Quote (mysz15 @ Feb 20 2014 09:01am)
widziałem ostatnio ten cały 'Wyścig'...
kurde naprawde dobry film, i cholera wlasciwie to tyle co moge napisac, bo praktycznie nie mam sie czego przyczepic... no moze poza nieco zbyt zabawkowymi efektami wizualnymi...
aktorstwo pierwsza klasa... Thor swietnie wypadl jako wyscigowy maczo;) Gość rosnie na mojego personal top actor;) Pozycja obowiązkowa - jesli ktos jeszcze nie ogladal to niech spina dupe! 9-/10
'Zycie Adeli' - no kurwa... w prawie kazdym zestawieniu najlepszych filmow 2013 mamy to lesbijskie story.. A wedlug mnie wcale takie dobre nie bylo!
Co mnie ziębiło? Kłujący w oczy infantylizm i w ogolnym rozrachunku płytkość fabuły, przez co historia wcale mnie nie poruszyła (choć takie było pewnie założenie)
Ale na minus głównie przemawia bezkompromisowa erotyka, którą film ocieka... baaardzo duza ilosc, baaaardzo długich, intymnych i intensywnych scen lesbijskiego sexu, totalnie bez tabu... musiałem je przewijać bo były nudne, a momentami nawet niesmaczne... o namiocie nie było mowy... heh mam wrazenie ze rezyser ma jakas niespelniona fantazje i poprzez ten film chcial sie zaspokoic-_- srsly... Swoja droga podziwiam te mlode aktorki, ktore byly w stanie to zagrac bez zażenowania...
Do tego film byl stanowczo za dlugi... 3h imo dopuszczalne jest tylko dla epickich, wielowątkowych opowiesci aka Lotr.
Co mnie grzało to bardzo naturalne dialogi, urzekające prostotą i swobodą, praca kamery i estetyka niektórych ujęć. W sumie udało mi się dostrzec 2 ciekawe, acz moze banalne, przesłania w filmie co nadało mu nieco wartości,
no i w ogolnym rozrachunku ogladalo sie go całkiem przyjemnie. Waham się miedzy 6+, a 7 /10
Hemsworth na topowego aktora? Nie rozsmieszaj mnie, to byla jedyna jego udana rola bo tak napisano scenariusz. Gosciu jest jebanym drewnem.
Quote (EustachyMotyka @ Feb 20 2014 09:23am)
dla normalnego czlowieka gowno ktore mozna obejrzec, dla pozera arcydzielo bez ktorego nie mozna zyc
trudno sie nie zgodzic