Quote (PQA @ 11 Nov 2015 15:12)
Gdzie ja napisałem, że przyjmowanie muzułmańskich uchodźcó to nie jest nic ważnego? Gardzę muzułmanami i wielokrotnie to podkreślałem. Napisałem, że Polska na tym szczycie ma GÓWNO do powiedzenia w tej sprawie, jak zawsze i że na tym konkretnym szczycie nie zapadną żadne kluczowe decyzje dot. tzw. "uchodźców".
W unii trzeba szukać kompromisu i dogadywać się z innymi. Jeśli nie jedziemy rozmawiać w sprawie dla nas ważnej to nie spodziewajmy się że nasze interesy będą należycie uwzględniane.
Quote (pakko @ 11 Nov 2015 15:16)
wykurwiaj
nie spamuj
Quote (zibib @ 11 Nov 2015 14:46)
Wracając do Dudy, to akurat w kwestii imigrantów wierzę, że pisiory nie pogłębią chujni w tym temacie. Zresztą, jest to temat dużo bardziej nośny medialnie niż powinien (do Polski nie przyjedzie pies z kulawą nogą, jeśli chodzi o ciapaków, już bardziej trzeba się martwić o Ukraińców, rozpierdalających i tak fatalnie prosperujący rynek pracy), dlatego będą go używać, by zagadać sprawy faktycznie istotne, dotyczące kwestii wewnętrznych kraju. Osobiście najbardziej zacieram rączki na podatek bankowy. Niestety, nie spieszy im się w tym temacie.
Troche sie mylisz. Imigrant jak przyjedzie do Niemiec to tam zeskanują mu odciski palców, wprowadzą do komputera i wyślą go do Polski. Nie będą się pytać imigranta czy chce jechać do Polski, zakomunikują mu że jedzie do Polski i tyle.
Gdyby chciał wrócić do Niemiec następnym razem to na granicy albo przy pierwszej okazji odczytają mu odciski palców i odeślą z powrotem do Polski.
Podatek bankowy służy natomiast realizacji dwóch celów:
-budowie i utrzymaniu imperium medialno-politycznego Kaczyńskiego.
Chodzi o to że chce dowalić bankom podatek, ale należące do PiS skoki (prowadzące właściwie tą samą działalność co banki) będą już z podatku zwolnione przez co uzyskają przewage konkurencyjną i będą mogli dalej finansować imperium Kaczyńskiego.
-opodatkowaniu po cichu wszystkich ludzi aby rozdać socjal biednym. To jest podejście komunistyczne, antykapitalistyczne. Jak opodatkują banki to one podniosą ceny i zapłacą za to klienci czyli... wszyscy Polacy.
Z uwagi na powyższe wolałbym żeby go wprowadzali.