Quote (toyo @ 5 Jul 2016 15:15)
Widać właśnie.
Złe opinie o gazie mają zwykle ludzie, którzy albo nim nie jeździli albo zakładali u jakiegoś janusza. I akurat w przypadku LPG patrząc np. na Krakowski rynek to największe i najbardziej znane zakłady są często najchujowsze.
Pojechałem raz do jednego z najlepszych w południowej Polsce (o ile można ufać ludziom z lpg-forum) to po 20-km przejażdżce z podpiętym komputerem gość stwierdził, że coś tam mu się nie podoba (chyba korekty) i najpierw mam to zrobić zanim on zamontuje instalacje, bo teraz się tego nie wyreguluje jak trzeba. I miał racje, bo z jakiegoś czujnika wałka i chyba z air mass flow sensor leciały błędy i spalanie było ze 2 litry za duże.
W Krakowie chyba w Fugazi i czymś tam jeszcze (podjechałem czysto dla zabawy) facet tylko podpiął komputer na parkingu i wszystko ok, montujemy.
Zrobiłem w życiu kilkadziesiąt tys km różnymi autami na gaz. Chociaż z wielu powodów nie chce już samochodu z LPG tak nie rozumiem bólu dupy o niego.
Jeździłem np. Mustangiem chyba 2010/11, ok. 320 hp na gaz.
Auto warte ze 40 tys, koszty utrzymania samochodu (bez paliwa) są niskie, a instalacje montuje się do niego dokładnie z tego samego powodu co do Octavii czy innego Golfa.
Raczej nie widzę sensu montowania LPG w samochodzie, w którym koszt paliwa jest nieduży w stosunku do ogólnych kosztów utrzymania. Wtedy to troche zajeżdża cebulą, ale taki np. Mustang to akurat dość proste auto z większym silnikiem i ciekawszą budą.
Coż nigdy się nie zagłębiałem w te temat, znam tylko opinie kilku znajomych co mieli samochody na lpg, na pewno nie mam zamiaru się kłócić czy udawać speca w tym temacie, po prostu widok luksusowego/sportowego auta na lpg bardzo mnie kuje w oczy.
I żeby było jasne nie jestem przeciwnikiem lpg - jest mi to obojętne kto na czym jeździ.
Quote (markadiusz00 @ 6 Jul 2016 17:31)
:lol:
$ to co nikt nic nie poleci ? :)
nie musi być suv / może być jakaś insygnia czy coś w ten deseń.
ja mam insignie, mogę coś opowiedzieć o aucie jeżeli chcesz.