d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Filmy / Movies > Oficjalny Topic
Prev18828838848858861412Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 70.20
Mar 12 2014 07:03pm
Quote (myr00n @ Mar 13 2014 01:03am)
mi tam sie przyjemnie ogladalo awendzursuw w kinie. Film dokladnie taki jaki mial byc - superbohaterowie, dobre efekty specjalne, troche humoru i masa rozpierdolu. Nie mozna przeciez caly czas ogladac dramatów.
W ten sam sposob tez podobal mi sie pacific rim, pelen rozpierdol, wielkie roboty i potwory. Przy tego typu filmach budzi sie we mnie taki ukryty dzieciak :<

Ne slyszalem o nim, ale brzmi dobrze.

Ja zaraz zabieram sie za Frozen, zobaczymy czy mnie nie zawiedzie, bo juz po trailerach liczylem na dobrze animowana basn.

frozen , zajefajny klimatyczny hiszpanski filmik
jezeli mowimy o tym samym( wyciag krzeselkowy i jego atrakcje xd) to sie nie zawiedziesz ;)

Quote (PQA @ Mar 13 2014 02:59am)
Byłbym wdzięczny za polecenie tytułów do obejrzenia w trybie natychmiastowym, z mojej listy na filmwebie: http://www.filmweb.pl/user/Fj00b/films/wanna-see
Ostatnio na same średniaki, tudzież "tylko" dobre filmy trafiam, a chciałbym znowu obejrzeć coś na miano Donniego Darko / Wyspy Tajemnic, żeby mieć nad czym myśleć.

Mam jeszcze pytanko co do tegorocznych Oscarów - większość z listy obejrzałem (oprócz Wilka i Her) i tak naprawdę żadnej rewelacji nie ma, najwyższą notę bym wystawił Zniewolonemu i Dallas Buyers Club (Takie 7.5/10), natomiast nigdzie nie ma żadnej nominacji (nawet i chociażby przy Montażu) dla "Rush", który z tych filmów na 2013 r. był dla mnie największym pozytywnym zaskoczeniem. Nie mógł być nominowany z jakiegoś powodu, czy o co chodzi? :< Aż trudno mi uwierzyć, że normalną drogą do żadnej kategorii nie mógł się załapać.

polecam kwiaty wojny

/e:hmm z listy...pamietam, kiedys zapach kobiety zrobil duze wrazenie na mnie
no i jeszcze piekny umysl, nawet nie mow ze nie ogladales tego jeszcze....zabieraj sie za niego

This post was edited by arthurro on Mar 12 2014 07:13pm
Member
Gold: 0.00
Mar 12 2014 07:15pm
Quote (arthurro @ Mar 13 2014 02:03am)
polecam kwiaty wojny

/e:hmm z listy pamietam kiedys zapach kobiety zrobil duze wrazenie na mnie

Spoza listy za dobre tytuły również dziękuję i jak najbardziej sprawdzę każdy film. Swoją listę wrzuciłem tak orientacyjnie tylko, bo tam jest 85 filmów już uzbieranych i dobrze by było to co najciekawsze obejrzeć aby tytułów ubywało. I wtedy też wiadomo, że danego filmu nie oglądałem.
Chociaż mam i tak mega zaległości filmowe - Lata D2, a później WoWa zabierały cały wolny czas, więc tych filmów mało oglądałem. Także jak wydaje Ci się, że X film jest zajebisty, ale na 100% oglądałem, bo każdy oglądał, to może się okazać, że jednak mnie ominął. :D

This post was edited by PQA on Mar 12 2014 07:16pm
Member
Gold: 46.25
Warn: 20%
Mar 13 2014 02:04am
Quote (myr00n @ Mar 13 2014 01:03am)
mi tam sie przyjemnie ogladalo awendzursuw w kinie. Film dokladnie taki jaki mial byc - superbohaterowie, dobre efekty specjalne, troche humoru i masa rozpierdolu. Nie mozna przeciez caly czas ogladac dramatów.
W ten sam sposob tez podobal mi sie pacific rim, pelen rozpierdol, wielkie roboty i potwory. Przy tego typu filmach budzi sie we mnie taki ukryty dzieciak :<

Ne slyszalem o nim, ale brzmi dobrze.

Ja zaraz zabieram sie za Frozen, zobaczymy czy mnie nie zawiedzie, bo juz po trailerach liczylem na dobrze animowana basn.

Mnie tez sie go przyjemnie ogladalo. Bylem najebany w 3 dupy, po 2 nieprzespanych nockach z D3. Tyle tylko, ze to film zeby zobaczyc i zapomniec. moze kiedys przy piwie przez przypadek ze znajomymi na to trafic i zostawic. Nic wiecej.

Quote (PQA @ Mar 13 2014 02:59am)
Byłbym wdzięczny za polecenie tytułów do obejrzenia w trybie natychmiastowym, z mojej listy na filmwebie: http://www.filmweb.pl/user/Fj00b/films/wanna-see
Ostatnio na same średniaki, tudzież "tylko" dobre filmy trafiam, a chciałbym znowu obejrzeć coś na miano Donniego Darko / Wyspy Tajemnic, żeby mieć nad czym myśleć.

Mam jeszcze pytanko co do tegorocznych Oscarów - większość z listy obejrzałem (oprócz Wilka i Her) i tak naprawdę żadnej rewelacji nie ma, najwyższą notę bym wystawił Zniewolonemu i Dallas Buyers Club (Takie 7.5/10), natomiast nigdzie nie ma żadnej nominacji (nawet i chociażby przy Montażu) dla "Rush", który z tych filmów na 2013 r. był dla mnie największym pozytywnym zaskoczeniem. Nie mógł być nominowany z jakiegoś powodu, czy o co chodzi? :< Aż trudno mi uwierzyć, że normalną drogą do żadnej kategorii nie mógł się załapać.

e: Parę tygodni temu w tym temacie ktoś mocno zachwalał "The Game" z Douglasem - Na tej podstawie szybciej obejrzałem. Naprawdę genialny film i mocne zakończenie, długo siedział w głowie.

Na liscie masz w 90% dobre lub bardzo dobre kino wiec ogladaj jak leci.
Jesli chcesz film, nad ktorym bedziesz musial pomyslec to zobacz Mullholand Drive od Lyncha, Stay z Gosslingiem.

Co do Oscarow - akademia jaka jest kazdy widzi. Tyle w temacie.
Member
Mar 13 2014 03:49am
Quote (arthurro @ 13 Mar 2014 02:03)
frozen , zajefajny klimatyczny hiszpanski filmik
jezeli mowimy o tym samym( wyciag krzeselkowy i jego atrakcje xd) to sie nie zawiedziesz ;)

polecam kwiaty wojny

/e:hmm z listy...pamietam, kiedys zapach kobiety zrobil duze wrazenie na mnie
no i jeszcze piekny umysl, nawet nie mow ze nie ogladales tego jeszcze....zabieraj sie za niego

Mowilem akurat o tej animacji z tego roku :)
Quote (PQA @ 13 Mar 2014 02:15)
Spoza listy za dobre tytuły również dziękuję i jak najbardziej sprawdzę każdy film. Swoją listę wrzuciłem tak orientacyjnie tylko, bo tam jest 85 filmów już uzbieranych i dobrze by było to co najciekawsze obejrzeć aby tytułów ubywało. I wtedy też wiadomo, że danego filmu nie oglądałem.
Chociaż mam i tak mega zaległości filmowe - Lata D2, a później WoWa zabierały cały wolny czas, więc tych filmów mało oglądałem. Także jak wydaje Ci się, że X film jest zajebisty, ale na 100% oglądałem, bo każdy oglądał, to może się okazać, że jednak mnie ominął. :D

End of watch, clerks, green mile, apocalypse now i deer hunter to sama epickosc, dalej nawet nie patrze :D
Member
Mar 13 2014 08:30am
Quote (viewprofile @ Mar 13 2014 09:04am)
Na liscie masz w 90% dobre lub bardzo dobre kino wiec ogladaj jak leci.
Jesli chcesz film, nad ktorym bedziesz musial pomyslec to zobacz Mullholand Drive od Lyncha, Stay z Gosslingiem.

Co do Oscarow - akademia jaka jest kazdy widzi. Tyle w temacie.

Ok, to będę pokolei oglądał po prostu ;)
Przy okazji Donnie Darko pamiętam, że pisałeś iż jest na Twojej liście (bodajże 12) najlepszych filmów. Podasz 11 pozostałych? Chętnie sprawdzę jak czegoś nie widziałem. ;)
Member
Gold: 20.11
Mar 14 2014 02:55am
ostatnio w tv leciało awendżers
Jakim trzeba być bezguściem i co przeżywać za dziecka aby się takim gównem jarać?
Member
Gold: 39,091.10
Mar 14 2014 02:56am
Quote (Mentalista @ 14 Mar 2014 09:55)
Jakim trzeba być bezguściem i co przeżywać za dziecka aby się takim gównem jarać?

stop cry kid xD
Member
Gold: 15.00
Warn: 10%
Mar 14 2014 03:38am
Quote (Mentalista @ Mar 14 2014 08:55am)

PODOBNO TO MA BYC NAJLEPRZA TRYLOGIA W HISTORII KINA IMO B)
Member
Mar 14 2014 08:54am
Quote (Mentalista @ Mar 14 2014 09:55am)

Wczoraj obejrzałem Ocean's Eleven i stwierdzam, że to jeszcze większa bajka niż Avengers. :(

A co do filmów mniej znanych, ale dobrych/bardzo dobrych polecam obczaić:
Brothers (2009) [8/10] / Closer (2004) [7/10] / Derailed (2005) [7/10] / About Time (2013) [8/10], i w dalszym ciągu: Sleuth (2007) [9/10]

About Time Groom kiedyś w tym temacie polecał, i w pełni się zgadzam, że jeśli szukacie filmu do obejrzenia z dziewczyną, który nie jest szablonowy jak większość komedii romantycznych, to chyba jest to najlepszy wybór na teraz.

This post was edited by PQA on Mar 14 2014 09:12am
Member
Gold: 3,995.00
Mar 14 2014 01:04pm
out of the furnace- wow. naprawde dobry film jak dla mnie. rola woodego harelsona zajebista.
Go Back To Polska Topic List
Prev18828838848858861412Next
Add Reply New Topic New Poll