d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Motoryzacja > Temat Oficjalny
Prev19169179189199201019Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 11.00
May 15 2017 10:19am
Vagi nudne? Coś małego z 1.8t, choć nie wiem, czy w tej cenie da radę.
Member
Gold: Locked
May 15 2017 01:54pm
Jak dla mnie to na miano "nudnych" faktycznie zasługują VAGi przed 2004-2005 rokiem, a nawet wtedy przebijały i wciąż przebijają te jeżdżące rozklekotane kanciaki bmw, tak wielbione przez sebixów.
W chwili obecnej trochę mnie to śmieszy xd. Audice wszystkie co prawda wyglądają na jedno kopyto, ale są zacne i smukłe. VW stabilny i z klasą. Skoda Superb chyba najładniejsza ze wszystkich VAGów obecnie, a za to nowa Octavia jest multiplą 2017 roku. Nie widzę tu nudy niestety.

Zbaczając z tematu, czy ktoś może mnie uświadomić, co znaczy że samochody kiedyś miały duszę, nie to co teraz? I że obecnymi nie da się jeździć przez brak tej duszy.
Member
Gold: 11.00
May 15 2017 03:26pm
Obecne samochody też miewają duszę, tylko są poza zasięgiem przeciętnego zjadacza chleba.
Member
Gold: 893.10
May 16 2017 03:33am
Quote (zibib @ 15 May 2017 18:19)
Vagi nudne? Coś małego z 1.8t, choć nie wiem, czy w tej cenie da radę.

Jakąś a3 1.8t wyłapie w tej cenie
Member
Gold: 4.00
May 16 2017 04:22am
Da radę 1.8T, ale na styk no i priorytet to raczej gaz. Mówi, że turbo mu niepotrzebne, bo im prostszy silnik tym lepiej. Przez to pewnie będzie łatwiej, bo zgaduje, że przy 1.8t większa szansa, że ktoś katował.

Każdy sobie po swojemu definiuje nudę i to co mu się podoba. Sam nie wiem do końca co mam w głowie, chyba po prostu wszelkich VW i Audi po okolicy jeździło zawsze tyle, że ja jak kupowałem samochód to odruchowo je ignorowałem. Mowa tutaj oczywiście o autach do ~2004-2005 roku.
Z takimi wymaganiami jakie ma brat namawiałem go na Passata, Golfa, A3 albo A4, bo są po prostu OK, łatwo kupić i łatwo sprzedać, silniki 1.6-2.0 raczej niezawodne. Minus taki, że to najczęściej kradzione samochody, jednocześnie jest ich pewnie najwięcej, więc nie wiem jak realnie wygląda prawdopodobieństwo kradzieży w przeliczeniu na samochód #statystyka.
Stare BMW nawet jak było kanciate, to przynajmniej fajnie jeździło.

Co do bardziej współczesnych to przez to ile miałem samochodów i iloma jeździłem (wypożyczalnie) troche zmieniła mi się perspektywa. We francuzach nie widziałem kiedyś niczego ciekawego, a teraz chętnie przygarnąłbym takiego C5 III (miałem) czy nawet 508, bo był tam fajny wypas za bardzo sensowne pieniądze.
Audi od czasów kiedy wyszło A6 C6 robi dobrą robote, za każdym razem jak wydawało mi się, że samochód wygląda idealnie to wychodziła kolejna generacja albo lift gdzie samochód wygląda jeszcze lepiej
Nowy Superb jest genialny, chciałbym go kiedyś dorwać, Passat też spoko.
Octavia III była ładna (mam w domu) to popsuli.
Nie podobają mi się za bardzo japońce z ostatnich lat, średnio odpowiada mi stylistyka.
Member
Gold: 0.01
May 16 2017 07:26am
kazde fwd jest nudne :unsure:
Member
Gold: Locked
Warn: 10%
May 16 2017 02:27pm
Quote (toyo @ May 15 2017 01:07pm)
Szukam jakiegoś auta dla brata z LPG, cena powiedzmy od 10 tys. Nie będzie garażowany.
Planowane przebiegi nieduże, pewnie 5 tysięcy rocznie. Zostanie pewnie u nas z rok, a potem kupi się coś konkretniejszego.

Namawiałem go na jakiegoś pospolitego VAGa, bo wszelkie 1.6-2.0 benzyny były raczej ok.
Problem w tym, że dla niego VAG = nuda i troche nie daje się przekonać (w słusznie, bo sam ich nie lubie), chociaż np. Superb 1 chodziła mu po głowie.
Auto nie musi być szybkie, bo jeździ spokojnie, a na trasy weźmie pewnie moje BMW.

Jakieś pomysły czego szukać? Może jakiś japoniec? Tylko bez naciągania ceny.

Do 10k i praktycznie brak wymagań, więc imo nie ma co się zastanawiać, tak czy siak nic ciekawego to nie będzie, lepiej wejdź na olx i szukaj obojętnie czego w dobrym stanie, co jeszcze pojeździ. Może jakiś seat ibiza/leon/toledo, albo honda accord VI (tylko może być mocno skorodowany), volvo s40, Peugeot 607 tylko jest dość spory, mi się nim przyjemnie jeździło całkiem.

Btw przeczytałem kilka ostatnich stron tematu i Nothus to multi Ironfistera? To samo lub bardzo podobne schorzenie, tylko temat inny.
Member
Gold: 1,739.70
May 17 2017 03:16am
Quote (toyo @ May 16 2017 12:22pm)
Da radę 1.8T, ale na styk no i priorytet to raczej gaz. Mówi, że turbo mu niepotrzebne, bo im prostszy silnik tym lepiej. Przez to pewnie będzie łatwiej, bo zgaduje, że przy 1.8t większa szansa, że ktoś katował.

Każdy sobie po swojemu definiuje nudę i to co mu się podoba. Sam nie wiem do końca co mam w głowie, chyba po prostu wszelkich VW i Audi po okolicy jeździło zawsze tyle, że ja jak kupowałem samochód to odruchowo je ignorowałem. Mowa tutaj oczywiście o autach do ~2004-2005 roku.
Z takimi wymaganiami jakie ma brat namawiałem go na Passata, Golfa, A3 albo A4, bo są po prostu OK, łatwo kupić i łatwo sprzedać, silniki 1.6-2.0 raczej niezawodne. Minus taki, że to najczęściej kradzione samochody, jednocześnie jest ich pewnie najwięcej, więc nie wiem jak realnie wygląda prawdopodobieństwo kradzieży w przeliczeniu na samochód #statystyka.
Stare BMW nawet jak było kanciate, to przynajmniej fajnie jeździło.

Co do bardziej współczesnych to przez to ile miałem samochodów i iloma jeździłem (wypożyczalnie) troche zmieniła mi się perspektywa. We francuzach nie widziałem kiedyś niczego ciekawego, a teraz chętnie przygarnąłbym takiego C5 III (miałem) czy nawet 508, bo był tam fajny wypas za bardzo sensowne pieniądze.
Audi od czasów kiedy wyszło A6 C6 robi dobrą robote, za każdym razem jak wydawało mi się, że samochód wygląda idealnie to wychodziła kolejna generacja albo lift gdzie samochód wygląda jeszcze lepiej
Nowy Superb jest genialny, chciałbym go kiedyś dorwać, Passat też spoko.
Octavia III była ładna (mam w domu) to popsuli.
Nie podobają mi się za bardzo japońce z ostatnich lat, średnio odpowiada mi stylistyka.

mi sie w tej cenie podoba pierwsze c70
stare to dosyc ale w gazie duzo tego jezdzi
Member
Gold: 0.01
May 24 2017 01:46am
https://www.facebook.com/teamDORIMINATI/?fref=mentions

ale ten rex z fabrycznym 13B-REW to bedzie rozpierdol w polszy
Member
Gold: 4.00
May 24 2017 04:27am
Kupiłem sobie Yarisa 1.0 z 2000 roku. Alternator albo samo łożysko do zrobienia.
Go Back To Polska Topic List
Prev19169179189199201019Next
Add Reply New Topic New Poll