Quote (Vulcain @ Feb 27 2015 10:54am)
pierwsze widze cos takiego, typ jest ubrany jak drzewko bozonarodzeniowe,
poza tym nawet gdyby byl to zolnierz WP to regulamin jasno okresla jego ubior a on pomijajac wyglad przyjebal sobie pagony generała i jakies z pizdy naszywki
dla mnie to jest obraza munduru i stopnia i na to sa paragrafy, cywile nie maja prawa zagladac munduru nie bedac w sluzbie czynnej
nie wiem wogole gdzie sa żety bo nawet te klasy wojskowe i te gnoje co zapierdalaja w panterce i do tego tornistrem mickey mouse, cos takiego nie powinno miec miejsca..
art. 61
§ 1. Kto przywłaszcza sobie stanowisko, tytuł lub stopień albo publicznie używa lub nosi odznaczenie, odznakę, strój lub mundur, do których nie ma prawa,
podlega karze grzywny do 1.000 złotych albo karze nagany.
Jak bylem w Strzelcu to przypominam sobie podobnych typów. Ogólnie Strzelec ma jakies dziwne kontrakty z wojskiem, gdzie skupuja "przeterminowany" sprzet i potem bawia sie nim urzadzajac jakies tam akcje. Mam tu na mysli mundury, kombinezony, akcesoria do cwiczen, atrapy broni i takie tam. Oni tworza odrebna organizacje. Z reguly sa to kolesie wojskowi wyjebani za cos lub tacy na wojskowych emeryturach.