Co do waszej dyskusji pomiedzy PD a CR to opisze sytuacje na wlasnym przykladzie.
Ja mam Forda Focusa, rocznik 2003/2004, silnik 1,8TDDi - stara i sprawdzona technologia.
Kumpel ma Forda Mondeo, 2006 albo 2007, juz nie pamietam dokladnie. Silnik ma bodajze 2,2 TDCi.
Ja narzekam na moc silnika, na jego glosna prace. On moze pochwalic sie cicha praca silnika, wieksza moca (wiem, ze jest roznica pojemnosci, ale nawet gdyby mial 1,8 TDCi to mialby 110 albo 115KM, a nie 90 tak jak ja) oraz nizszym spalaniem.
Ja w zasadzie robie w tym samochodzie tylko jakies pierdoly typu koncowki drazkow, laczniki stabilizatorow. On za to juz dwa razy (samochod z salonu) mial problemy z wtryskami, w obu przypadkach musial wylozyc kase z wlasnej kieszeni co nie bylo tania impreza.
On musi uwazac co leje (wtryski), ja tankuje na najtanszych stacjach w miescie i do baku moge sobie nawet naszczac a i tak pojade.
Tak mniej wiecej rysuje sie roznica pomiedzy CR a PD. Co jest lepsze ? Zalezy co kto woli. Ja np. jak mi za glosno silnik klekocze to podglosze sobie muzyke, a roznice w spalaniu zaoszcze na tym, ze nie musze jebac sie z wtryskami. Na mocy tez mi nie zalezy, bo od pizdy sa benzyniaki, klekot ma jezdzic, malo palic, nie psuc sie czesto, wytrzymywac duze przebiegi i klekotać

Quote (PROPERTY_OF_THE_STIG @ 7 Mar 2011 20:02)
Wracając do tematu.
Byłem dziś oglądać arosę.
Stan elegancki.
Jadę właśnie dogadać się co do ceny. A nóż widelec... ; >
odezwę się potem, 3mać kciuki.
Fajny ten seat, chyba nigdy nie widzialem takiego. Na platformie polo ?