d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Ironfister Temat Oficjalny
Prev18910111292Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 12,059.17
Oct 26 2022 02:31am
Skończył się czas łatwego pożyczania, teraz rząd jedzie na chwilówkach. To może się skończyć katastrofą

Nasze papiery dłużne mogą wkrótce zyskać status śmieciowych – oprocentowanie dziesięcioletnich obligacji przekroczyło już 9 proc., a BGK odwołał kolejną emisję. W ocenie ekspertów obawiał się, że nie znajdą się na nie chętni, bo renoma polskich papierów porównywana jest już z poziomem obligacji Rosji, Turcji i Meksyku.

Rząd zachowuje się, jakby nie było żadnej wojny, obiecuje kolejne masowe drogie programy społeczne i osłonowe, rozpala konflikt z Unią Europejską, nie chce realizować reform zawartych w Krajowym Planie Odbudowy i nie chce środków, które byłyby z tym związane, kompletnie rozbroił regułę wydatkową, wprost przyznaje, że nie walczy z inflacją, bo idą wybory, finanse publiczne doprowadził do absurdu – są one teraz kompletnie nieprzejrzyste – wylicza wiceprezes FOR. – Robi dokładnie na odwrót niż to, co rekomenduje szefowa międzynarodowego funduszu walutowego
Member
Gold: 369.00
Oct 26 2022 02:59am
Quote (Ironfister @ Oct 26 2022 09:36am)
Drogi misiu, ty pobierasz na lewo prąd i sprzedajesz uspermione gacie jako używane przez kobietę, a oni kradną miliardy.
Skala inna ale zasada podobna, oszuści sami z siebie nie przestaną.
Ich trzeba odwołać w wyborach za rok, z roku na rok coraz gorzej w Polsce, coraz więcej burdelu :(
Pewnym problemem jest to, że ten PiS nie zniknie. W dalszym ciągu będzie jątrzył, kłamał, psuł. Chyba żeby ich jakoś rozliczyć, ale nie widzę tego :(

Jak Ci pojechal pociskiem xD czekam na riposte
Member
Oct 26 2022 03:33am
Quote (Last_Hope @ 26 Oct 2022 10:59)
Jak Ci pojechal pociskiem ^Mis_nom xD czekam na riposte

Nie ma potrzeby riposty, bo przeciez Misiek sam to wszystko napisał, więc dla niego to jest ok i normalne, dla niego liczy się własny portfel i tyle.
On nie myśli o tym, że jak tacy goście się w końcu pokapują, że w Polsce robią ich w konia na brudnych gaciach, to się mogą zrazić całkiem i zaczną zamawiać gacie z zagranicy i cały polski majtkomat może w końcu szlag trafić.
To jest powód dla którego kraje w których jest dużo oszustów, jak Polska czy Ukraina, są biedne.
Bo nikt im potem nie ufa i nie chce robić z nimi interesów, każdy woli zapłacić 2x więcej ale kupić gacie od Niemki, bo wie, że Niemka go raczej nie oszuka a Polka z Polakiem pewnie tak :(
Nie ma takiego kurcze patriotyzmu, poczucia społeczności w naszym kraju :(
Byle własna miska pyrek ze skwarkami się zgadzała i ciuchy modne nosić i auto wygodne mieć aby grzać po autostradzie 200km/h i ciepło w dupę 25stopni było i własna rodzina zadowolona i weekend w Sopocie przebalować 1000zielonych w dwa dni i film na netflixie obejrzeć i tylko tyle jest potrzeb i ambicji wielu ludzi w naszym kraju :(
Member
Gold: 18.39
Oct 26 2022 03:45am
Quote (Ironfister @ 26 Oct 2022 11:33)
Nie ma potrzeby riposty, bo przeciez Misiek sam to wszystko napisał, więc dla niego to jest ok i normalne, dla niego liczy się własny portfel i tyle.
On nie myśli o tym, że jak tacy goście się w końcu pokapują, że w Polsce robią ich w konia na brudnych gaciach, to się mogą zrazić całkiem i zaczną zamawiać gacie z zagranicy i cały polski majtkomat może w końcu szlag trafić.
To jest powód dla którego kraje w których jest dużo oszustów, jak Polska czy Ukraina, są biedne.
Bo nikt im potem nie ufa i nie chce robić z nimi interesów, każdy woli zapłacić 2x więcej ale kupić gacie od Niemki, bo wie, że Niemka go raczej nie oszuka a Polka z Polakiem pewnie tak :(
Nie ma takiego kurcze patriotyzmu, poczucia społeczności w naszym kraju :(
Byle własna miska pyrek ze skwarkami się zgadzała i ciuchy modne nosić i auto wygodne mieć aby grzać po autostradzie 200km/h i ciepło w dupę 25stopni było i własna rodzina zadowolona i weekend w Sopocie przebalować 1000zielonych w dwa dni i film na netflixie obejrzeć i tylko tyle jest potrzeb i ambicji wielu ludzi w naszym kraju :(

I'm Polish, I like EU, USA, UK. I support the free Ukraine!
Jestem Polakiem, lubię UE, USA i UK. Wspieram wolną Ukrainę!
Member
Oct 26 2022 03:51am
Quote (BibukBibukowski @ 26 Oct 2022 11:45)
I'm Polish, I like EU, USA, UK. I support the free Ukraine!
Jestem Polakiem, lubię UE, USA i UK. Wspieram wolną Ukrainę!

Ja też
Member
Gold: 13.37
Oct 26 2022 04:06am
Quote (Ironfister @ Oct 26 2022 09:36am)
Drogi misiu, ty pobierasz na lewo prąd i sprzedajesz uspermione gacie jako używane przez kobietę, a oni kradną miliardy.
Skala inna ale zasada podobna, oszuści sami z siebie nie przestaną.
Ich trzeba odwołać w wyborach za rok, z roku na rok coraz gorzej w Polsce, coraz więcej burdelu :(
Pewnym problemem jest to, że ten PiS nie zniknie. W dalszym ciągu będzie jątrzył, kłamał, psuł. Chyba żeby ich jakoś rozliczyć, ale nie widzę tego :(

Majtkomat to nie mój biznes tylko olivki ale jest popyt jest podaż proste :D prąd moge to sobie kradnę a ty plac i płacz :D zapomniałeś mi jeszcze wypomnieć zaradności że mam opału na 2 zimy i jeszcze 6k leży sobie na ten cel albo przyjemności pojdzie bo i moja i ja dostaliśmy ez. Jebe państwo gdzie się tylko da i dobrze mi się żyje nie potrzebuje wyjebek na miliardy. Władza jest mi obojętna w sumie bo i tak sobie dam radę a takim jak ty dupa pęka z zazdrości że muszą się całe życie gimnastykować żeby coś mieć a jeszcze bardziej że muszą dawać na kogoś xD
Member
Gold: 18.39
Oct 26 2022 04:29am
Quote (Mis_Nom @ 26 Oct 2022 12:06)
Majtkomat to nie mój biznes tylko olivki ale jest popyt jest podaż proste :D prąd moge to sobie kradnę a ty plac i płacz :D zapomniałeś mi jeszcze wypomnieć zaradności że mam opału na 2 zimy i jeszcze 6k leży sobie na ten cel albo przyjemności pojdzie bo i moja i ja dostaliśmy ez. Jebe państwo gdzie się tylko da i dobrze mi się żyje nie potrzebuje wyjebek na miliardy. Władza jest mi obojętna w sumie bo i tak sobie dam radę a takim jak ty dupa pęka z zazdrości że muszą się całe życie gimnastykować żeby coś mieć a jeszcze bardziej że muszą dawać na kogoś xD

cisniem z tom kurwom misiu
Member
Gold: 10,916.36
Oct 26 2022 04:35am
pis da pieniążek :angel:
Member
Oct 26 2022 04:48am
Quote (Mis_Nom @ 26 Oct 2022 12:06)

Jak dostaliście oboje skoro tylko jeden dodatek na adres wypłacali? Dwa adresy różne podaliście?
Ten opal to kradziony też czy kupiony legalnie?
Tak jak ci mówiłem, jeśli ludzie w tym kraju będą oszukiwać i kraść no to każdy będzie biedny, nawet ci oszuści też.
W Szwecji swego czasu ucinali łapy złodziejom, w ten sposób oduczyli ludzi kraść. Mówisz, że zawsze sobie dasz radę, a ciekawe jak byś sobie poradził w życiu bez rąk.
W pierdlu też jest w sumie smutno.
Member
Gold: 369.00
Oct 26 2022 05:38am
Jedziesz z nim misieq!!!
Go Back To Polska Topic List
Prev18910111292Next
Add Reply New Topic New Poll