Quote (zibib @ Jun 28 2016 11:26pm)
Jacyś użytkownicy toyoty / lexusa mają do polecenia sensowny interfejs techstream? Bo kabel za 99zł mnie nie przekonuje, ale może wystarcza? Chodzi mi o sczytanie i kasowanie błędów, programowanie modułów mnie nie interesuje.
elm na bluetoothie nie podejdzie do tego? na androidzie w pizdu jest apek do diagnostyki, niektóre umożliwiają nawet zapis tras i czasów przejazdu
Quote (NoCiekawe @ Jun 29 2016 01:55am)
Miał ktoś styczność z e60 2,2 benzyna? Wiem, ze nie demon prędkosci, ale powinno dawac rade, znajomy ma na sprzedaz w bdb stanie z LPG czyli dla mnie na trasy idealnie, wiem ze lepiej wiekszy silnik jak jest gaz, ale ta jest sprawdzona i pewna.
mam 2,5 litra w e39 z tej serii i jest spoko silnik, często ludzie piszą o dużym zużyciu oleju w m54, czasami nawet ponad litr na tysiąc km
u mnie wszystko ładnie trzymało przez 3 tysie i teraz trochę zeszło, ale nie wiem czy to nie wina uszczelki pod pokrywą zaworów, menda znowu zaczeła puszczać
Quote (zYwi3c @ Jun 29 2016 09:07am)
Bratu sie spodobala moja Alfa i tez planuje kupic ''podobny'' smaochod - jednak jest w Holandii a Alfe ciezko kupic w 100% sprawna - trzeba ja bardzo dobrze sprawdzic.
Co mozecie polecic jeszcze w cenie do 20~ tys? Diesel/Benzyna - zalezy mu na ladnym srodku i ''dosc'' mocnym ( 150km to chyba minimum ;) )
e39/e46 polift
e39 525d lub 530d z kopciuchów, 525i lub 530i z benzyn, w trasie i jedne i drugie poniżej 8l/100km palą a moc 163-231 koni
e46 podobny wybór silników, od biedy i 320i (2.2 benzyna) to spokojnie napędzi