Quote (Elfisher @ Jun 3 2017 09:39am)
Sam bym nie kupił ale ojciec ma huawei a kumpel xiaomi. Oba są przeładowane aplikacjami których nie używasz i nie da się ich usunąć. Huawei działa bardzo słabo, nakładka laguje i przycina, całe szczęście się się nie wywala kompletnie. Xiaomi znowu działa wolno, ale znośnie. Jak ktoś nie ma porównania z czystym Androidem to może odnieść wrażenie ze jest w porządku bo animacje są wydłużone co sprawia wrażenie płynności interfejsu. Problemy jednak pojawiają się w podstawowych rzeczach, na których Chińczycy oszczędzają. Czasami nie działa gps, czasami nie działa internet albo bateria po dwóch godzinach od naładowania pokazuje 10 % żeby w kolejnym cyklu już się "naprawic". Takie losowe wkurzające artefakty. Kumpel ma już trzeciego xiaomi, kiedyś mu doradzałem żeby kupił i się przyzwyczaił ale na każdym coś jest nie tak.
a internet i gps to nie problem z innymi pasmami w europie a chinach?
no ja wgrałem tylko to polskie miui i wydaje mi sie ze te zbędne apki są wyjebane w niej
/e aczkolwiek fakt że gubi na trasie internet, jak mniemam z powodu innych pasm, jest chyba najbardziej odczuwalny
This post was edited by kacperq on Jun 3 2017 04:03am