Quote (toyo @ Nov 24 2016 09:08pm)
Pęknięta lampa tył w Mercedesie E-klasa 2004 i obtarty tylny zderzak (był do malowania i tak, więc odjęli jakoś 40% z niego) - 720 zł wypłacili no i Astre zastępczą wycyganiłem.
Lampa za 130 zł już zamówiona :)
Nic kurwa tylko zostawić auto pod galerią i niech je pukają.
W przyszłym tygodniu jadę trzepać to nowe E60 do mechanika, zobaczymy w jakim stanie to jest. Jeśli ok to zostawiam, jak nie to pcham dalej (w tej opcji jakieś 4-5 tys do przodu byłbym pewnie).
No ja mam zamiar skorzystać jutro z rana z firmy zajmującej się walką z zaniżonymi odszkodowaniami. Kolega z pracy korzystał i mi polecił. Wygląda to mniej więcej tak:
1 ) TU zaniża odszkodowanie
2 ) Nie zgadzasz się, ani na propozycję TU, ani na bezgotówkowe rozwiązanie sprawy
3 ) Firma zajmująca się takimi sprawami przyjeżdża i daje Ci w chuj więcej hajsu na podstawie opinii rzeczoznawców, ale podpisujesz umowę, że nie będziesz już więcej rościć praw do odszkodowania OD TEJ SZKODY.
4 ) Armia papug firmy walczy po sądach w Twoim imieniu z TU i bierze pełny wywalczony hajs.
Oczywistym jest, że do ręki dostajesz kasę pomniejszoną o jakiś logiczny procent, ale i tak jest to więcej, niż jakikolwiek ubezpieczyciel by wypłacił. Chyba warto skorzystac, zwłaszcza że nic się nie płaci za to.
This post was edited by Aryaven on Nov 24 2016 01:25pm