Quote (GoSu19 @ 20 Oct 2011 00:07)
dobra to twoim zdaniem lepiej zebym kupowal i5 i wydawal 500 zl jak i tak nie wykorzystam zadnego z nich 100%?
Jezeli komputer ma byc uzywany do niczego specjalnego, to mozesz kupic zwykle i3, i doplacic kilka groszy, a i tak bedzie wydajniejszy. Zawsze staram sie wyciagnac co moge ze swoich zakupow nawet nieco doplacajac, ale skoro lecisz budzetowo, to kup chociaz tego i3.
Wyzej kolega Ci wkleil testy, sandy bridge to 32nm, ten phenom 45. W przypadku konsol zapewnie wiesz jaka byla roznica przy facie i slimie, tutaj masz to samo.
Quote (Lewo @ 20 Oct 2011 00:10)
nie da się kupić kompa na lata bo ciągle są nowe technologie. jak płyta jest z nowymi standardami a podzespoły mają parametry do wszystkich nowych gier to jest ok, potem mozna wymienic i nie narażać się na to że jak kupimy sprzęt na wyrost to będą potem nowe technologie. akurat w tej cenie procek jest najlepszy jesli chodzi o wydajność.
Jezeli teraz kupujemy plyte z usb 3.0, gdzie jego popularnosc jest niemal zerowa w uzytku codziennym, to raczej jestesmy ubezpieczeni w tej materii na lata. To samo sie tyczy innych rozwiazan, biorac pod uwage procesor - kupujemy na wyrost cos z sandy bridge, i w tej materii tez mamy spokoj, bo mojego 2600k zadna gra nie jest w stanie obciazyc, zostaje zmiana kart graficznych raz na jakis czas, jezeli komus zalezy na jakims mega gamingu. Ja mam radka 6850, a bf3 na high chodzil bardzo dobrze, sc2 na ultra w fhd rowniez, a karta jest raczej budzetowa do takiego sprzetu.
Kupujac ten procesor od amd osoba sie uwstecznia, i tego raczej nie da sie ukryc.
Quote (Lewo @ 20 Oct 2011 00:23)
po 3 ma 2rdzenie a phenom 4.
afaik kolega nie korzysta z aplikacji wielowatkowych
This post was edited by markov on Oct 19 2011 04:25pm