Quote (Elfisher @ 22 Nov 2017 22:22)
Bo to jest walka w stylu "albo się przyzwyczaisz, albo przegrasz" :D
Mam tę świadomość. Inaczej nie używałbym N900 przez 7 lat.
Konsumenci nie chcą fizycznej klawiatury, wystarczy policzyć ilość urządzeń blackberry na półkach sklepowych. Młodzi użytkownicy już nawet nie wiedzą że coś takiego istniało, a przecież rządzili rynkiem urządzeń uznawanych za biznesowe. nowych smartfonów z fizyczną klawiaturą po prostu nie będzie. sam byłem zwolennikiem fizycznych klawiatur przez lata, ale przestało mi to już przeszkadzać.
Co najwyżej większość nie chce, a przyczyny takiego stanu rzeczy pomijam. Nie mają bowiem większej alternatywy, więc trudno powiedzieć jakie wzięcie miałby model znanego producenta z klawiaturą i dobrą ceną. Co do BB, było trochę z nimi jak z Eizo w świecie telefonów. Nie kupowałeś tego w Saturnie. Poza świetnym systemem, mieli też w większości dużą lepszą jakość rozmów czy zasięg. Rzeczy podstawowe dla kogoś, kto oczekiwał czegoś więcej od telefonu niż gierki i YT. Celowali w niszowy rynek i skończyło się, jak się skończyło. Chore ceny też zrobiły swoje. Gdyby nie uśmiercili systemu, pisałbym dzisiaj z paszporta.

no te 150g więcej w kieszeni to jednak czuć i to w opur
Zgadzam się, ale niektórzy i tak to robią, nosząc power banki. Po co zatem są zmuszani do tego, kiedy można wypuścić po prostu jeden ceglany model? Wszystkie są na jedno kopyto, nie zawadziłoby, gdyby wypuszczali co jakiś czas także coś innego. Chuj że koszty, patrzymy z perspektywy konsumenta.
This post was edited by Xasthur on Nov 22 2017 03:44pm