d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska >
Poll > Nawrocki Vs Trzaskowski - Druga Tura Wyborów
Prev1131415161718Next
Closed New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 0.01
Jun 2 2025 04:51am
rozwiniesz to?

Ja mam rozwijać? To nie ja piszę czarne na białe. :D PiS jest proamerykańskie i proizraelskie, a sam kaczor, to już nawet chyba nienawidzi ruskich.
Member
Gold: 95.00
Warn: 50%
Jun 2 2025 04:59am
Ja mam rozwijać? To nie ja piszę czarne na białe. :D PiS jest proamerykańskie i proizraelskie, a sam kaczor, to już nawet chyba nienawidzi ruskich.

twierdzisz ze moje stwierdzenie ze to opcja rosyjska nie jest prawdziwe, no to pytam o rozwiniecie tego

btw przeczytaj publicznie dostępne akta kaczynskseigo popatrz tatuś czym się zajmował ze wchodzi do SB jak do siebie

This post was edited by RedGentooHat on Jun 2 2025 05:00am
Member
Gold: 12,059.17
Jun 2 2025 05:05am
czekam nicerpliwie, podałem ci tyle punktów ze możesz sobie wybrać :wub:

ale wiesz ze żadne z podanych twoich źródeł nie mówi o tym ze będąc w Polsce łamiesz te ustawy? bo odbywa się to nie w Polsce tylko na serwerach za granica? Wszak podajesz się za pracownika IT na pewno wiesz jak wyglada regulacja prawna dotyczącą np GPDR i przechowywania danych w danych krajach? Jeżeli jesteś niemcem to na terenie Niemiec masz prawnie zakazane np posługiwanie się swastyka, ale Niemcy to robią będąc w Niemczech jak robią to na serwerach amerykańskich na przykład (tak robią gry). Zanim niezbyt rozgarnięty kredensik przyleci tutaj wylizać obsrany Tylek do czysta, to pokazuje mechanizm. Tak samo jest w PL, nie znam ani jednego przykładu w którym ktoś byłby skazany w takim przypadku a żaden z tych aktów na tych stronkach internetowych nie mówi o tym. Dlatego poprosiłem o dokładny punkt chcąc się czegoś nowego dowidzeciec, ale widzę ze po prostu nie ma takiego ;)

Masz w tym linku prawo.pl słowa dziekana który wprost wymienia z nazwy Facebooka i Twittera (dzisiejszy x).
Czym różni się Facebook od D2jsp? No niczym.
z prawem jest tak, że nie musisz mieć w prawie napisanego konkretnego przepisu na każdą konkretną sytuacje.
Nie musisz mieć w prawie napisane "nie wolno klientom rozpalać ogniska na terenie sklepów spożywczych" żeby wiedzieć że nie wolno tego robić. Bo masz przepisy ogólne: prawo własności właściciela sklepu, masz przepisy przeciwpożarowe, masz przepisy BHP, ustawę antysmogową i pewnie kilka innych.
Prawo to zbiór X regulacji, ustaw, rozporządzeń, które trzeba czytać razem i dopiero wspólnie stanowią prawo.
A do tego ostatecznie o interpretacji prawa decyduje sąd, który bierze pod uwagę jak dane prawo interpretowały sądy przed nim - tzw praktyka orzecznicza.
Member
Gold: 0.01
Jun 2 2025 05:15am
twierdzisz ze moje stwierdzenie ze to opcja rosyjska nie jest prawdziwe, no to pytam o rozwiniecie tego

btw przeczytaj publicznie dostępne akta kaczynskseigo popatrz tatuś czym się zajmował ze wchodzi do SB jak do siebie

To jest bez znaczenia. Wiatry geopolityki obróciły 90% polityków w tym kraju i teraz potomkowie tych bydlaków są prozachodni, nawet jeśli czasem skrycie nadal wzdychają do portretów Che Guevary lub innego śmiecia. Jak sprawy pójdą dla nas chujowo, to być może jeszcze dożyjemy czasów, gdzie państwowa telewizja będzie mówić jak wspaniała jest Rosja i że zachód jest zgniły. Wtedy też będziesz taki zdziwiony?
Member
Jun 2 2025 05:17am
Masz w tym linku prawo.pl słowa dziekana który wprost wymienia z nazwy Facebooka i Twittera (dzisiejszy x).
Czym różni się Facebook od D2jsp? No niczym.
z prawem jest tak, że nie musisz mieć w prawie napisanego konkretnego przepisu na każdą konkretną sytuacje.
Nie musisz mieć w prawie napisane "nie wolno klientom rozpalać ogniska na terenie sklepów spożywczych" żeby wiedzieć że nie wolno tego robić. Bo masz przepisy ogólne: prawo własności właściciela sklepu, masz przepisy przeciwpożarowe, masz przepisy BHP, ustawę antysmogową i pewnie kilka innych.
Prawo to zbiór X regulacji, ustaw, rozporządzeń, które trzeba czytać razem i dopiero wspólnie stanowią prawo.
A do tego ostatecznie o interpretacji prawa decyduje sąd, który bierze pod uwagę jak dane prawo interpretowały sądy przed nim - tzw praktyka orzecznicza.

ale to dalej jest "ktoś mówi" akty prawne tego nie mówią i nie ma wyroków za takie cos, to ze ktoś cos mówi to nie znaczy ze tak jest

To jest bez znaczenia. Wiatry geopolityki obróciły 90% polityków w tym kraju i teraz potomkowie tych bydlaków są prozachodni, nawet jeśli czasem skrycie nadal wzdychają do portretów Che Guevary lub innego śmiecia. Jak sprawy pójdą dla nas chujowo, to być może jeszcze dożyjemy czasów, gdzie państwowa telewizja będzie mówić jak wspaniała jest Rosja i że zachód jest zgniły. Wtedy też będziesz taki zdziwiony?

to mam pytanko, wg ciebie spotkanie przy okrągłym stole to jak wyglądało? przejeżdżał Tusk z Kaczyńskim tramwajem i tam zobaczyli ze buduja nowa Polskę i wleźli czy mozdze UB ich tam wpuścil? a jak widać oni dalej rządzą tym krajem
Member
Gold: 410.00
Jun 2 2025 05:27am
podziwiam za upór w walce z wiatrakami. Wynik tej potyczki jest już z góry znany.

Zostaniesz zaorany :lol:
Member
Gold: 7,352.78
Jun 2 2025 05:29am
Od rana jakos lepiej mi sie oddycha bez wizji zakochanego w sobie rafalka podpisujacego kazda unijna bzdure w nadziei na przyszle stanowisko
Member
Gold: 12,059.17
Jun 2 2025 05:36am
ale to dalej jest "ktoś mówi" akty prawne tego nie mówią i nie ma wyroków za takie cos, to ze ktoś cos mówi to nie znaczy ze tak jest

Żebyś dostał wyrok za złamanie ciszy wyborczej to ktoś musi Cię podpierdolić na policję.
Być może takich podpierdalaczy obywatelskich nie ma dużo.
Poza tym to że ktoś dostanie grzywnę to jest sprawa między nim a sądem, sądowi nie wolno podać dziennikarzom, że Jan Nowak z Pcimia Dolnego dostał grzywnę bo to by było złamanie RODO.
Poza tym idę o zakład że każdy, ale to każdy zrobiłby wszystko żeby temat upierdolić:
Policjant, sędzia, prokurator itp.
wystarczy że się zapyta policjant "czy przypadkiem nie był pan tego dnia w Niemczech czy Czechach bo jakby pan był to grzywny by nie było?" albo by się policjant mógł pomylić sprawdzając z jakiego kraju pochodzi dany adres IP itp.
Member
Jun 2 2025 05:37am
Żebyś dostał wyrok za złamanie ciszy wyborczej to ktoś musi Cię podpierdolić na policję.
Być może takich podpierdalaczy obywatelskich nie ma dużo.
Poza tym to że ktoś dostanie grzywnę to jest sprawa między nim a sądem, sądowi nie wolno podać dziennikarzom, że Jan Nowak z Pcimia Dolnego dostał grzywnę bo to by było złamanie RODO.
Poza tym idę o zakład że każdy, ale to każdy zrobiłby wszystko żeby temat upierdolić:
Policjant, sędzia, prokurator itp.
wystarczy że się zapyta policjant "czy przypadkiem nie był pan tego dnia w Niemczech czy Czechach bo jakby pan był to grzywny by nie było?" albo by się policjant mógł pomylić sprawdzając z jakiego kraju pochodzi dany adres IP itp.

przecież polowa lewicy przy parlamentarnych podpieradala za agitowanie na Twitterze i nawet postępowanie nie ruszyło :D
Member
Gold: 30.00
Warn: 10%
Jun 2 2025 06:13am
wynik ankiety prawie taki jak finał... ale tak MAMY TO POLACY!!!!!! :love:
Go Back To Polska Topic List
Prev1131415161718Next
Closed New Topic New Poll