d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Filmy / Movies > Oficjalny Topic
Prev19159169179189191412Next
Add Reply New Topic New Poll
May 13 2014 03:15pm
Inappropriate Post Content
Member
Gold: 15.00
Warn: 10%
May 13 2014 03:15pm
Moja lista z marca i kwietnia:
Marzec
Ruins - 3/10. Przyzna szczerze, że dawno równie głupiego filmu nie widziałem. Głupota bohaterów aż boli. Ocene podwyższyłem ze względu na Jene Malone.

Rec 3: Geneza - 4/10. W głupocie nie ustępuje Ruinom. Strasznie zepsuli kolejnymi częściami potencjał jaki wypracowali w pierwszym filmie.

Sekretne okno - 5/10. Niby wszystko zadziałało, przyjemnie się oglądało, Depp nawet wyrabiał. Ma jednak wielki minus - od początku jest strasznie przewidywalny.

Carrie (1976) - 5/10. Kolejny już horror na mojej liście, który nie wytrzymuje chyba próby czasu.

Za garść dolarów - 6/10. Nie jestem fanem westernów, więc już sam fakt, że go zobaczyłem od początku do końca jest wielkim wyróżnieniem. Film mignął mi szybciutko, Clint

jak zwykle na kozaku.

Blair Witch 2 - 6/10. Po krótce - nie jest fenomen na skalę pierwszej części, ale ogólna krytyka tego filmu jest dla mnie mocno przesadzona. Przyjemny i prosty w swej

fabule horror. Pozytywne zaskoczenie.

Warm Bodies - 6/10. Ciekawy pomysł, przyjemna otoczka. W sumie nic więcej chyba nie ma sensu pisać. Idealny film na wieczór.

X-Men: Pierwsza Klasa - 6/10. Chyba najciekawsza z części X-Menów w moim guście. Na plus Fassbender.

Ptaki - 6/10. Trzeci film od AH po jaki sięgnąłem i pomimo głupiego jak na dzisiejsze czasy pomysłu bardzo mi się podobał. Aż dziw mnie bierze, jak niewiele trzeba było,

żeby taki film stworzyć. Dzisiejsze Piranie 3DD moglyby sie uczyc.

Last Vegas - 6/10

Hiitchcock - 7/10. W związku z tym, że zabrałem się z mozołem za filmy AH sięgnałęm po film odsłaniający kulisy powstania Psychozy. Pozycja obowiązkowa dla tych co film

oglądali - przytacza się wiele faktów, które na dzień dzisiejszy wydają się śmieszne - np. oburzenie ludzi z wytwórni w momencie gdy AH zdecydowal sie pokazać w swoim filmie

muszle klozetową. Do tego wyborny Hopkins w roli AH.

American Hustle - 7/10. Niestety nie zrozumiem poziomu hejtu, jaki wylano na ten film w necie. Dla mnie to bardzo konkretna pozycja. Jest intryga, wiele ciekawych postaci

i klimat tamtych lat. Do tego cała czwórka nominowanych (i słusznie zresztą) aktorów + kozacki Renner.

Traingle - 7/10. Ciekawy. Lubie rozrywke w formie, ktora mnie najzwyczajniej na świecie zaskakuje.

Trzy najlepsze pozycje z tego miesiąca:
Igrzyska Śmierci: W pierścieniu Ognia - 7/10. Miałem obawy co do tej produkcji po zobaczeniu części pierwszej i zostałem mile zaskoczony. Nie ma tutaj tego zbędnego

patosu jakim charakteryzowal się jedynka, jest pokazane troche klimatu Panem i jego otoczki, jakieś igrzyska też się znalazły. Dla mnie zdecydowanie lepszy niż pierwsza część.

Out of the Furnace - 8/10. Miazga. Pomimo oklepanego już pewnie tematu film jest bardzo dobrą pozycją. Przytlaczajaca duchota wywolana klimatem i zdjeciami tego filmu,

dobrana obsada. To musialo sie udać.

Amadeusz - 8/10. Najlepszy film z marca jaki wpadł mi w ręce. Nie jestem fanem muzyki klasycznej, a filmy biograficzne mnie odrzucają już na starcie jednak forma tego

filmu zachwyca. Te trzy godzinki mignely nawet nie wiedzieć kiedy. Dla tych, którzy nie widzieli - must be.

Kwiecień:
Z piekła rodem - 5/10. Podejmując się filmu z tematyki Kuby Rozpruwacza spodziewalem się czegoś co mnie wciągnie, a dostałem irytującego Deppa z bandą kurew. Nie moja

bajka niestety.

Celebrity - 5/10. Ocena taka chyba tylko ze względu na poszczególne epizody niektórych aktorów, z Leonardo na czele. Fabularnie niestety dla mnie jakoś tak słabo.

Momentami zadawałem sobie pytanie gdzie to prowadzi i odpowiedzi nie dostałem. Najsłabszy film Woodyego jaki widziałem, a zapowiadał się interesująco.

Paranormal Activity 2 - 6/10. Chyba jestem jednym z niewielu wśród moich znajomych, którym ten film odpowiadał. Miałem na początku obawy co do wmieszania bohaterów

jedynki, ale końcówka ładnie wybroniła ten pomysł. Przyjemny, do zobaczenia.

Szybcy i wściekli 6 - 6/10. Kolejne zaskoczenie. Spodziewałem się całkowitego gniota, patrząc na to co sie wyprawiało w poprzedniej części, a wyszło nawet przyjemne kino

na wieczór. Nie irytował mnie jak piątka, chociaż i tak dużo "przesadyzmu" się pojawiało.

Harry Angel - 6/10. Początkowo zapowiadał się wybornie, ale z kolejnymi minutami tracił w moich oczach. Z pewnością byłby lepszy, ale już po jakimś czasie można było się

domyślić kim jest De Niro, za to ostateczne rozwiązanie film uratowało. Można zobaczyć, ale szału nie było.

Never let me go - 6/10. Nie czytałem książki, więc trudno się odnieść do filmu jako ekranizacji. Można natomiast powiedzieć, że pomimo w moim mniemaniu, genialnie dobranej obsady aktorskiej i dobrego pomysłu, twórcy nie wykorzystali całkowicie potencjału jaki niósł ten pomysł. Byłoby niżej, ale gra aktorska Keiry i Mulligan ciągnęła ten film konkretnie.

Koszmar z licy wiązów 2 - 6/10. Moim zdaniem lepszy od jedynki. Więcej o takich klasykach nie trzeba pisać.

Nosferatu - symfonia grozy (1922) - 6/10. Pożyczyłem przypadkiem, bo chciałem tego Nosferatu z lat '70, a że już był to się nad nim pochyliłem. Muszę przyznać, że film bardzo dobry, niestety średni na dzisiejsze czasy. Natomiast chciałbym widzieć tych posranych ludzi w kinie w tamtych latach.

Najciekawsz, chociaż bez rewelacji z tego miesiąca:

Byzuch - 6/10. Na wstępie warto zaznaczyć, że nie wszyscy "nieślązacy" mogą go zrozumieć. Film w swej prostocie jest prawdziwym mistrzostwem i odzwierciedla rzeczywistość w 100%. Jeśli ktoś ma rodzine "z niemiec", koniecznie powinien po niego sięgnąć. Momentami miałem ubaw po pachy - jakbym widział pare osób...

Niczego nie żałuję - Edith Piaf - 7/10. Film momentami może wydawać się nudnawy, ale warto zobaczyć dla kreacji Cotillard. Oskarowa rola najwyższych lotów.

Śniadanie u Tiffany'ego - 7/10. Przyszła pora na coś z klasyki i klasyka się pojawiła. Podobnie jak w przypadku Never Let Me Go książki nie czytałem, ale filmem zauroczony jestem do teraz. Myśle, że kolejny tytuł dla nadrabiających klasyke, szczególnie z krulewnami.

WERSJA ZA DŁUGIE, NIE POJECHAŁEM:
Najlepsze tytuły w kolejności wg mojej opinii:
1) Amadeusz
2) Out of Furnace
3) Śniadanie u Tiffany'ego.

Quote (Pozer @ May 13 2014 09:10pm)
Bane to bezdykusyjnie najgorsza postac w trylogii Nolana.

Naucz sie czytać wreszcie.
Member
Gold: 0.00
May 13 2014 03:17pm
Quote (Pozer @ May 13 2014 11:10pm)
Bane to bezdykusyjnie najgorsza postac w trylogii Nolana.
Bezdykusyjnie na niczym sie nie znasz.

Szkoda ze nikt nie chce kontynuowac trylogii Nolana. :wub:

May 13 2014 03:18pm
Inappropriate Post Content
Member
May 13 2014 03:18pm
Quote (hehehehehe @ May 13 2014 09:17pm)
Bezdykusyjnie na niczym sie nie znasz.

Szkoda ze nikt nie chce kontynuowac trylogii Nolana. :wub:

ciezko przejac paleczke po Nolanie :)
Member
Gold: 0.00
May 13 2014 03:19pm
Quote (Over_You @ May 13 2014 11:18pm)
ciezko przejac paleczke po Nolanie :)
Owszem ale licze ze ktos sie podejmie. :wub: Zeby nie bylo tak jak z tymi spajdermenami. :<

Member
Gold: 0.36
May 13 2014 03:20pm
Bogowie ulicy(2012) 9.5 / 10
Pętla(1957) 7 / 10 - warto obejrzeć
Member
May 13 2014 03:20pm
Quote (hehehehehe @ May 13 2014 09:19pm)
Owszem ale licze ze ktos sie podejmie.  :wub: Zeby nie bylo tak jak z tymi spajdermenami. :<

nie widzialem nowego pajonka, ale jesli idzie o porownanie pierwszych czesci to dla mnie
1>2
Member
Gold: 2,777.00
May 13 2014 03:24pm
ehh wlasnie wrocilem z nowej godzilli
jak dla mnie lipa straszliwa.
efekty bardzo dobre, burzone miasta itd ale scenariusz kulawy jeszcze bardziej niz standardowo w takich produkcjach
aktorstwo dramatyczne, wszyscy tam sa drewniani jakby pierwszy raz stali przed kamera. tylko na poczatku walter white dodawal troche dramatyzmu, reszta 0 (lacznie z watanabe)

ogolnie film ma jedna podstawowa wade - jest zajebiscie nudny

jak dla mnie pacific rim byl duzo lepszy, tam chociaz nie udawali ze chca zrobic dobra fabule
Member
Gold: 730.21
May 13 2014 05:10pm
Out of the furnace - 6/10
Escape Plan - 6/10
Filth - 6/10
The Usual Suspects - 7/10
Unthinkable - 7/10

Robię się chyba wybredny na starość :(
Go Back To Polska Topic List
Prev19159169179189191412Next
Add Reply New Topic New Poll