v chrmech, jako je napkld tento, ve kterm sedme a kter nm poskytuje ve co potebujeme k naemu ivotu. Odsud historii peci zn sm, Matsku, ty sm jsi byl jednm z mch prvnch k. Jako dnes vidm tv naden a zuivost, s jakou si se vrhal do vech trnink a cvien, jakkoli byly tek. A takovch jako jsi byl tenkrt ty byly spousty, destky, snad i stovky. Tehdy jsem ml opravdouvou radost, a na sv ky jsem mohl bt hrd. A na nkter stle jsem."

"Opravdu hodn jsi mne nauil" opil mu Matsek, " bez tebe bych nikdy nedokzal tolik. ekl jsem ti to ji mnohokrt, pat ti mj velk dk. Vdy j kdy pisel do thle koly, ml jsem jen jedin cl. Bt schopen zmltit kohokoli na potkn -heh, ne e bych to te neuml - snad i se trochu vythnout ped enami, ale to bylo asi tak ve. Netuil jsem nic o dnch soutch, nevdl jsem e se mohu stt slavnm respektovanm, nevdl jem, e se mohu stt tm hrdinou."

"Ale ml si naden, Matsku. Naden a vli jt dl, zlepovat se. Nemysli e jsem nevdl o tvch nonch trnincch, o tom e si msto sta klik dlal stopadest a tak dle a tak dle. Takovch pklad bych mohl dt mnohem vce. Ale mysl si, e ti dnen dlaj nco podobnho? Mysl e se sami sna zlepit? Ne, Matsku, nic takovho. Co jim nen servrovno na tali, nepijmou, neznaj. A i to co jim denodenn vtpuji do hlavy, ani to jim v nich neutkv. U m to vne nebav, a nen to jen njak mylenka kter vytanula z deprese kter se sna pevzt konrolu nad mm mozkem. Je to vsledek zcela racionlnho mylen. Kde jsou ti, se ktermi jsem zanal? Mrtv, nebo se ztratili neznmo kam. Nemm u s km vzpomnat a smt se starm zitkm, u s nikm." na chvli se odmlel.

Matsek nebyl schopen uvaovat. Nechtl uvit tomu, co prv slyel, bylo toho na nj moc. Pestal sledovat as, slunce ji dvno zapadlo a stny knihovny osvtloval ji jen matn plamnek svce, kter stla na jejich stole.

"V jak jsem ti kal o t chodb, na jejm konci jsou zaven dvee," pokraoval Saesa " v mch snech jsou tyto dvee oteven, a j se nezdrhm vstoupit dovnit. Co je za nimi nevm... Je pozd, pteli, jdu spt a ty by si ml udlat to sam" a s tmito slovy se zvednul a tie odeel do svho pokoje.

Matsek sedl sm v knihovn, snad i jedin bdc v celm chrmu a pemlel. Co kdy je to opravdu tak jak k Sae. Co kdy kvalita zpasnk stle kles. Stle jet nevdl co si m myslet. I jeho ji ale pemhala nava, sfoukl proto svci a s tichm klapnm bot odeel. Knihovna zstala przdn a tich. Jen obasn zvan vtru zaustil se strnkami v knize, nad n Saesa sedval ji nkolik tdn, a nad kterou ho nael dnes i Matsek. Spadla na zem, a jej listy se te obracely jako v divokm tanci. Byly przdn.

Nechyblo ji mnoho do rozbesku, nejtemnj tma dvno ustoupila, jeden lovk v chrmu pesto jet neel spt.

Na posteli ml rozloen vechny sv zbran i zbroj, a lskypln je pejdl oima. Naposledy. Jemn uchopil jlec dlouhho mee pokrytho runami.

"Kolik zpas jsme spoli ji vybojovali, vi" mluvil polohlsem Saesa, snad jako v tranzu, zvltn, tme nelidsky, " a te je ji vemu konec. Opatruj se, pteli."

Poloil me zpt na sv msto. Naposledy se rozhldl po pokoji, kter byl na velice dlouhou dobu jeho domovem. Na sbrku cen, trofej, diplom, u.

Zavel za sebou.

Pokraoval chrmem, sm, neruen nikm jinm ne vlastnmi mylenkami. Nevdl za jak dlouho, jist vak bylo e stanul ped donedvna neprostupn uzavenmi dvemi, o kterch mluvil s Matskem. Vdl e nesn, ale pesto, i mon prv proto, byly oteven dokon.

Naposledy zavhal. NAdechl se, poctil pval nervozity, tak jako ped svm prvnm zpasem, a vstoupil.

Uprosted mstnosti, dalo-li by se to co bylo za dvemi nazvat mstnost, byl stolek a na nm byl poloen malik tenk disk.

Saesa se rozhlel, byl zvykl zkoumat msta do kterch vstoupil, pesto vak nevidl nic, co by se podobalo stnm i stropu. Neml vak strach. Nco v jeho nitru mu napovdalo, e se bt nemus. Jen pro jistotu se podval za sebe, smrem, kde by mly bt dvee ktermi vstoupil. Nepekvapilo ho, e uvidl stejn nic jako vude okolo.

Jen ten stolek a dsik. Ani jedno jakoby do thle mstnosti nepatilo. Opatrn se k nim pisunul. Vzal disk mezi sv siln a pesto obratn prsty. Pekvapila ho vha to malho nic. Mohl by to nazvat vahou celho svta.

Najednou to zalo. Od prst mu do tla vbhalo zvltn mravenen, s pravidelnou frekvenc perstajc v bolest. Chvli disk jet ze zvdavosti drel, kdy vak bolest peshla nosn meze, poloil jej zpt na stl. Bolest tm vak neustala. Se stle stejnou frekvenc se bolest zvyovala, ml pocit e pichz ruku, o cel rameno, o cel tlo. val tak siln a tak nelidsky, zatnal zuby s takovou prudkost, snace se snad pehluit bolest kter ale nebylo mon uniknout. Kdy u zbytek jeho mylenek, kter nebyl zaplaven bolest tak jako ostatn, doufal pouze ve smrt, bolest odela. Odela spolu s tlem, ze kterho vyrvala dui skutenho vlenka.

Nevdl co se stalo. Lee l na mkkm trvnk, znmm, a pesto jinm. Byl zmaten. Nhle mu cosi zastnilo slunce.

Ozval se podivn hlas :

" Vtej ve svt Warcraftu, mlad hrdino! "
Member
Gold: 25,797.87
Apr 23 2006 04:39am
se nebudu opakovat ale kdo to ma ............ cist? wink.gif
Member
Gold: 1,116.00
Apr 23 2006 05:08am
Lua: ten kdo to chce cist si to precte, kdyz se ti to cist nechce tak to aspon nekomentuj, myslim ze Quinny chce spis konstruktivni kritiku nez nesmyslne otazky.

Quinny: je to pekny, se Sae jsem sice nikdy nehral (skoncil jsem kdyz ona zacala a vratil jsem se kdyz skoncila laugh.gif ) ale leccos se o ni a o Matyskovi clovek dovi
Member
Gold: 4,965.00
Apr 23 2006 05:37am
So Sae som mal pak krat co docinenia tongue.gif v dobrom myslene....i sme spolu par krat zahrali.....ale na co som ozaj hrdi je od jeho(jej) (bo teraz som ozaj na rozpakoch !! pisete ze Seasa je ONA aspon sa vyjadrujete tak...+ v redstavte sa je Seasa ako slecna.....a ja som bol doteraz v tom ze je to ON tak teraz ozaj neviem tongue.gif sa hambim) ale k tematu.....mi navrhoval(a) aby sme mali spolocny acc tongue.gif a este som mal niekde screenshot jak sa mi za nieco omluval(a) i ked ozaj uz neviem za co:P

pisem to ze to je pre mna podsta a ze si to vazim .....

Matysek alias Plague-KoA tongue.gif tak to je uz kapitola sama o sebe tongue.gif

Len som zvedavi ci v dalsej povietke ako si spominal ze bude o Matyskovi....ze tam bude nieco i o KoA a ako s nami bojoval za dobro tongue.gif

btw inac pekne napisane.....
Member
Gold: 10,492.50
Apr 23 2006 06:41am
Jezisi wink.gif Sae = Saesa (ON), SuE = SuE (ONA)
Member
Gold: 1,116.00
Apr 23 2006 07:11am
Death: asi si to trochu spatne pochopil, Saka = zdrobnelina od Saa - jmno muzsk i zensk takze to prece jenom mate + quinny o ni/nem skutecne mluvi jako o divce/holce/zene, ale presto potvrzuju Leriho opravu ze Saesa je ON - Muz (vim to protoze mi kutil do Sasy wink.gif )
Leri: kde si tu vzal SuE? rolleyes.gif
Member
Apr 23 2006 07:33am
me by jen zajimal okde jste prisli na to, ze o saesovi mluvim jako o ni .)
Member
Apr 23 2006 07:50am
Quote (MrReaper @ Sun, 23 Apr 2006, 15:11)
Death: asi si to trochu spatne pochopil, Saka = zdrobnelina od Saa - jmno muzsk i zensk takze to prece jenom mate + quinny o ni/nem skutecne mluvi jako o divce/holce/zene, ale presto potvrzuju Leriho opravu ze Saesa je ON - Muz (vim to protoze mi kutil do Sasy )
Leri: kde si tu vzal SuE? 

uff uz som sa zlakol ze som nieco zle chalap tongue.gif tiez mi to bolo fse divne tongue.gif
Member
Apr 23 2006 07:52am
Quote (NestorQuinn @ Sun, 23 Apr 2006, 15:33)
me by jen zajimal okde jste prisli na to, ze o saesovi mluvim jako o ni .)

to bude tym ze v tvojej poviedke pises o Seasovy ako o Nej tongue.gif
Member
Apr 23 2006 09:37am
smile.gif a muzes mi ukazat nazorny priklad? ja myslim ze tam je dost sloves na to, aby se dalo poznat, jakyho pohlavi saesa je smile.gif
Go Back To České a Slovenské Topic List
123Next
Add Reply New Topic New Poll