Quote (toyo @ 13 Jul 2017 15:54)
Wyszły jakieś pierdoły jeszcze i poszło w sumie ~5500 zł ;d
Jaki dokładnie?
Ja się jakoś nie boje, ktoś się tylko raz skarżył, że wlał i zawaliło mu nowy filtr paliwa w aucie, że być może ten syf z dna baku podbiło do góry go załatwił.
Do mnie właśnie leci taki środek od Millersa. Przepłukam wszystko i jade do GCS po więcej koni i pewnie wywalić DPF.
Wynn's Petrol Injector Cleaner. Takie cos mi polecili. Bylem na hamowni zeby sprawdzić spadek mocy i byl dosyć konkretny... prawie 40 koni mniej. Gostek podejrzewał świece i wyjął jedną - przepalona jak jasny chuj (zmienialem góra 35k temu). Nie polecam firmy Bosch. Wziąłem komplet pięciu sztuk po prawie 80zl szt. Bo mialy wytrzymałość minimum 60k. Ponowna hamownia i wynik w normie ~180 koni... a ta jebana lampka MIL dalej się pali i pokazuje error P2177...
Po zmianie świec korekta wtrysku z okolo 28% spadla do -0,2 - 0,5%. Skasowany błąd i po okolo 30 km check engine wyskoczyło ponownie. Ten sam błąd... kurwa :(. Jest możliwość, że on jeszcze sie uczy na nowych świecach i błąd ma z zapamietanych poprzednich ustawień?