d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Motoryzacja > Temat Oficjalny
Prev192939495961019Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Mar 7 2011 12:55pm
Quote (AlCapoone @ 7 Mar 2011 19:53)
No raczej ze tak. I to wiedziałem bez googlowania.

Mówiąc o tym kto co chce wybrać juz się nie wtrącam bo i tak zaraz dojebiecie do pieca. Nie chce mi się dalej drążyć tego tematu .

oh no, jak ty czesto nie chcesz drazyc tematu :(
jak gadalismy o turbo bylo to samo
fachowiec co sie dzieje? :angel:
Member
Gold: 70.01
Warn: 10%
Mar 7 2011 12:56pm
Quote (AlCapoone @ Mar 7 2011 08:53pm)
No raczej ze tak. I to wiedziałem bez googlowania.

Mówiąc o tym kto co chce wybrać juz się nie wtrącam bo i tak zaraz dojebiecie do pieca. Nie chce mi się dalej drążyć tego tematu .

Jakbyś tego nie wiedział, świadczyłoby to o Tobie, że jesteś skończonym kretynem.
2 posty temu napisałeś, że im nowsza technologia tym silniki są lepsze, a teraz mi przyznajesz rację, że najlepsze wolnossące diesle są w 30 letnich mercach. Sam się gubisz w tym co mówisz.
Oczywiście nie odpowiesz mi na zadane pytanie ponieważ w dupie byłeś gówno widziałeś.
Teraz możesz wyjść i więcej nie wracać do tego tematu.
eot
Member
Mar 7 2011 12:59pm
Quote (PROPERTY_OF_THE_STIG @ 7 Mar 2011 19:56)
Jakbyś tego nie wiedział, świadczyłoby to o Tobie, że jesteś skończonym kretynem.
2 posty temu napisałeś, że im nowsza technologia tym silniki są lepsze, a teraz mi przyznajesz rację, że najlepsze wolnossące diesle są w 30 letnich mercach. Sam się gubisz w tym co mówisz.
Oczywiście nie odpowiesz mi na zadane pytanie ponieważ w dupie byłeś gówno widziałeś.
Teraz możesz wyjść i więcej nie wracać do tego tematu.
eot

1 User(s) are reading this topic (0 Guests and 0 Anonymous): Kaam

full of win
Member
Mar 7 2011 01:02pm
Wracając do tematu.
Byłem dziś oglądać arosę.

Stan elegancki.
Jadę właśnie dogadać się co do ceny. A nóż widelec... ; >
odezwę się potem, 3mać kciuki.
Member
Gold: 26.37
Mar 7 2011 02:03pm
Co do waszej dyskusji pomiedzy PD a CR to opisze sytuacje na wlasnym przykladzie.
Ja mam Forda Focusa, rocznik 2003/2004, silnik 1,8TDDi - stara i sprawdzona technologia.
Kumpel ma Forda Mondeo, 2006 albo 2007, juz nie pamietam dokladnie. Silnik ma bodajze 2,2 TDCi.

Ja narzekam na moc silnika, na jego glosna prace. On moze pochwalic sie cicha praca silnika, wieksza moca (wiem, ze jest roznica pojemnosci, ale nawet gdyby mial 1,8 TDCi to mialby 110 albo 115KM, a nie 90 tak jak ja) oraz nizszym spalaniem.
Ja w zasadzie robie w tym samochodzie tylko jakies pierdoly typu koncowki drazkow, laczniki stabilizatorow. On za to juz dwa razy (samochod z salonu) mial problemy z wtryskami, w obu przypadkach musial wylozyc kase z wlasnej kieszeni co nie bylo tania impreza.
On musi uwazac co leje (wtryski), ja tankuje na najtanszych stacjach w miescie i do baku moge sobie nawet naszczac a i tak pojade.

Tak mniej wiecej rysuje sie roznica pomiedzy CR a PD. Co jest lepsze ? Zalezy co kto woli. Ja np. jak mi za glosno silnik klekocze to podglosze sobie muzyke, a roznice w spalaniu zaoszcze na tym, ze nie musze jebac sie z wtryskami. Na mocy tez mi nie zalezy, bo od pizdy sa benzyniaki, klekot ma jezdzic, malo palic, nie psuc sie czesto, wytrzymywac duze przebiegi i klekotać :P

Quote (PROPERTY_OF_THE_STIG @ 7 Mar 2011 20:02)
Wracając do tematu.
Byłem dziś oglądać arosę.

Stan elegancki.
Jadę właśnie dogadać się co do ceny. A nóż widelec... ;  >
odezwę się potem, 3mać kciuki.

Fajny ten seat, chyba nigdy nie widzialem takiego. Na platformie polo ?
Member
Mar 7 2011 02:15pm
Quote (Yoshimitsu1_MoS @ 7 Mar 2011 21:03)
Co do waszej dyskusji pomiedzy PD a CR to opisze sytuacje na wlasnym przykladzie.
Ja mam Forda Focusa, rocznik 2003/2004, silnik 1,8TDDi - stara i sprawdzona technologia.
Kumpel ma Forda Mondeo, 2006 albo 2007, juz nie pamietam dokladnie. Silnik ma bodajze 2,2 TDCi.

Ja narzekam na moc silnika, na jego glosna prace. On moze pochwalic sie cicha praca silnika, wieksza moca (wiem, ze jest roznica pojemnosci, ale nawet gdyby mial 1,8 TDCi to mialby 110 albo 115KM, a nie 90 tak jak ja) oraz nizszym spalaniem.
Ja w zasadzie robie w tym samochodzie tylko jakies pierdoly typu koncowki drazkow, laczniki stabilizatorow. On za to juz dwa razy (samochod z salonu) mial problemy z wtryskami, w obu przypadkach musial wylozyc kase z wlasnej kieszeni co nie bylo tania impreza.
On musi uwazac co leje (wtryski), ja tankuje na najtanszych stacjach w miescie i do baku moge sobie nawet naszczac a i tak pojade.

Tak mniej wiecej rysuje sie roznica pomiedzy CR a PD. Co jest lepsze ? Zalezy co kto woli. Ja np. jak mi za glosno silnik klekocze to podglosze sobie muzyke, a roznice w spalaniu zaoszcze na tym, ze nie musze jebac sie z wtryskami. Na mocy tez mi nie zalezy, bo od pizdy sa benzyniaki, klekot ma jezdzic, malo palic, nie psuc sie czesto, wytrzymywac duze przebiegi i klekotać :P

no ja grzebie troche w renalut i jak diesle wjezdzaja to wlasnie na takie sprawy jak mowisz - wtryski albo jakaś pompa :(
a te starsze diesle to ja nawet ich nie widze, wiec jednak jak dla mnie to stary diesel do rozsadnej jazdy, ale zeby dac w pize i ma to byc koniecznie diesel to jednak common rail
ale tak jak mowisz od pizdy sa benzyniaki :D
Member
Mar 7 2011 02:31pm
Quote (Yoshimitsu1_MoS @ Mar 7 2011 10:03pm)

Z tego co się orientuję to jest tak jak piszesz płyta polówki, może trochę skracana.
Opcja do doczytania ; )
OK mogę pochwalić się iż Aroska stoi już u mnie w garażu. : )
Member
Mar 7 2011 02:34pm
Quote (PROPERTY_OF_THE_STIG @ 7 Mar 2011 21:31)
Z tego co się orientuję to jest tak jak piszesz płyta polówki, może trochę skracana.
Opcja do doczytania ; )

GRATULUJE! :D a za ile ?:D
Member
Gold: 607.32
Mar 7 2011 02:38pm
Quote (PROPERTY_OF_THE_STIG @ Mar 7 2011 10:31pm)
Opcja do doczytania ; )

w sumie jak nie masz jeszcze rodziny to fajne auto za taką kase
Member
Mar 7 2011 02:40pm
Quote (Kaam @ Mar 7 2011 10:34pm)
GRATULUJE! :D a za ile ?:D

ty:wub:
11200 wyszedł ze wszystkimi opłatami.
wrzucę specyfikację i jeszcze kilka fotek;

Typ:
Hatchback
Rok produkcji:
2001
Przegląd:
09/2012
Przebieg w km:
153 000 km
Skrzynia biegów:
manualna
Moc:
60 KM (44 kW)
Pojemność skokowa:
1700 cm³
Rodzaj paliwa:
olej napędowy (diesel)
Kolor:
srebrny-metallic
Liczba drzwi:
2/3
Kraj pochodzenia:
Niemcy

Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, centralny zamek (na pilota), autoalarm, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser

Dodatkowe informacje:

serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany

Jako drugi samochód imo zajebista opcja.
Zgodzę się z użytkownikiem Yoshimitsu1_MoS, to ma być samochód ekonomiczny i mało awaryjny.
Jeśli będę chciał nieco lepszych osiągów i wygody to w drugim garażu stoi A4 B5 Avant Polift 1,9TDI 110km
Go Back To Polska Topic List
Prev192939495961019Next
Add Reply New Topic New Poll