d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Android > Temat Oficjalny
Prev1916917918919920966Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,000.00
May 31 2017 01:51pm
Quote (Elfisher @ 31 May 2017 20:31)
z 2013, ale jakie to ma znaczenie? to średnia półka, nie jest odświeżana co roku bo nikomu się to nie opłaca. najważniejszy jest software, a motorole mają czystego softa od google. to będzie zawsze działać lepiej od telefonów przeładowanych crapwarem jak hujawei czy ksajomi

No to mnie przekonałeś. Zamawiam i jutro odbieram.
Dziena, ziomeg. :wub:
Member
Jun 2 2017 12:36pm
Jak na razie zapierdala. Dokupię gumowe etui i będzie git.
Member
Gold: 50.00
Jun 2 2017 02:06pm
Quote (JohnyCage @ 2 Jun 2017 19:36)
Jak na razie zapierdala. Dokupię gumowe etui i będzie git.

no i git. matka ma moto g2 chyba i dziala dobrze juz w chuj czasu. sam mam moto z play i tez jest ok. wkurwia mnie tylko android, ale inna bajka :)
Member
Gold: 0.00
Jun 2 2017 03:53pm
Quote (Elfisher @ May 31 2017 07:31pm)
z 2013, ale jakie to ma znaczenie? to średnia półka, nie jest odświeżana co roku bo nikomu się to nie opłaca. najważniejszy jest software, a motorole mają czystego softa od google. to będzie zawsze działać lepiej od telefonów przeładowanych crapwarem jak hujawei czy ksajomi

Bogu dziękować że mają czystego softa od google. Gdyby zdecydowali się wyprodukować własną nakładkę na adroida to wyszłoby z tego najgorsze (wstaw właściwe słowo) jakie świat widział.
Jestem starej daty i pamiętam użytkowanie kilku motoroli z poprzedniej epoki, jak również pogawędki z kolegą informatykiem robiącym soft do telefonów motoroli w kraku.
Pytanie - masz/miałeś tel. od xiaomi lub huawei?
Member
Gold: 190.00
Jun 2 2017 05:59pm
Quote (Elfisher @ May 31 2017 06:31pm)

miui raczej zbiera dobre opinie, sam też nie narzekam ( mimo że dawno nie aktualizowałem :| )
Member
Gold: 50.00
Jun 3 2017 03:39am
Quote (RaEoN @ 2 Jun 2017 22:53)
Bogu dziękować że mają czystego softa od google. Gdyby zdecydowali się wyprodukować własną nakładkę na adroida to wyszłoby z tego najgorsze (wstaw właściwe słowo) jakie świat widział.
Jestem starej daty i pamiętam użytkowanie kilku motoroli z poprzedniej epoki, jak również pogawędki z kolegą informatykiem robiącym soft do telefonów motoroli w kraku.

Sam bym nie kupił ale ojciec ma huawei a kumpel xiaomi. Oba są przeładowane aplikacjami których nie używasz i nie da się ich usunąć. Huawei działa bardzo słabo, nakładka laguje i przycina, całe szczęście się się nie wywala kompletnie. Xiaomi znowu działa wolno, ale znośnie. Jak ktoś nie ma porównania z czystym Androidem to może odnieść wrażenie ze jest w porządku bo animacje są wydłużone co sprawia wrażenie płynności interfejsu. Problemy jednak pojawiają się w podstawowych rzeczach, na których Chińczycy oszczędzają. Czasami nie działa gps, czasami nie działa internet albo bateria po dwóch godzinach od naładowania pokazuje 10 % żeby w kolejnym cyklu już się "naprawic". Takie losowe wkurzające artefakty. Kumpel ma już trzeciego xiaomi, kiedyś mu doradzałem żeby kupił i się przyzwyczaił ale na każdym coś jest nie tak.
Member
Gold: 0.00
Jun 3 2017 03:52am
Quote (Elfisher @ Jun 3 2017 10:39am)
Sam bym nie kupił ale ojciec ma huawei a kumpel xiaomi. Oba są przeładowane aplikacjami których nie używasz i nie da się ich usunąć. Huawei działa bardzo słabo, nakładka laguje i przycina, całe szczęście się się nie wywala kompletnie. Xiaomi znowu działa wolno, ale znośnie. Jak ktoś nie ma porównania z czystym Androidem to może odnieść wrażenie ze jest w porządku bo animacje są wydłużone co sprawia wrażenie płynności interfejsu. Problemy jednak pojawiają się w podstawowych rzeczach, na których Chińczycy oszczędzają. Czasami nie działa gps, czasami nie działa internet albo bateria po dwóch godzinach od naładowania pokazuje 10 % żeby w kolejnym cyklu już się "naprawic". Takie losowe wkurzające artefakty. Kumpel ma już trzeciego xiaomi, kiedyś mu doradzałem żeby kupił i się przyzwyczaił ale na każdym coś jest nie tak.

Na moich (mam 3) wszystko śmiga.
Member
Gold: 190.00
Jun 3 2017 04:01am
Quote (Elfisher @ Jun 3 2017 09:39am)

a internet i gps to nie problem z innymi pasmami w europie a chinach?
no ja wgrałem tylko to polskie miui i wydaje mi sie ze te zbędne apki są wyjebane w niej
/e aczkolwiek fakt że gubi na trasie internet, jak mniemam z powodu innych pasm, jest chyba najbardziej odczuwalny

This post was edited by kacperq on Jun 3 2017 04:03am
Member
Jun 3 2017 04:21am
Quote (RaEoN @ 2 Jun 2017 23:53)

Moja luba ma P8. Największy syf jaki widziałem, gorszego telefonu chyba się nie dało zrobić.
Member
Gold: 4,388.00
Jun 3 2017 04:31am
Quote (kacperq @ Jun 3 2017 10:01am)
a internet i gps to nie problem z innymi pasmami w europie a chinach?
no ja wgrałem tylko to polskie miui i wydaje mi sie ze te zbędne apki są wyjebane w niej
/e aczkolwiek fakt że gubi na trasie internet, jak mniemam z powodu innych pasm, jest chyba najbardziej odczuwalny

Jeśli już brakuje pasma to jest to brak B20 czyli LTE na 800MHz. To nowe pasmo na którym praktycznie nie ma zbudowanych nadajników. W teorii miało na tym paśmie pokrywać LTE na obszarach o małym zagęszczeniu urbanistycznym, czyli wioski, małe skupiska pod dużymi miastami. Żeby to działało potrzeba inwestycji w nowe wieże komórkowe .. A to są znaczne koszty dla operatorów. W polsce LTE działa głównie na 2100, 1800 i 2600 MHz A te częstotliwości są obsługiwane przez wszystkie telefony Xiaomi. Tak więc od 5 lat prawie nie buduje się nowych lokalizacji bo żeby podłączyć parę wiosek do LTE 800MHz jest to nieopłacalne. Szczególnie jak ceny pakietów szybkiego internetu LTE w wyniku konkurencji spadły do poziomu śmieciowego. Najwięcej zbudował na razie TMobile.

Sprawdź sobie na btsearch.pl jak wyglądają nadajniki w Twojej okolicy. Pamietaj że część operatorów dzierżawi nadajniki od innych operatorów czyli np będąc w Orange niewykluczone że tak na prawdę w swojej okolicy łączysz się przez współdzielony nadajnik Plusa. To tylko przykład.

This post was edited by yaro on Jun 3 2017 04:34am
Go Back To Polska Topic List
Prev1916917918919920966Next
Add Reply New Topic New Poll