Quote (Styczenx1600 @ 12 Sep 2012 19:18)
paranoja, apple leci na łeb na szyje coś czuje, fakt że tim nie streamuje swoich konferencji znaczy że nie czuje sie godnym następcą mistrza prezentacji. A to co widze na razie nie robi większego wrażenia. Apple jest teraz jak sony w latach 90 i tak też skonczy
LOL.
Quote (RoGh @ 12 Sep 2012 21:26)
4s zdecydowanie, 5 to żadna rewolucja, a 4s sporo potanieje w krótkim okresie, cały czas będąc ścisła czołówka na rynku smartfonow.
Nie potanieje tak szybko, tzn. nie wiem jaką różnicę w cenie masz na myśli, ale nie spodziewałbym się zmiany większej niż powiedzmy 20% w ciągu 3 miesięcy.
Quote (cOr @ 12 Sep 2012 21:28)
nie sledzilem dokladnie konferencji ale jak maja wygladac nowe aplikacje na 4s? rozumiem ze na 5 starsze beda w letterbox ale jak o dziala w druga strone?
To nie telewizor, na komputerze nie masz problemów ze skalowalnością i na telefonach działa to w podobny sposób. Androidy jakoś sobie z tym radzą, chociaż każdy sprzęt ma inną rozdziałkę.
Dokładnie nie słuchałem fragmentu o aplikacjach i nie wiem o czym tam gadali, ale wątpie, żeby pojawiały się jakiekolwiek apki działające tylko na piątce, a jeśli coś takiego się zdarzy to prędzej ze względu na moc najnowszego iP niż na proporcje ekranu.
Z punktu widzenia programisty nie powinno z tym być żadnego problemu. Ustalasz przyciski, które mają być na górze i te, które mają być na dole, wszystko inne wrzucasz w "content". Jak coś się nie zmieści to po prostu będziesz musiał w czwórce przewinąć ekran.