d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Janusz Korwin Mikke > Temat Oficjalny
Prev1979899100101144Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: Locked
Warn: 20%
Jul 2 2014 09:52am
Quote (KongresNowejPrawicy @ Jul 2 2014 03:32pm)
Apelowałbym o nie przechodzenie na Ty, może to niebawem skutkować obniżeniem poziomu dyskusji. To co prezentuję nazywa się austriacką szkołą ekonomii, minarchizmem oraz światopoglądowym konserwatyzmem, także trzymajmy się ścisłych pojęć. Odpowiednie argumenty są często oparte nie o 'dziecinne sofizmaty', a raczej o libertariańskie aksjomaty.
Aby ktoś jeszcze skorzystał z tej wymiany opinii proponuję odniesienie się do tych 'dziecinnych sofizmatów', w skrócie - które to mianowicie? Wtedy chętnie nawiążę polemikę, ponieważ obecnie widzę tylko zarzuty o charakterze emocjonalnym.

Ja tam lubie Korwina, ale po co Ty człowieku siedzisz na tym forum i za wszelką cenę toczysz walkę z banda głąBÓW? zapewne jesteś multi, więc wiesz jacy ludzie tu przesiadują - tacy, którzy mogą sobie pozwolić na spędzenie iluś tam godzin na zjebanym forum, już nawet nie o grze komputerowej, tacy którzy chwalą się tym, że nic nie muszą robić bo rodzice ich ustawili do końca życia, albo tacy którzy w ogole nie wychodzą z domu. To chyba nie o taki elektorat walczy KNP? zapewne są tysiące innych for internetowych gdzie można prowadzić bardziej konstruktywne dyskusje. Więc pytam się jeszcze raz po co tu sie udzielasz?
Banned
Gold: 38.00
Warn: 20%
Jul 2 2014 09:53am
Quote (KongresNowejPrawicy @ Jul 2 2014 04:32pm)
Apelowałbym o nie przechodzenie na Ty, może to niebawem skutkować obniżeniem poziomu dyskusji. To co prezentuję nazywa się austriacką szkołą ekonomii, minarchizmem oraz światopoglądowym konserwatyzmem, także trzymajmy się ścisłych pojęć. Odpowiednie argumenty są często oparte nie o 'dziecinne sofizmaty', a raczej o libertariańskie aksjomaty.
Aby ktoś jeszcze skorzystał z tej wymiany opinii proponuję odniesienie się do tych 'dziecinnych sofizmatów', w skrócie - które to mianowicie? Wtedy chętnie nawiążę polemikę, ponieważ obecnie widzę tylko zarzuty o charakterze emocjonalnym.

Korwinisci mocno masakruja lewackich pseudo inteligentow :D

Quote (LESNYBARB_PL @ Jul 2 2014 04:52pm)
Ja tam lubie Korwina, ale po co Ty człowieku siedzisz na tym forum i za wszelką cenę toczysz walkę z banda głąBÓW? zapewne jesteś multi, więc wiesz jacy ludzie tu przesiadują - tacy, którzy mogą sobie pozwolić na spędzenie iluś tam godzin na zjebanym forum, już nawet nie o grze komputerowej, tacy którzy chwalą się tym, że nic nie muszą robić bo rodzice ich ustawili do końca życia, albo tacy którzy w ogole nie wychodzą z domu. To chyba nie o taki elektorat walczy KNP? zapewne są tysiące innych for internetowych gdzie można prowadzić bardziej konstruktywne dyskusje. Więc pytam się jeszcze raz po co tu sie udzielasz?

Dyskusja dzieki niemu zyskuje na jakosci, jak masz sie do czegos przypierdalac to do tego co mowi a nie do goscia ktory ma ochote w wolnej chwili poklikac na jsp.

PS.
Janusz Korwin-Mikke
12 min temu ·
A teraz odmówcie za mnie "zdrowaśkę" - o 20.00 jestem w
" Kropce nad ı " u p.Moniki Olejnik

This post was edited by Eripe on Jul 2 2014 10:00am
Member
Gold: 8,910.00
Jul 2 2014 10:08am
o kurwa koran jak se strzelił w kolano xddddddddddd

JA PIERDOLE ALE WSTYD MI ZA POLSKE PRZEZ TEGO TŁUMOKA

This post was edited by breakage on Jul 2 2014 10:12am
Member
Gold: 0.00
Jul 2 2014 10:09am
Quote (LESNYBARB_PL @ Jul 2 2014 05:52pm)

Sam się zastanawiałem, czy to forum będzie dobrym polem do takich dyskusji. To miało być kilka postów, aby trochę przekonać do myślenia, zainteresować. Już na początku zachęciła mnie znaczna ilość ciekawych pytań, które były tylko pozornie łatwe. W związku z tym, że jest tu jednak pewna aktywność, a ponadto dość specyficzny skład ;) z przyjemnością poświęcę odrobinę czasu na dyskusję. Nieznośny jest jednak czasem napastliwy ton komentarzy (no cóż to nie forum wędkarskie).
A multi, tzn. podwójne konto? Jeśli tak to nie zakładałem takiego, szczerze powiem, że 'd2' to była jedna z moich pierwszych gier(i jedna z ostatnich, które obsługiwał mój PC :) ), dlatego też natknąłem się na to forum.

This post was edited by KongresNowejPrawicy on Jul 2 2014 10:11am
Member
Jul 2 2014 10:18am
Quote (KongresNowejPrawicy @ 2 Jul 2014 09:55)
Pojęcie mądrości jest relatywne. Wymieniłem kilku prekursorów doktryny, według której nakreślony jest program partii. Jeśli ktoś ma zastrzeżenia co do rozwiązań, które prezentuje Prezes, powinien w pierwszej kolejności odnieść się do tych wybitnych obrońców wolności, których przedstawiłem.

to że knp wzorowało się na niektórych rozwiazaniach i poglądach ww NIE oznacza że cały skąplikowany mechanizm jakim jest struktura państwa a zwłaszcza ekonomiczna będą działały prawidłowo. tak sie sklada ze interesuje sie tą tematyką i wiem tyle że programu knp nie da sie wdrożyć w życie albo inaczej: mozna oczywiscie wprowadzic ustawy itp ale jak to bedzie funkcjonowac w praktyce? nawet tak bogaty kraj jak szwajcaria nie mogla by sobie pozwolic na tak skonstruowane państwo :)
jesli chodzi o kwestie kulturowe to nawet nie bede marnowal swojego czasu

Quote (Republika @ 2 Jul 2014 09:57)
innymi słowami, korwin to cymbał

co ja bede sie rozpisywał... posłuże sie cytatem:

"Kobieta przesiąka poglądami człowieka, z którym sypia. Ostatecznie (Natura czy Bóg – nie będziemy się spierać) nie po to tak skonstruował mężczyzn, by setki tysięcy plemników się marnowały; wnikają one w ciało kobiety i przerabiają ją na obraz i podobieństwo mężczyzny, do którego ona należy. "

Janusz Korwin-Mikke

This post was edited by wookiez on Jul 2 2014 10:42am
Member
Gold: 500.00
Jul 2 2014 10:19am
Quote (wookiez @ Jul 2 2014 05:18pm)
to że knp wzorowało się na  niektórych rozwiazaniach i poglądach ww NIE oznacza że cały skąplikowany mechanizm jakim jest struktura państwa a zwłaszcza ekonomiczna będą działały prawidłowo. tak sie sklada ze interesuje sie tą tematyką i wiem tyle że programu knp nie da sie wdrożyć w życie albo inaczej: mozna oczywiscie wprowadzic ustawy itp ale jak to bedzie funkcjonowac w praktyce?  nawet tak bogaty kraj jak szwajcaria nie mogla by sobie pozwolic na tak skonstruowane państwo :)
jesli chodzi o kwestie kulturowe to nawet nie bede marnowal swojego czasu

co ja bede sie rozpisywał... posłuże sie cytatem:

"Kobieta przesiąka poglądami człowieka, z którym sypia. Ostatecznie (Natura czy Bóg – nie będziemy się spierać) nie po to tak skonstruował mężczyzn, by setki tysięcy plemników się marnowały; wnikają one w ciało kobiety i przerabiają ją na obraz i podobieństwo mężczyzny, do którego ona należy. "

Janusz Korwin-Mikke

Czy ty naprawde musisz brac wszystko doslownie? Masz dziewczyne? Jezeli nie masz to rozumiem dlaczego nie umiesz tego pojąć.
Banned
Warn: 30%
Jul 2 2014 10:20am
skąplikowany

skąplikowany

skąplikowany

skąplikowany
Member
Jul 2 2014 10:25am
Quote (blejdowy @ 2 Jul 2014 11:19)
Czy ty naprawde musisz brac wszystko doslownie? Masz dziewczyne? Jezeli nie masz to rozumiem dlaczego nie umiesz tego pojąć.

Ty na serio? :D

E:

od polityka oczekiwałbym raczej elokwencji a nie domyślania się co autor miał na myśli typie :D

This post was edited by wookiez on Jul 2 2014 10:27am
Member
Jul 2 2014 10:47am
Quote (wookiez @ Jul 2 2014 06:18pm)
to że knp wzorowało się na  niektórych rozwiazaniach i poglądach ww NIE oznacza że cały skąplikowany mechanizm jakim jest struktura państwa a zwłaszcza ekonomiczna będą działały prawidłowo. tak sie sklada ze interesuje sie tą tematyką i wiem tyle że programu knp nie da sie wdrożyć w życie albo inaczej: mozna oczywiscie wprowadzic ustawy itp ale jak to bedzie funkcjonowac w praktyce?  nawet tak bogaty kraj jak szwajcaria nie mogla by sobie pozwolic na tak skonstruowane państwo :)

Bardzo się cieszę, że do dyskusji włączają się osoby, którym ta tematyka jest bliska. Znów chętnie odniósłbym się do konkretnych argumentów, otóż dlaczego wizja państwa minimum jest niemożliwa, aby 'wdrożyć ją w życie'? Które postulaty rodzą takie niedowierzanie co do ich wykonalności?

Dorzucam:

http://www.youtube.com/watch?v=LAqt-1ujZUE

This post was edited by KongresNowejPrawicy on Jul 2 2014 10:52am
Member
Gold: 12,059.17
Jul 2 2014 11:20am
Quote (Republika @ 2 Jul 2014 16:57)
(...)
Ja rozumiem, można mieć poglądy takie czy siakie, nie wnikam - każdy jakieś ma, ale obrona kogoś kogo każdy argument, jest oparty albo na pars prototo albo delikatnie mówiąc dziecinnych sofizmatach jest obrzydliwa.

Koleś to nie chodzi o żadne persy prototy tylko o kierunek w którym idą zmiany w kraju.

A idą w złym kierunku:
-drzewka które sobie 3 lata temu posadziłem na mojej prywatnej działce bez łaskawej zgody urzędu nie wolno mi wyciąć. Kary idą o ironio w setki tysięcy złotych, jedna taka kara to tak jak 5-10 lat wiezienia.
-pomimo informatyzacji co roku urzędników potrzeba coraz więcej
-co roku rosną stawki podatkowe, do tego niedawno ukradziono ponad 150mld składek przyszłym emerytom. Zadłużenie kraju jest bardzo duże.
-25lat po obaleniu komuny ulubionym zajęciem urzedów nadal jest utruwanie obywatelom życia
-policjanci razem z sędziami dzielnie ścigają palaczy marihuany i wsadzają do wiezienia nietrzezwych rowerzystów.

mógłbym tak wymieniać, kilka lat temu były jeszcze robione jakieś pozorne ruchy - jakaś komisja przyjazne panstwo i takie tam, Tusk mówił o obnizeniu podatków, słowem była jakaś nadzieja.
aktualnie jedynym sposobem na pokazanie "żółtej kartki" bandzie czworga jest moim zdaniem głos na knp.
Go Back To Polska Topic List
Prev1979899100101144Next
Add Reply New Topic New Poll