d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Filmy / Movies > Oficjalny Topic
Prev19369379389399401412Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 5.00
Jun 17 2014 06:30am
Quote (Rave_PL @ 17 Jun 2014 12:31)
trzeba zaczac od tego ze md sie do kupy poskladac da, a autostrade juz nie koniecznie :)

mnie sie podobal, ale juz go nawet nie pamietam...

ten typ filmu to niby kwestia subiektywnej interpretacji, ale na fw widzialem bardzo sensowna analize i polaczenie faktow w logiczna calosc.
Member
Gold: 15.00
Warn: 10%
Jun 17 2014 09:02am
Quote (Janusz_Tracz @ Jun 17 2014 12:30pm)
ten typ filmu to niby kwestia subiektywnej interpretacji, ale na fw widzialem bardzo sensowna analize i polaczenie faktow w logiczna calosc.

najrozsadniejsza jaka widzialem byla jakos powiazana z smiercia glownego bohatera, bodajze na krzesle, czego nie pokazuja w filmie, a to co nastepuje potem -> od momentu bodajze zamiany ludzi w celach to juz tylko jego wyobraznia
ale jak juz standardowo bywa chuja pamietam, dawno temu to ogladalem i czytalem, sam natomaist bym tego nigdy nie poskladal w calosc
Member
Jun 17 2014 01:57pm
Quote (Over_You @ 17 Jun 2014 16:02)
najrozsadniejsza jaka widzialem byla jakos powiazana z smiercia glownego bohatera, bodajze na krzesle, czego nie pokazuja w filmie, a to co nastepuje potem -> od momentu bodajze zamiany ludzi w celach to juz tylko jego wyobraznia
ale jak juz standardowo bywa chuja pamietam, dawno temu to ogladalem i czytalem, sam natomaist bym tego nigdy nie poskladal w calosc

sam lynch wspominal, ze wykorzystal w filmie motyw fugi dysocjacyjnej.

a ktore sceny filmu byly wymyslami bohatera ciezko ustalic. bo np. mystery man tez nie byl prawdziwy.

This post was edited by Janusz_Tracz on Jun 17 2014 02:00pm
Member
Gold: 15.00
Warn: 10%
Jun 17 2014 03:06pm
Quote (Janusz_Tracz @ Jun 17 2014 07:57pm)
sam lynch wspominal, ze wykorzystal w filmie motyw fugi dysocjacyjnej.

a ktore sceny filmu byly wymyslami bohatera ciezko ustalic. bo np. mystery man tez nie byl prawdziwy.

dlatego generalnie ciezko to poskladac do kupy od poczatku do konca
jak to okreslil kiedys moj znajomy - chuj ile bys nad tym filmem i interpretacja siedzial, zawsze wyskoczy ktos kto jednym argumentem podwazy porzadek twojego rozumowania.
Member
Jun 20 2014 12:25am
blue velvet dla odmiany kompletnie mi sie nie podobal. glownie przez jak dla mnie marna fabule. od momentu wejscia hoppera wszystko bylo przewidywalne. slaba intryga i tajemnica.
oprawa dzwiekowa badalamentiego akurat w tym filmie mi nie utkwila specjalnie w pamieci, jedynie plus za szlagier blue velvet.
jak lynch przewaznie dobieral fajne aktorki to teraz ta kompletnie aseksualna rosselini i paskuda grajaca corke policjanta az mnie irytowaly.
najbardziej zawiodlo mnie to, ze po lh i md spodziewalem sie mindfucka i godzin myslenia nad filmem a dostalem prosta jak drut historyjke. film wrecz nudnawy - meczylem sie na nim.
lost highway i mulholland drive trzeba bylo ogladac w skupieniu, bo kazdy detal cos oznaczal i mogl zmienic sens filmu w interpretacji. a tu mamy jakies dziwne przerywniki ze zniczami, zooma na robaki w ogrodku, falujace zaslony - rzeczy kompletnie bez sensu. nie wiem czy to ma byc ten slynny kontrast do sielanki, bo jak dla mnie to jakies dziwne niuanse wrzucane na pale i bez logiki.
Member
Gold: 1,523.49
Jun 20 2014 02:31am
ogladamsobie ostatnio powoli wszystkie czeci highlandera elo
Banned
Gold: 10.00
Warn: 20%
Jun 20 2014 04:31am
Quote (myr00n @ 12 Jun 2014 00:25)
Eh, fakt, ze mam sentyment do klockow lego z dzieciaka, ale mysle, ze o filmie Lego z tego roku nie da sie mowic zle :D Serio, kupa frajdy, ogladanie animacji wybuchow/chmur/morza z lego pozwolila mi sie czuc przez poltorej godziny jakbym mial 7 lat, chlonalem wszystko, kazde ujecie jak dzieciak. Do tego ladnie podlozone glosy i ogolnie dosc zabawny koncept. Propsuje,  cos w pewien sposob nowego, przy okazji w zabawny sposob wysmiewajacego pewne oklepane schematy.

ja poierdole typie nawet nie wiesz jak Ci dziękuję ze przytoczyles tutaj wrazenia z tego filmu bo, choc wielkim fanem lego jestem, to raczej nie zmarnowalbym 2 godzin na jakies bajeczki aka potencjalna disneyowska papka dla bezmozgich malolatow.
Ale sie skusilem wlasnie ze wzgledu na Twoj komentarz... i kurwa to byly 2 najlepsze godziny jakie ostatnio przezylem. Tu wszystko bylo wprost kurewsko zajebiste - humor pierwsza klasa- lzy z oczu ciekly mi non stop i ryja darlem jak pojeb.
Hisotiryjka zajebista, przy okazji w całkiem udany sposób przemycono mnóstwo uniwersalnych wartości i morałów z różnych płaszczyzn życia.,A to wszystko przeplatane z epicką beką i po prostu niesamowicie wartką akcją - momentami przewijałem do tylu bo oczy nie byly wstanie za pierwszym razem ogarnąc całego tego nakurwu na ekranie! Swietnie podlozone glosy, swietne postaci, wrecz bezblędna szydera (to co wspomniales) z oklepanych schematów, swietna koncepcja (te elementy lego, które są tu spojone ze światem - np. nie zbudujesz niczego jak nie masz instrukcji;DDD). Wiadomo, troche powaznych i patetycznych monologow i akcji musieli wpierdolic, ale z zachowaniem zdrowych proporcji i kurwa nawet to bylo momentami wzruszające:D srsly
I kurwa te teskty.. "rest in pieces"... kurwa jak tu nie parsknac przy czyms takim ;DDDD I zeby nie bylo! To nie jest bajka dla dzieci! - tutaj zeby pewne aluzje zrozumiec musialbys miec conajmniej naście lat. Polecam ogladac oryginal ( w jezyku angielskim) bo domyslam sie ze te perfekcyjne teskty i glosy speirdolą cebulowym dubbingiem (morgan freeman aka 'gandalf style' mag - nie do rozjebania!).
Dałbym 10/10, ale troche spieprzyli końcówkę gdzie swiat realny zaczal sie przeplatac z 'legowym' i dlatego daje 9+/10. Film ląduje w osobistym TOP10 ever. Musicie obejrzec ,nie ma chuja

This post was edited by mysz15 on Jun 20 2014 04:33am
Member
Gold: 39,091.10
Jun 20 2014 04:35am
too long didnt ride
Banned
Gold: 10.00
Warn: 20%
Jun 20 2014 04:37am
Quote (Xploosiv @ 20 Jun 2014 11:35)
too long didnt ride

a ja Ci mowie - pojedź!
Warto fhuj
Member
Gold: 20.11
Jun 21 2014 10:39am
Quote (mysz15 @ 20 Jun 2014 12:31)
ja poierdole typie nawet nie wiesz jak Ci dziękuję ze przytoczyles tutaj wrazenia z tego filmu bo, choc wielkim fanem lego jestem, to raczej nie zmarnowalbym 2 godzin na jakies bajeczki aka potencjalna disneyowska papka dla bezmozgich malolatow.
Ale sie skusilem wlasnie ze wzgledu na Twoj komentarz... i kurwa to byly 2 najlepsze godziny jakie ostatnio przezylem. Tu wszystko bylo wprost kurewsko zajebiste - humor pierwsza klasa- lzy z oczu ciekly mi non stop i ryja darlem jak pojeb.
Hisotiryjka zajebista, przy okazji w całkiem udany sposób przemycono mnóstwo uniwersalnych wartości i morałów z różnych płaszczyzn życia.,A to wszystko przeplatane z epicką beką i po prostu niesamowicie wartką akcją - momentami przewijałem do tylu bo oczy nie byly wstanie za pierwszym razem ogarnąc całego tego nakurwu na ekranie! Swietnie podlozone glosy, swietne postaci, wrecz bezblędna szydera (to co wspomniales) z oklepanych schematów, swietna koncepcja (te elementy lego, które są tu spojone ze światem - np. nie zbudujesz niczego jak nie masz instrukcji;DDD). Wiadomo, troche powaznych i patetycznych monologow i akcji musieli wpierdolic, ale z zachowaniem zdrowych proporcji i kurwa nawet to bylo momentami wzruszające:D srsly
I kurwa te teskty.. "rest in pieces"... kurwa jak tu nie parsknac przy czyms takim ;DDDD I zeby nie bylo! To nie jest bajka dla dzieci! - tutaj zeby pewne aluzje zrozumiec musialbys miec conajmniej naście lat. Polecam ogladac oryginal ( w jezyku angielskim) bo domyslam sie ze te perfekcyjne teskty i glosy speirdolą cebulowym dubbingiem (morgan freeman aka 'gandalf style' mag - nie do rozjebania!). 
Dałbym 10/10, ale troche spieprzyli końcówkę gdzie swiat realny zaczal sie przeplatac z 'legowym' i dlatego daje 9+/10. Film ląduje w osobistym TOP10 ever. Musicie obejrzec ,nie ma chuja

Do Kina raczej się b nie wybiorę ale zobaczyć, pewnie zobaczę
Go Back To Polska Topic List
Prev19369379389399401412Next
Add Reply New Topic New Poll