Quote (Over_You @ Mar 18 2014 04:57pm)
całkiem ladna ta nowa szata filmwebu
True. Bardzo fajnie to wygląda.
Parę dni temu Wilk z Wall Street na Blu-Rayu pojawił się w internetach. Od dzisiaj zaś druga część Hobbita. Można obczaić. :>
Obejrzałem w końcu Joe Blacka i mogę śmiało polecić. Włączyłem w nocy na weekendzie, z myślą, że obejrzę z godzinkę, pójdę spać i popołudniu obejrzę dalej, a tu się okazało, że 3 godziny w nocy przesiedziałem, bo żal mi było wyłączyć film. Pierwsze słowo jakie mi się nasuwa, to, że film jest magiczny. Oglądając miałem podobne odczucia jak przy oglądaniu Donniego Darko. Świetna gra aktorska Hopkinsa i Brada Pitta, genialna muzyka, bardzo klimatyczna. Ciekawie poprowadzona fabuła i chemia, która uderza w widza między Joe i Susan.
Jednakże film na pewno nie każdemu przypadnie do gustu..jeden, że jest to melodramat, a niektórzy tego gatunku nie znoszą. Dwa, że film jest długi (3 godziny) i momentami nuży, do tego dość przewidywalny.
9/10 ode mnie.
Włączyć myślę, że warto, chociażby po to żeby przekonać się jak na Ciebie podziała..ale jeśli komuś kompletnie nie przypadnie do gustu,to jak najbardziej można to zrozumieć. :>
---
Z innych filmów:
Zapach Kobiety polecany przez arthurro obejrzany, solidne 8/10 - Al Pacino jak zawsze genialny
Rain Man 8/10
Więzień Nienawiści 8/10
i...Out of the Furnace - 6/10 - Chyba zbyt dużo oczekiwałem od tego filmu. Mamy Bale'a i Woody'ego Harrelsona, którego lubię nie mniej niż tego pierwszego, ale wszystko co zostało pokazane w tym filmie już było, wszystko co miało się za chwilę wydarzyć było oczywiste i jest to film, który obejrzałem i o którym za tydzień zapomnę.