d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Taka Myśl Mnie Naszła Z Rana...
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Warn: 20%
Oct 15 2024 11:42pm
... że żyjemy w strasznych i szalonych czasach, gdzie mocno absurdalna rzeczywistość miesza się z głupotą jak chyba jeszcze nigdy dotąd w historii świata.
Member
Gold: 2,380.15
Oct 15 2024 11:46pm
Ja tam wolę nasze czasy- kiedyś głupota w połączeniu z siłą sprawiała, że nigdy nie mogłeś czuć się bezpiecznie, teraz ogranicza się pierdolenia głupot na Facebooku
Member
Gold: 0.00
Warn: 20%
Oct 16 2024 12:09am
Quote (Pozdrawiam @ Oct 16 2024 07:46am)
Ja tam wolę nasze czasy- kiedyś głupota w połączeniu z siłą sprawiała, że nigdy nie mogłeś czuć się bezpiecznie, teraz ogranicza się pierdolenia głupot na Facebooku

Wydaje mi się, że etap surowości dopiero nadchodzi i to wielkimi krokami. Doskonale widać to na przykładzie Brytanii, gdzie typa wsadzili chyba na kilka miesięcy do lochów tylko dlatego, że machał brytyjską flagą i żarł bekon koło meczetu.
Tu w Polsce też powstają narzędzia do terroru i niechaj za przykład posłuży ustawa o konfidentach (sygnalistach). Wychodzi na to, że George Orwell był jebanym wizjonerem, a pomylił się jedynie o kilka dekad. :/
Member
Gold: 2,380.15
Oct 16 2024 12:17am
Quote (rurzowiak @ Oct 16 2024 07:09am)
Wydaje mi się, że etap surowości dopiero nadchodzi i to wielkimi krokami. Doskonale widać to na przykładzie Brytanii, gdzie typa wsadzili chyba na kilka miesięcy do lochów tylko dlatego, że machał brytyjską flagą i żarł bekon koło meczetu.
Tu w Polsce też powstają narzędzia do terroru i niechaj za przykład posłuży ustawa o konfidentach (sygnalistach). Wychodzi na to, że George Orwell był jebanym wizjonerem, a pomylił się jedynie o kilka dekad. :/

Orwell napisał "1984" zaraz po drugiej wojnie, więc miał z czego czerpać jeśli chodzi o wizję dystopijnego społeczeństwa :D
Pod względem kontroli maluczkich wiele się nie zmieniło- ewoluowały jedynie metody i dostęp do informacji tych maluczkich
Member
Gold: 1,040.00
Oct 16 2024 03:05am
Również chciałem dzisiaj stawić topic z rana i napisać coś mądrego.
Member
Gold: 12,059.17
Oct 16 2024 04:14am
Quote (rurzowiak @ 16 Oct 2024 08:09)

Wyobraź sobie, że w Polsce banda lewaków zbiera się wokół kościoła, kiedy w środku trwa msza, krzyczy obraźliwe hasła wobec modlących się i macha flagami Polski.
Do tego ma ze sobą podpałki które mogą być użyte do podpalenia kościoła, w lewicowym internecie pełno tego dnia nawoływań do podpalania kościołów, i nie chce słuchać się policjantów, którzy wzywają ich do rozejścia się.
Po aresztowaniu w dalszym ciągu fikają policjantom.
Czy to wszystko jest ok dla Ciebie i faktycznie takich lewaków nie powinna spotkać żadna kara?
Tak czy nie, krótka piłka.
Go Back To Polska Topic List
Add Reply New Topic New Poll