Quote (Republika @ 2 Jul 2014 16:57)
(...)
Ja rozumiem, można mieć poglądy takie czy siakie, nie wnikam - każdy jakieś ma, ale obrona kogoś kogo każdy argument, jest oparty albo na pars prototo albo delikatnie mówiąc dziecinnych sofizmatach jest obrzydliwa.
Koleś to nie chodzi o żadne persy prototy tylko o kierunek w którym idą zmiany w kraju.
A idą w złym kierunku:
-drzewka które sobie 3 lata temu posadziłem na mojej prywatnej działce bez łaskawej zgody urzędu nie wolno mi wyciąć. Kary idą o ironio w setki tysięcy złotych, jedna taka kara to tak jak 5-10 lat wiezienia.
-pomimo informatyzacji co roku urzędników potrzeba coraz więcej
-co roku rosną stawki podatkowe, do tego niedawno ukradziono ponad 150mld składek przyszłym emerytom. Zadłużenie kraju jest bardzo duże.
-25lat po obaleniu komuny ulubionym zajęciem urzedów nadal jest utruwanie obywatelom życia
-policjanci razem z sędziami dzielnie ścigają palaczy marihuany i wsadzają do wiezienia nietrzezwych rowerzystów.
mógłbym tak wymieniać, kilka lat temu były jeszcze robione jakieś pozorne ruchy - jakaś komisja przyjazne panstwo i takie tam, Tusk mówił o obnizeniu podatków, słowem była jakaś nadzieja.
aktualnie jedynym sposobem na pokazanie "żółtej kartki" bandzie czworga jest moim zdaniem głos na knp.