d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Filmy / Movies > Oficjalny Topic
Prev18938948958968971412Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 3,995.00
Apr 7 2014 05:24pm
Quote (groom @ Apr 8 2014 12:23am)
O kurwa. Niedawno widzialem trailer tego filmu w kinie i wydal sie nawet ciekawy. Premiera w polsce - 11 kwietnia 2014, na swiecie - 1 sierpnia 2013 = od roku do sciagniecia. Dzieki za przypomnienie.

zakrecony troche ten film, ale fajny, dlugi i pelen akcji.
Member
Gold: 1,780.00
Apr 8 2014 12:10am
Quote (DzonyPe @ Apr 7 2014 11:19pm)
snowpiercer 10/10

zapowiada sie ciekawie, z drugiej strony zastanawia ocena rzedu 6.3
Banned
Gold: 10.00
Warn: 20%
Apr 8 2014 12:43am
Detachment z 2011 - 9/10, naprawde meeega mocny film, mega wzruszający (3x :cry: ) , z delikatnym podszyciem filozoficznym - niby kolejna historia o nauczycielu trudnej mlodziezy w podrzednej szkole, ale temat
ukazany niebanalnie i z polotem. Miiistrzowska gra aktorska, zarowno samego Brodiego (kurwa w koncu odbil sie od dna po serii chujowych filmow) ale też całego drugiego planu (ta scena gdy jego ojciec Brodiego w hospicjum ma przebłyski świadomości i zaczyna przepraszać... ,albo dialog Jamesa Caana, belfra z piekła rodem, z tym przygłupim pyskatym uczniem;DDD po prostu perełki!)
Do tego to co w takich filmach, które skupiają się na emocjach jest drugą najważniejszą rzeczą - czyli genialna praca kamery połączona z piękną muzyką tworzą dzieło audiowizualnie niemal artystyczne.
Kurwa mam w odtwarzaczu wlaczony repeating i jak film sie skonczyl - ogladalem do samego konca napisow bo tak zajebiscie mnie powiodła muzyka... i kurwa jak zaczal sie od nowa to nie moglem przestac patrzec i mialem ochote go obejrzec jesszcze raz...
Tak estetyczny był to obraz!;O nie obejrzec = grzech. W filmie dosłownie utonąłem ogladajac go na 12 calowym ekranie netbooka... w kinie albo na dobrym kinie domowym musi po prostu miażdżyć ;OOO
P.s. dla bezmozgich, bezuczuciowych gimbow-graczy komputerowyc i mało ambitnych fanów przygłupiego nakurwu marvel style ten film bedzie stratą czasu. To rozrywka dla jednostek wyższych.

Ej w ogole nie wiem jak to sie stalo, ale dopiero niedawno obejrzalem Skazanych na Shawshank ;O dobry, nie ma co, ale to była bajeczka i to wsszechobecne och acb ze najlepszy film ever... naciągane;) 8-/10

Member
Apr 8 2014 01:03am
Quote (mysz15 @ Apr 8 2014 06:43am)
Detachment z 2011  -    9/10, naprawde meeega mocny film, mega wzruszający (3x :cry: ) , z delikatnym podszyciem filozoficznym - niby kolejna historia o nauczycielu  trudnej mlodziezy w podrzednej szkole, ale temat
ukazany niebanalnie i z polotem. Miiistrzowska gra aktorska, zarowno samego Brodiego (kurwa w koncu odbil sie od dna po serii chujowych filmow) ale też całego drugiego planu (ta scena gdy jego ojciec Brodiego w hospicjum ma przebłyski świadomości i zaczyna przepraszać... ,albo dialog Jamesa Caana, belfra z piekła rodem, z tym przygłupim pyskatym uczniem;DDD po prostu perełki!)
Do tego to co w takich filmach, które skupiają się na emocjach jest drugą najważniejszą rzeczą - czyli genialna praca kamery połączona z piękną muzyką tworzą dzieło audiowizualnie niemal artystyczne.
Kurwa mam w odtwarzaczu wlaczony repeating i jak film sie skonczyl - ogladalem do samego konca napisow bo tak zajebiscie mnie powiodła muzyka... i kurwa jak zaczal sie od nowa to nie moglem przestac patrzec i mialem ochote go obejrzec jesszcze raz...
Tak estetyczny był to obraz!;O nie obejrzec = grzech. W filmie dosłownie utonąłem ogladajac go na 12 calowym ekranie netbooka... w kinie albo na dobrym kinie domowym musi po prostu miażdżyć ;OOO
P.s. dla bezmozgich, bezuczuciowych gimbow-graczy komputerowyc i mało ambitnych fanów przygłupiego nakurwu marvel style ten film bedzie stratą czasu. To rozrywka dla jednostek wyższych.

Ej w ogole nie wiem jak to sie stalo, ale dopiero niedawno obejrzalem Skazanych na Shawshank ;O  dobry, nie ma co, ale to była bajeczka i to wsszechobecne och acb ze najlepszy film ever... naciągane;)  8-/10

Z dystansu jest zajebistym filmem, ale za audiowizualne arcydzielo bym go raczej nie uwazal. Z tego co pamietam to ta dziewczyna, ktora grala ta dziwke w momencie krecenia filmu miala faktycznie jakos 16 lat. Dosc odwazne podejscie tworcow filmu.
Generalnie film kozak.
Banned
Apr 8 2014 01:11am
Quote (Rave_PL @ 8 Apr 2014 08:03)
Z dystansu jest zajebistym filmem, ale za audiowizualne arcydzielo bym go raczej nie uwazal. Z tego co pamietam to ta dziewczyna, ktora grala ta dziwke w momencie krecenia filmu miala faktycznie jakos 16 lat. Dosc odwazne podejscie tworcow filmu.
Generalnie film kozak.

chodzilo mi bardziej o taką spójną, estetyczną formę jaką tworzyły ujęcia, gra aktorska, muzyka i emocje.
Nie chodzi tu o taki typowy artyzm jak np. w Tylko Bóg Wybacza, gdzie ewidentna kolorystyka, gra świateł tworzą po prostu ładny obraz.
W Detaczmencie przejawiał się on znacznie subtelniej i chodzi bardziej własnie o to uchwycenie trudnych emocji i zamknięcie ich w estetycznej ramie dźwięku i obrazu. Tutaj moim zdaniem udało się to świetnie

No wlasnie jedynie ta młoda delikatnie odstawałą od reszty jesli chodzi o grę aktorską, no ale trudna rola + młody wiek, więc nie ma co nie wybaczyć;)
Member
Apr 8 2014 01:15am
Quote (mysz15 @ Apr 8 2014 07:11am)
chodzilo mi bardziej o taką spójną, estetyczną formę jaką tworzyły ujęcia, gra aktorska, muzyka i emocje.
Nie chodzi tu o taki typowy artyzm jak np. w Tylko Bóg Wybacza, gdzie ewidentna kolorystyka, gra świateł tworzą po prostu ładny obraz.
W Detaczmencie przejawiał się on znacznie subtelniej i chodzi bardziej własnie o to uchwycenie trudnych emocji i zamknięcie ich w estetycznej ramie dźwięku i obrazu. Tutaj moim zdaniem udało się to świetnie

No wlasnie jedynie ta młoda delikatnie odstawałą od reszty jesli chodzi o grę aktorską, no ale trudna rola + młody wiek, więc nie ma co nie wybaczyć;)

mnie wlasnie czasem takie ruchy pasuja.
idealnie opisala to Cotillard na premierowym pokazie "Rust and Bone", kiedy zapytana o to jak przygotowała się do tej szczegolnie trudnej roli (film opowiada o lasce, ktora stracila dwie nogi w wypadku w pracy), stwierdzila ze sie nie przygotowywala bo nie da sie okreslic i nauczyc jak gra sie osobe, ktorej nagle wali sie cale zycie i zostaje kaleka. trzeba najzwyczajniej na swiecie zaczac improwizowac i wczuwac sie w nowa sytuacje. w efekcie czego zagrala genialnie, a dramat wyszedl pierwsza klasa.
Banned
Apr 8 2014 01:23am
Quote (Rave_PL @ 8 Apr 2014 08:15)
mnie wlasnie czasem takie ruchy pasuja.
idealnie opisala to Cotillard na premierowym pokazie "Rust and Bone", kiedy zapytana o to jak przygotowała się do tej szczegolnie trudnej roli (film opowiada o lasce, ktora stracila dwie nogi w wypadku w pracy), stwierdzila ze sie nie przygotowywala bo nie da sie okreslic i nauczyc jak gra sie osobe, ktorej nagle wali sie cale zycie i zostaje kaleka. trzeba najzwyczajniej na swiecie zaczac improwizowac i wczuwac sie w nowa sytuacje. w efekcie czego zagrala genialnie, a dramat wyszedl pierwsza klasa.

o kurde dobra typka, nie ma co. Wiekszosc aktorow w chuj przygotowuje sie do roli... jak graja slepych to przez kilka tygodni chodza z zawiazanymi oczami itp...
Obejrze sobie dzisiaj film jak bede mial troche luźniej w pracy, jesli taki dobry;)
Member
Gold: 0.00
Apr 8 2014 01:43am
Ktoś już widział tego Noe?

This post was edited by hehehehehe on Apr 8 2014 01:43am
Member
Apr 8 2014 01:59am
Quote (hehehehehe @ Apr 8 2014 07:43am)
Ktoś już widział tego  Noe?

Poczekam na konkret wersje :)
Member
Gold: 0.00
Apr 8 2014 02:46am
Quote (Rave_PL @ Apr 8 2014 09:59am)
Poczekam na konkret wersje :)
Rozmawiamy tutaj o wersji kinowej bo inne to lamia prawa. (tego forum)

This post was edited by hehehehehe on Apr 8 2014 02:46am
Go Back To Polska Topic List
Prev18938948958968971412Next
Add Reply New Topic New Poll