d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Ultra Ważne
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Warn: 20%
Oct 20 2025 01:50pm
Krzysztof z 12. edycji „Rolnik szuka żony” mocno naraził się widzom. Poszło o krowy. Zauważono, że bydło jest trzymane w złych warunkach, a same zwierzaki oraz dojarki są koszmarnie brudne. Donosy poszły w ruch.

Krzysztof to jeden z uczestników 12. sezonu „Rolnik szuka żony”. W programie TVP chce znaleźć drugą połówkę, która również pokocha życie na wsi na Podlasiu. Na co dzień zajmuje się hodowlą bydła mlecznego i mięsnego. Póki co próbuje bliżej poznać Milenę i Agnieszkę, które zaprosił na swoje gospodarstwo. Szczególnie wydaje się być zauroczony tą drugą, jednak miłosne rozterki zeszły na drugi plan, gdy widzowie zobaczyli, jak wyglądają krowy Krzysztofa.

Krzysztof zabrał kandydatki do krów. Agnieszka i Milena miały okazję nauczyć się doić zwierzaki. Jednak widzowie od razu zauważyli, że bydło jest przetrzymywane w urągających warunkach – po prostu jest zbyt brudno. Krowy również powinny zostać umyte. Największe obrzydzenie wśród widzów wywołała upaskudzona dojarka. Komentarze na Facebooku mówią same za siebie:

„Fleja szuka żony. Dofinansowania umieją brać, a zwierzęta hodują w syfie i gnoju. Wstyd”,
„Te krowy to chyba do Animalsów trzeba zgłosić, warunki tragiczne, widać po tym, jak one wyglądają, dramat”,
„Dojarka też brudna. Krowa może się nagle ubrudzić, ale dojarka musi być czysta. Krowy w gó*nie stoją”,
„Trzeba by to zgłosić gdzieś? Tyle ludzi przy produkcji i nikt tego nie widział???”,
„Jestem rolnikiem, mam krowy, ale takiego czegoś jeszcze nie widziałem”,
„Wysłać go do Putina na miesiąc do gułagu, to mało. Oby dostał trądu i stracił wzrok”,
„Mieliśmy krowy i codziennie się odrzucało obornik, jak się ubrudziła i przyschło, to była taka skrobaczka”,
„Jak zobaczyłam te krowy, to pomyślałam, że ten człowiek chyba raz w miesiącu sprząta u tych krów… Sama gnojówka przyklejona do tych krów. U mojego dziadka w oborze było dużo zwierząt różnych, ale było tak czyściutko, że można było tam kawę pić”,
„To wygląda, jakby te krowy spały w błocie, a na czas kręcenia odcinków siano jest zmieniane na suche. Myślę, że tam o zwierzęta się nie dba”,
„Takiego chama to bym przywiązała łańcuchem do obory na cały miesiąc, by żarł i sr*ł pod siebie i jeszcze bym go nagrywała dla potomnych”,
„Zamiast szukać kobiety, niech za te biedne krowy się weźmie… Obs*ane pod korek i to w telewizji pokazuje… Wstyd i żal zwierząt…”.

Niektórzy już postanowili zareagować. Na grupie fanów programu TVP jedna z osób opublikowała screeny maili, które wysłała do odpowiednich instytucji. Mleczarnia w Łapach oraz Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Białymstoku dostały obszerne informacje i prośbę o przyjrzenie się sprawie.
Sytuacja jest napięta. :o
Member
Gold: 1,040.00
Oct 20 2025 01:57pm
O krowy nie umie dbać.
Member
Gold: 300.00
Oct 20 2025 02:19pm
Krowiarz Krzysiu
Member
Gold: 1,040.00
Oct 21 2025 04:43pm
To ktoś ogląda tego typu rzeczy? Chyba tylko moja babcia.
Go Back To Polska Topic List
Add Reply New Topic New Poll