d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Motoryzacja > Temat Oficjalny
Prev189909192931019Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 70.01
Warn: 10%
Mar 6 2011 01:49pm
Quote (Kanzelos @ Mar 6 2011 09:40pm)
z tym, że; z 8,5k Clio mogę mieć 2002 do nawet 2004 rok,

lol gdzie?

http://otomoto.pl/renault-clio-C8552378.html
http://otomoto.pl/renault-clio-C17644331.html
Member
Gold: 15.00
Mar 6 2011 02:53pm
Quote (PROPERTY_OF_THE_STIG @ Mar 6 2011 08:21pm)
Skąd Ty się kurwa wziąłeś? Po raz kolejny papugujesz słowa ojca laika?
Obdzwoniłem przed chwilą kilku znajomych mechaników i KAŻDY powiedział dokładnie co innego niż Ty.
Odradzają francuskie diesle i doradzają ową jednostkę napędową 1,7 SDI, spalanie w okolicach 4 litrów ropki/100km + zajebiście wytrzymała konstrukcja, nie trzeba do tego dbać o turbinę.
Tak się złożyło, że ziomek sprowadza samochody posiada obecnie ładną arosę. 2001 rok 153k tyś przebiegu, ABS, el. szyby, centralny zamek na pilot, autoalarm, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany, Srebrny metalik. Jak dla mnie za 10k. Jutro Skoczę do południa zobaczyć co i jak. Jeśli wezmę to oczywko fotki będą ^

1.5 dCi Renault, opis: Pracują cicho i kulturalnie, spalają mikroskopijne ilości paliwa i są wyjątkowo elastyczne (MOTOR Nr6/2011)

1,7 SDI VW - Kiepsko wypada, jest głośny, mocno wibruje, co przekłada sie na klekoczące wnętrze (MOTOR Nr1/2011)

hehehe:D Ojciec laik ;P :thumbsup:

Member
Mar 6 2011 04:27pm
Quote (AlCapoone @ Mar 6 2011 10:53pm)
1.5 dCi Renault, opis: Pracują cicho i kulturalnie, spalają mikroskopijne ilości paliwa i są wyjątkowo elastyczne  (MOTOR Nr6/2011)

1,7 SDI VW - Kiepsko wypada, jest głośny, mocno wibruje, co przekłada sie na klekoczące wnętrze (MOTOR Nr1/2011)

hehehe:D Ojciec laik ;P  :thumbsup:

Człowieku poczytaj o trwałości silnika SDI i o ekonomi, a nie wyjeżdżasz mi, że trzęsie budą.
Drgania są, mała szupa to nie wiem czego Ty się spodziewasz.
takie same silniki w polo 1,7 SDI i jakoś takich wibracji nie ma.
Po drugie to jest silnik wolnossący czyli następnym plusem jest brak pierdolenia się z turbiną.
Przeczytałeś 2 zdania z pierwszego lepszego forum i błyszczysz.
Skoro tak, to jeszcze 1 pytanie. Czy przy dużych przebiegach silnik dci będzie się sprawował lepiej od sdi? Jeżeli tak, to dlaczego?
I proszę Cię, nie wyjeżdżaj znowu z kwestiami "to ma swoje plusy i to, zależy od rozwiązania" ~~
Member
Mar 6 2011 04:31pm
Quote (PROPERTY_OF_THE_STIG @ Mar 6 2011 11:27pm)
Człowieku poczytaj o trwałości silnika SDI i o ekonomi, a nie wyjeżdżasz mi, że trzęsie budą.
Po drugie to jest silnik wolnossący czyli następnym plusem jest brak pierdolenia się z turbiną.
Skoro tak, to jeszcze 1 pytanie. Czy przy dużych przebiegach silnik dci będzie się sprawował lepiej od sdi? Jeżeli tak, to dlaczego?
I proszę Cię, nie wyjeżdżaj znowu z kwestiami "to ma swoje plusy i to, zależy od rozwiązania" ~~

<_< nie czytam, nie chce mi się. Każdy ma swoje zdanie i kurwa nie powinien nikt tego podważać ;)
idę spać 3m sie

CR < PD
Member
Gold: 0.00
Mar 6 2011 04:33pm
Quote (PROPERTY_OF_THE_STIG @ 6 Mar 2011 23:27)

hahahahahaha wreszcie ktoś kurwa to dostrzegł, ja pierdole :D
wyczuwam brata :wub:

co do tematu, ja robie w aso w renault (tzn. mam praktyki) i nie czesto widac te clio wiec raczej awaryjnosc jest mala, ale za to jak juz przyjedzie to stoi caly dzien, a vw jak to vw, najbardziej zywotne silniki, ja bym bral vw ze wzgledu na marke, w reno masz tylko wygode :<
Member
Mar 6 2011 04:34pm
Quote (AlCapoone @ Mar 7 2011 12:31am)
<_< nie czytam, nie chce mi się. Każdy ma swoje zdanie i kurwa nie powinien nikt tego podważać ;)
idę spać 3m sie

CR < PD

tak jak myślałem, chuja masz do powiedzenia w tym temacie.

a co do common rail pewnie masz rację i dlatego żaden profesionalnie modyfikowany diesel nie może się bez niego obyć. (taka ironia, jakbyś nie rozkminił ocb)

Quote (Kaam @ Mar 7 2011 12:33am)

co do tematu, ja robie w aso w renault (tzn. mam praktyki) i nie czesto widac te clio wiec raczej awaryjnosc jest mala, ale za to jak juz przyjedzie to stoi caly dzien, a vw jak to vw, najbardziej zywotne silniki, ja bym bral vw ze wzgledu na marke, w reno masz tylko wygode :<

<5> :wub:

W sumie obecnie Seat Skoda Audi VW wszystko podobne, może jeśli chodzi o zawieszenie, materiały we wnętrzu się różnią.

This post was edited by PROPERTY_OF_THE_STIG on Mar 6 2011 04:48pm
Member
Mar 6 2011 04:39pm
Quote (PROPERTY_OF_THE_STIG @ 6 Mar 2011 23:34)
tak jak myślałem, chuja masz do powiedzenia w tym temacie.

a co do common rail pewnie masz rację i dlatego żaden profesionalnie modyfikowany TDI nie może się bez niego obyć. (taka ironia, jakbyś nie rozkminił ocb)

<5> :wub:

W sumie obecnie Seat Skoda Audi VW wszystko podobne, może jeśli chodzi o zawieszenie, materiały we wnętrzu się różnią.

wiadomka, jak dla mnie to japonia > all pod wzgledem silnikow itp (chodzi o sport)

ale jesli mam patrzec okiem dojrzalego kierowcy to wybralbym niemcow, poniewaz jak juz mowilem, silniki diesla odpowiednio eksploatowane moga jezdzic i jezdzic..
Member
Mar 6 2011 04:46pm
Quote (Kaam @ Mar 7 2011 12:39am)
wiadomka, jak dla mnie to japonia > all pod wzgledem silnikow itp (chodzi o sport)

ale jesli mam patrzec okiem dojrzalego kierowcy to wybralbym niemcow, poniewaz jak juz mowilem, silniki diesla odpowiednio eksploatowane moga jezdzic i jezdzic..

Oczywix. Np takim 2,2 V-tec 220km można sie już pobawić nawet w serii ; >

Póki co mnie nie stać na takie szaleństwa, taką pyratczkę jestem zmuszony kupić do pracy, nie oczekuję osiągów tylko ekonomii oraz niezawodności.
Ogólnie jestem szczęśliwym posiadaczem A4 B5 Avant 1,9 TDI 110km.
I póki nie jestem "zamożny" to dla mnie TDI > All, gdy chcę jeździć ekonomicznie spalanie spada poniżej 6l/100km ropy (do tego ropkę po 3 zł/litry kminię więc jeżdżę prawie darmo) a gdy mam ochotę to przeciągam go do tych 2.2k obrotów i można już trochę odczuć przyjemności ( jak na 110 konnego diesla ; ) )
Member
Mar 6 2011 04:51pm
Quote (PROPERTY_OF_THE_STIG @ 6 Mar 2011 23:46)
Oczywix. Np takim 2,2 V-tec 220km  można sie już pobawić nawet w serii ; >

Póki co mnie nie stać na takie szaleństwa, taką pyratczkę jestem zmuszony kupić do pracy, nie oczekuję osiągów tylko ekonomii oraz niezawodności.
Ogólnie jestem szczęśliwym posiadaczem A4 B5 Avant 1,9 TDI 110km.
I póki nie jestem "zamożny" to dla mnie TDI > All, gdy chcę jeździć ekonomicznie spalanie spada poniżej 6l/100km ropy (do tego ropkę po 3 zł/litry kminię więc jeżdżę prawie darmo) a gdy mam ochotę to przeciągam go do tych 2.2k obrotów i można już trochę odczuć przyjemności ( jak na 110 konnego diesla ; ) )

wiadomka, ale ja jestem mlody i chce polatac troche tymi vtecami :D
Member
Mar 7 2011 07:18am
Quote (Kaam @ Mar 6 2011 11:33pm)

nie rozumiem, nie można wyrazić swojego innego zdania bo zaraz jest się zjebanym do poziomu zero przez użytkowników
Go Back To Polska Topic List
Prev189909192931019Next
Add Reply New Topic New Poll