Quote (pakko @ Nov 18 2015 08:15am)
Czemu znowu to robisz i dajesz się wrabiać w jakieś tanie chwyty? Dlaczego na tej mapie nie ma pokazanych np. krucjat chrześcijańskich przeciwko Słowianom? Jak można posługiwać się taką mapą nie zagłębiając się w szczegóły np. dotyczące ofiar poszczególnych odprysków jahwizmu? Zgadza się, że Hiszpania była "okupywana" przez muzułmanów, ale czy robili oni rozpierdol i burzyli wszystko co stało na ich drodze? Islam w stosunku do chrześcijaństwa był tolerancyjny, nie narzucał im ich jedynie słusznej wiary. Nawet w koranie można o tym poczytać. Zgodzę się, że tępili "pogańskich heretyków" ale oni przynajmniej dawali im wybór - śmierć lub nawrócenie. Chrześcijanie już tacy dobrotliwi nie byli.
Islam w tamtych czasach skupiał się na nauce, wiedzy i rozwoju. Chrześcijaństwo niosło ciemnotę i zacofanie, oby ogłupić owieczki.
W ogóle kurwa nie czytasz tego co wrzucam, nie wyciągasz żadnych wniosków. Żeby nie było że jestem zwolennikiem islamu, bo nim nie jestem, tak samo jak jestem przeciwnikiem chrześcijaństwa jak i islamu. Są to pierdolone ideologie które zaczadziły umysły ludzi na całym świecie, ale jeśli już rozmawiamy o ich historii to niestety islam blado wypada na tle krystowierstwa.