Znalazłem na necie artykuł: (
http://moto.onet.pl/forum.html#forum:MSwxNjQsOCw4MzM0OTk3MywyMTEzMjMxNzksMTA4ODc1MjYsMCxmb3J1bTAwMS5qcw== )
AUTO BENZYNOWE JEST POD KAŻDYM WZGLĘDEM LEPSZE OD DIESLA. PRZYKŁADY- PROSZĘ BARDZO: silniki VW, porównanie 2,0TDI i 2,0 TFSI, taka sama pojemność, obydwa doładowane, diesel dodatkowo ma intercooler ale to motor benzynowy jest mocniejszy, auto szybsze, elastyczniejsze, cichsze, od 0-100km/h diesel nie ma NAJMNIEJSZYCH szans. zanim podam kolejne przykłady chcę skierować 2 zdania do "fachowców od momentu obrotowego" a także do tych, którzy zawsze mają tylko jeden argument, mianowicie wyścigi 24 LE MANS. otóż osławiony moment obrotowy jest to (w dużym skrócie) siła razy ramię, więc legenda niesamowitego momentu w dieslach jest bujdą na resorach i powtarzaną bez zrozumienia głupotą, BO CO Z TEGO ŻE DIESEL MA WIĘKSZY MOMENT JAK BENZYNIAK KRĘCI SIĘ 2 RAZY SZYBCIEJ!. co do wyścigów LE MANS, od kilku lat wygrywają tam diesle z prostego powodu, są ogromnie faworyzowane w regulaminie, diesle mogą mieć pojemność 5500cm a benzyniaki tylko 4000cm, Diesle są wyposażone w turbosprężarkę a benzyniaki nie, poza tym diesle mogą mieć 2 cylindry więcej, kto ma choć trochę pojęcia o sportach motorowych wie, że takie różnice są wręcz miażdżące, GDYBY DLA WSZYSTKICH BYŁ TAKI SAM REGULAMIN DIESLE NIE MIAŁYBY NAJMNIEJSZYCH SZANS. poza tym można odpowiedzieć z tej samej beczki: dlaczego w najbardziej prestiżowych wyścigach i rajdach na świecie czyli F1 oraz WRC nie montuje się silników diesla? nie jest to zabronione absolutnie, tylko że diesel nie zbliżyłby się osiągami do benzyniaka. a oto inne przykłady. VOLVO 2,0D i 2,0 turbobenzyna to niebo a ziemia, benzyniak ma 200KM, dysponuje świetnym przyspieszeniem, i praktycznie nie słychać go na postoju a diesel niestety klekocze. u toyoty podobnie nawet 15 letni silnik 2000 turbo ze starej CELICY bije na głowę nowoczesny motor D4D. to samo FORD np FOCUS doładowany 2 litrowy benzyniak 225KM zachwyca osiągami, przyspieszeniem, po prostu rasowy sportowiec, niszczy w każdej płaszczyźnie silnik 2,0TDCI W KAŻDEJ!. mógłbym tak jeszcze długo wymieniać, podać wiele wiele przykładów. podsumuje to tak: Diesel NIGDY nie zrówna się z silnikiem benzynowym. moc, kultura pracy, osiągi, słowem wszystko. minie może 20 albo i 50 lat zanim doładowany diesel choćby zbliży się osiągami do doładowanego benzyniaka. niektórych to trochę boli, ale niestety TAKA JEST PRAWDA. i z uśmiechem słucham argumentów o sławnym wszechmogącym "momencie obrotowym" hehe, z reguły mówią o tym ludzie, którzy pojęcia nie mają czym tan moment obrotowy rzeczywiście jest i szczerze wierzą w wygadywane bzdury. diesel jest lepszy tylko pod jednym względem, mniej pali, to przyznaje, ale tylko pod tym jednym jedynym względem. POZDRAWIAM
Ja gdy doczytałem, że benzyna jest bardziej elastyczna od diesla resztę tekstu przeczytałem już z lekkim uśmiechem na ustach.
I owy autor nie odniósł się do najważniejszych kwestii, tj ekonomii + trwałości silników diesla.
imo nie można porównywać w takich kategoriach diesla i benzynki.
Diesel ma swoje plusy i benzyna również, zależy do czego co ma być wykorzystywane.
Benzyna do zapierdalania diesel do długich ekonomicznych tras, taka jest moja opinia.
Jak się na to zaopatrujecie?