d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Imigranci - Temat Oficjalny
Prev18485868788109Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 12,059.17
Nov 4 2015 03:31pm
Quote (yo11 @ 4 Nov 2015 17:43)

(...)
Niemniej fakt, że w żywiole islamu przetrwały do dzisiaj powstałe w starożytności kościoły chrześcijańskie świadczy o tym, że islam nie jest fanatyczny i nietolerancyjny. A wręcz przeciwnie – przez większość jego istnienia tolerował np. chrześcijan i pozwalał im budować własne kościoły (byleby nie większe od meczetów).
(...)

Jeśli nie chcemy zalewu islamem – zostawmy świat islamu samemu sobie. Zakończmy inwazje, agresje, bombardowania, wywoływanie i wspieranie kolorowych rewolucji, destabilizację życia, dajmy im spokojnie żyć po swojemu – a wtedy nie tylko skończy się napływ muzułmanów do Europy, ale i ogromna większość muzułmanów prędzej czy później wróci do siebie.
I wtedy zniknie widmo kolejnych meczetów u nas…

Oczywiście nie jest zwolennikiem islamu, bo jest to tak samo wyssana z palca bzdurna ideologia która wywodzi się z judaizmu, ale warto jednak chwilę samemu się zastanowić i postawić sobie pytanie: " Qui bono? "

Wiesz ja też nie jestem zwolennikiem islamu, zazwyczaj piszesz straszne bzdury ale tym razem wyjątkowo masz troche racji w tym co zacytowałem.
Jakies 95% muzułmanów (a może nawet więcej) nie są fanatykami, co nie znaczy że życie chrześcijan w kraju muzułmańskim jest usłane różami.
Tak jak u nas jest Radio Marija, prawica i nietolerancja to podobnie jest w krajach muzułmańskich, dla chrześcijan nie jest tam do końca bezpiecznie. Nie z powodu oficjalnych prześladowań ale z powodu idiotów którzy mogą wrzucić granat do kościoła lub pobić Cię.

Niemcy akceptując imigrantów próbują rozwiązać problem ze starzejącym się społeczeństwem. Postępują w sposób na pierwszy rzut oka ryzykowny.
Może im się to ryzyko opłaci - nie wiem. w końcu osoby które uciekają przed wojną raczej nie powinny chcieć tej wojny wywoływać w swoim nowym kraju.
W takim Londynie od dłuższego czasu większość ludzi nie jest etnicznymi białymi brytyjczykami a jednak tragedii nie ma.
W gminie w której mieszkała kiedyś moja kuzynka jedynie 18% mieszkańców określa siebie jako "white british" (London Brent). Jest tam ok, nie strach wychodzić na ulice.

Dyskutanci w tym temacie twierdzą że imigrantów w niemczech jest już milion. Ok, przyszli, zawołali "asylum", wpuścili ich. Ale nie wszyscy tam zostaną. Ci którzy nie udowodnią że są z Syrii zostaną odesłani z powrotem do domu.
W praktyce więc liczba uchodzców będzie nieco mniejsza niż podajecie.
Member
Gold: Locked
Warn: 30%
Nov 4 2015 05:47pm
This post is a violation of the site rules and appropriate action was taken.

masz tu kurwo jebana wyliczenia bawarskich ustawodawców,
"już za pięć lat w Niemczech może przebywać nawet 20 milionów wyznawców islamu.
Liczba ta została podana na podstawie kalkulacji Bawarskiego Związku Gmin"

http://prostozmostu.net/swiat/20-milionow-muzulmanow-w-niemczech-do-2020-roku

nie jestes od nich madrzejsza jebana spierdolino, konski zwisie wiec zamknij ten spasiony ryj i wypierdalaj saltami :santa:
Member
Nov 4 2015 07:06pm
w Niemczech też są różni politycy, z różnych partii. Zakładam że ten typek z tego związku gmin (ktoś jak u nas prezydent Wrocławia) jest z innej partii niż Merkelowa dlatego krytykuje polityke swojego rządu.

Syryjczyków jest 20mln, musieliby wszyscy przyjść do Niemiec :)

Zresztą myśle że oni za jakiś czas przestaną ich przyjmować. Poparcie dla Merkelowej spada, jeśli Merkelowej nie uda sie ogarnąć sytuacji (znalezc kompromisu) to przyjdzie ktoś inny i zamknie granice.

Do wiosny sytuacja się wyjaśni.
Member
Gold: 1,355.00
Nov 5 2015 01:07am
Quote (Ironfister @ Nov 4 2015 09:31pm)
Wiesz ja też nie jestem zwolennikiem islamu, zazwyczaj piszesz straszne bzdury ale tym razem wyjątkowo masz troche racji w tym co zacytowałem.
Jakies 95% muzułmanów (a może nawet więcej) nie są fanatykami, co nie znaczy że życie chrześcijan w kraju muzułmańskim jest usłane różami.
Tak jak u nas jest Radio Marija, prawica i nietolerancja to podobnie jest w krajach muzułmańskich, dla chrześcijan nie jest tam do końca bezpiecznie. Nie z powodu oficjalnych prześladowań ale z powodu idiotów którzy mogą wrzucić granat do kościoła lub pobić Cię.

Niemcy akceptując imigrantów próbują rozwiązać problem ze starzejącym się społeczeństwem. Postępują w sposób na pierwszy rzut oka ryzykowny.
Może im się to ryzyko opłaci - nie wiem. w końcu osoby które uciekają przed wojną raczej nie powinny chcieć tej wojny wywoływać w swoim nowym kraju.
W takim Londynie od dłuższego czasu większość ludzi nie jest etnicznymi białymi brytyjczykami a jednak tragedii nie ma.
W gminie w której mieszkała kiedyś moja kuzynka jedynie 18% mieszkańców określa siebie jako "white british" (London Brent). Jest tam ok, nie strach wychodzić na ulice.

Dyskutanci w tym temacie twierdzą że imigrantów w niemczech jest już milion. Ok, przyszli, zawołali "asylum", wpuścili ich. Ale nie wszyscy tam zostaną. Ci którzy nie udowodnią że są z Syrii zostaną odesłani z powrotem do domu.
W praktyce więc liczba uchodzców będzie nieco mniejsza niż podajecie.

Wypierdalaj śmieciu.
Member
Nov 5 2015 02:48am
Quote (yo11 @ 5 Nov 2015 08:07)
Wypierdalaj śmieciu.

znowu nie wiesz co odpisac? kolejny raz zaoralem komuszka haha
Member
Nov 5 2015 03:03am
Według Samera Masriego z Fundacji Wolna Syria, polska Straż Graniczna zachowuje się skandalicznie,
nie przedstawiając imigrantom wszystkich możliwości. Masri uważa, że pogranicznikom brak kulturowej empatii i bazują oni na krzywdzących stereotypach.

http://prostozmostu.net/kraj/imigranci-boja-sie-strazy-granicznej

Kulturowej empatii sie smieciom zachciewa :D
Banned
Gold: 133.00
Warn: 20%
Nov 5 2015 03:06am
Powinni im prezentowac mozliwosc ostrzalu ostra amunicja.
Member
Nov 5 2015 03:09am
Quote (TheFirstJesusKun @ Nov 5 2015 11:06am)
Powinni im prezentowac mozliwosc ostrzalu ostra amunicja.

Przyjezdza brudny bezzebny analfabeta do kolebki nietolerancji i oczekuje empatii, raus
Member
Gold: 1,355.00
Nov 5 2015 03:10am
Quote (Ironfister @ Nov 5 2015 08:48am)
znowu nie wiesz co odpisac? kolejny raz zaoralem komuszka haha

HAHA, TAK.

Umysłowy spierdoleńcu -_-
Go Back To Polska Topic List
Prev18485868788109Next
Add Reply New Topic New Poll