Quote (Rafalek @ 25 Jul 2010 21:11)
Obejrzałem Prestige, Death Race i Pandorum.Death Race nic specjalnego, fabuła bardzo kiepska, kino akcji, ale wolałem już The Tournament, który można wrzucić do tego samego worka.Prestige niezły i zaskakujący, trafna jest tutaj opinia Rogha, że to wyższa forma Iluzjonisty.Zrobiłem jednak błąd, że obejrzałem go tak szybko po wspomnianym Iluzjoniście, temat dotyczący obu filmów wbrew przewidywaniom nie wciągnął mnie tak mocno, przez co miałem momenty znużenia oglądając Prestige.Kiedyś przysiądę do niego jeszcze raz, bo późna pora sprawiła, że wydał mi się nieco skomplikowany, przez co przeoczyłem zapewne kilka istotnych faktów.
Co do Pandorum, Rogh pytałeś o te enzymy, wydaje mi się, że autorzy chcieli w jakiś sposób wytłumaczyć powstanie stworów, niestety tylko uspokoili sumienie wrzucając niejasne do końca przypuszczenia Nadii.Tak naprawdę nic nie zostało powiedziane, taka wzmianka to za mało, chyba, że coś przeoczyłem.
Wrzucam cytat z filmweba rodem z D2jsp, zaśmiałem się jak natrafiłem na to czytając jeden z tematów:
Hi, hi.
edit: Zaraz obejrzę Miasto Boga, cały czas nadrabiam zaległości.
Wiem, ze chcieli wytlumaczyc w ten sposob powstanie stworow, nie wiem tylko, jak dokladnie ten enzym byl aplikowany i komu.