d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polityka > Temat Oficjalny
Prev19959969979989991426Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 50.00
Mar 27 2017 03:55am
Quote (Ironfister @ 26 Mar 2017 23:20)
to kłamstwo, nigdy nic takiego nie powiedziałem, moja wypowiedz została przerobiona.

powiedz mi, jak Kościół mówi że kobieta ma siedzieć cicho i służyć męzczyznie, to czy nie nawołuje przypadkiem do chrześcijańskiego odpowiednika prawa szariatu?
A czy jak kościół chroni księży pedofiłow, to czy to jest właściwe zachowanie? itp itd

Jakaś tam doza tolerancji dla religii powinna być zachowana, z uwagi na historie, alereligie powinny się zreformować w kierunku który wskazuje papież Franciszek. Skupiać się bardziej na zbawieniu ludzi, na obiecywaniu im raju, a nie próbować rządzić w kraju.

Pewnie, że rozpatrując tylko rok 2017 może lepiej by było, gdybyśmy powiedzieli uchodzcom "nie".
Ale świat kiedyś się umówił, że jeśli w jakimś regionie świata będzie wojna lub inny kataklizm, to prześladowani cywile będą mogli uciec do innego kraju.
I nikt nie będzie się ich pytał czy są jak to powiedziałeś: "odmienni kulturowo i historycznie".
Ta umowa to swego rodzaju polisa ubezpieczeniowa. Dzisiaj my innym pomagamy, kiedy indziej inni pomogą nam.

Chodzi jak rozumiem o około 20tys. ludzi, oni nam nie przekonwertują 40mln kraju na islam, lol.

to, że ktoś w książce tak napisał, albo powiedział na ambonie nie oznacza, że populacja tak robi. biblia swoją treścią niewiele odbiega od koranu, kiedyś nawet odnoszono się dosłownie do jej treści, i ogranizowano wyprawy krzyżowe lub palono "czarownice". obecnie nic takiego nie ma, i mimo że sam nie jestem zwolennikiem żadnej religii, bo uważam to za opium dla mas, to jestem w stanie ignorować wyznawców dowolnego boga, dopóki oni nie nawołują mnie do wiary. dlatego tez przechodzę obojętnie obok katolików, ale gardzę świadkami jehowy. fanatycy religijni (katole czy islamiści) są przeze mnie traktowani z taką samą pogardą i gdyby w miejsce arabów mieli przyjeżdzać fanatycy katoliccy, to byłbym tak samo przeciwny. papież franciszek to idealista, religia ma duże znaczenie w każdym kraju, i zawsze będzie się pchać w politykę. lewicowi populiści oczekują od ludzi tolerancji, a gdzie jest tolerancja wśród uchodźców? czy ja będą gościem w czyimś domu, mówie mu jak ma żyć i zmieniam wystrój pomieszczeń pod własny gust? jesli chodzi o ilosc, dobrze wiemy ze na 20 tys. sie nie skonczy.
Member
Gold: 12,059.17
Mar 29 2017 03:36pm
Elfisher tolerancja powinna być obustronna. Jak przychodzi do ciebie kolega wegetaranin, to nie powinieneś nalegać aby w twoim domu jadł mięso, ale on też powinien uszanować, że ty jesz sobie u siebie mięso.

Odnośnie ilości uchodzców: myśle że się skończy na 20tys, albo tego rzędu wielkości.
Nikt nam nie każe przyjmować tyle ile Niemcy.
Unia ma umowe z Turcją, która przyjmuje do siebie tych uchodzców, co dopływają do brzegów Unii. W zamian Unia daje Turcji troche forsy na utrzymanie uchodzców. To dobra umowa.

Oczywiście byłbym naiwny gdybym uważał, że uchodzcy automatycznie po przekroczeniu granicy przyjmą wszystkie zachodnie postępowania.
Kraje powinny organizować odpowiednie kursy integrujące, a osoby nierokujące nie powinny dostać azylu.
To wszystko można robić, i to się jakoś tam robi w Europie, ale z szacunkiem dla człowieka, a nie tak jak Kukiz czy PiS: był zamach w Londynie? to uchodzcy są źli.
I nawet nieważne że zamachowiec urodził się w Wielkiej Brytanii jako Adrian Russell a nie żaden Ahmet :)

Polacy to naród emigrantów, pomagając rozkręcać nastroje antyimigranckie w Europie sami sobie szkodzimy.
Anglicy wyszli z Unii bo mieli dosyć Polaków i Rumunów, a nie muzułmanów. Takim chłopcem do bicia, złem wcielonym, jak u Kukiza muzułmanie to tam są Polacy. Myśle, że to powinno dać Polakom do myślenia, że są oszukiwani przez prawicowych populistów.
Member
Gold: 369.00
Mar 29 2017 11:22pm
Quote (Ironfister @ Mar 29 2017 11:36pm)
Elfisher tolerancja powinna być obustronna. Jak przychodzi do ciebie kolega wegetaranin, to nie powinieneś nalegać aby w twoim domu jadł mięso, ale on też powinien uszanować, że ty jesz sobie u siebie mięso.

Odnośnie ilości uchodzców: myśle że się skończy na 20tys, albo tego rzędu wielkości.
Unia ma umowe z Turcją, która przyjmuje do siebie tych uchodzców, co dopływają do brzegów Unii. W zamian Unia daje Turcji troche forsy na utrzymanie uchodzców. To dobra umowa.

Oczywiście byłbym naiwny gdybym uważał, że uchodzcy automatycznie po przekroczeniu granicy przyjmą wszystkie zachodnie postępowania.
Kraje powinny organizować odpowiednie kursy integrujące, a osoby nierokujące nie powinny dostać azylu.
To wszystko można robić, i to się jakoś tam robi w Europie, ale z szacunkiem dla człowieka, a nie tak jak Kukiz czy PiS: był zamach w Londynie? to uchodzcy są źli.
I nawet nieważne że zamachowiec urodził się w Wielkiej Brytanii jako Adrian Russell a nie żaden Ahmet :)

Polacy to naród emigrantów, pomagając rozkręcać nastroje antyimigranckie w Europie sami sobie szkodzimy.
Anglicy wyszli z Unii bo mieli dosyć Polaków i Rumunów, a nie muzułmanów. Takim chłopcem do bicia, złem wcielonym, jak u Kukiza muzułmanie to tam są Polacy. Myśle, że to powinno dać Polakom do myślenia, że są oszukiwani przez prawicowych populistów.

Kolega wege? Nie mam takich
Member
Gold: 50.00
Mar 30 2017 04:36am
Quote (Ironfister @ 29 Mar 2017 22:36)

pierdolisz głupoty. jak przychodzi do mnie wege to może sobie wpierdalać trawe, ale niech mnie nie nawołuje do swoich zboczeń kulinarnych. tym jest właśnie tolerancja, że potrafię ścierpieć jego "inność" i ją zignorować, a nie pozwalać na to, żeby mnie namawiał do swoich fanaberii.
nikt nam nie kaze przyjmować tyle, ile niemcy? jeszcze nie. poki co każą nam przyjmować 20 tys. ta liczba to kropla w morzu, jaka to byłaby ulga dla innych krajów gdybyśmy przyjeli tylu uchodzcow? żadna! dlatego z pewnoscia sie nie skonczy na tym, a skoro teraz wymuszaja na nas ta liczbe, to za chwile powiedza zeby brac wiecej.
anglicy wyszli z unii, bo mieli dosc regulacji wymuszanych na nich przez UE. woleli byc niepodleglym krajem zamiast sluchac sie urzedasow z brukseli.
Member
Gold: 2,000.00
Mar 30 2017 07:40am
Zamknąć ten temat w pizdu.
Member
Gold: 655.22
Mar 30 2017 10:46am
Quote (JohnyCage @ 30 Mar 2017 14:40)

Vouch
Member
Gold: 124.01
Mar 30 2017 11:12am
Quote (Letter_kenny @ Mar 30 2017 05:46pm)
Vouch

Y, co za guwno tu.
Member
Gold: Locked
Warn: 40%
Mar 30 2017 11:56am
Quote (JohnyCage @ Mar 30 2017 03:40pm)

zamknąć razem z analem
Member
Gold: 28.00
Mar 30 2017 11:59am