Jako, że do końca miesiąca daleko więc zrobię mały wyjątek i rozpisze się o filmie wlasnie teraz, bo mam dziwnie mieszane uczucia. Niżej może być kilka
spojlerówS.DarkoWidziałem, nie potrafie ocenić. Przyznam się szczerze, że jest wielkim fanem części pierwszej, która jest dla mnie wybitna dlatego do tego filmu podszedłem z ogromną rezerwą, dodatkowo ostrzegany negatywnymi opiniami i niestety po seansie nie potrafie zdecydowac sie czy jestem bardziej na tak czy bardziej na nie. Najlepiej chyba zrobić zestawienie na + i - elementów tego filmu.
+
+ wybór małego miasteczka na miejsce akcji fabuły, dzięki czemu uzyskany został efekt kameralności podobnej w części pierwszej filmu
+ zamiana głównego bohatera z prowadzonego na przewodnika, czyli na odwrot jak w czesci pierwszej
+ zatrudnienie tej samej aktorki co w części pierwszej
+ muzyka
+ klimat
-
- zbyt duże zamieszanie fabularne, jak dla mnie niepotrzebny watek z kolezanka i jej poswieceniem
- zbyt wiele rzeczy jest tutaj takie jak w jedynce, ksiadz jak patrick swayze, jego "uczennica" jak matka jednej z dziewczynek itd
- postac sam jest niestety strasznie nijaka. o ile donnie byl z lekka niezrownowazony to cechowalo go twarde spojrzenie na wszystko. tutaj mamy do czynienia z niezdecydowanym dzieciakiem co moze irytowac
- motyw z meteorytami, wtf?
- kilka naprawde zbednych postaci
Ktoś ogladal procz mnie? Rly nie wiem jakie miec odczucia po tym filmie