d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Liga Legend > Wersja Oficjalna Ponownie
Prev18428438448458461473Next
Add Reply New Topic New Poll
Banned
Gold: 0.01
Warn: 20%
Dec 17 2013 03:00pm
Quote (Last_Hope @ Dec 17 2013 10:00pm)
Jaką postacią dość łatwo junglować?

Nigdy nie junglowałem, znacie jakiś fajny poradnik?

nunu
Member
Gold: 300.55
Dec 17 2013 03:05pm
Quote (Last_Hope @ 17 Dec 2013 22:00)

dosc latwo to udyr i tak jak przedmowca wspomnial nunu, ale latwo nie znaczy efektywnie :D teraz najlepiej zaczac od buffa, ktory jest blizej twojego bot lejna, bo zawsze wiecej osob, ktore Ci cos tam pomoze (i tak robisz smite, bo cd jest tylko 40sec) po czym robisz maly camp (wilki / zjawy ) i drugi buff. gdy wykonasz juz swoja magiczna sciezke to gank albo farmisz dalej
Member
Gold: 93.37
Warn: 30%
Dec 17 2013 03:10pm
Quote (Last_Hope @ Dec 17 2013 11:00pm)

j4 krul
zaczynasz z buffem(kolejnosc buffuw zalezy od tego z jakiej strony grasz, raczej zaczyna sie z buffem ktory jest przy stronie botlejnu zeby zrobic gank na topie na 3lv). potem kolejny buff i gank. raczej powinienes topa gankowac jako pierwszego, ale ogolnie zalezy, jak top za mocno popchniety to przypal opur i mozesz sprobowac jakiejs counterjungle czy ganku na midzie. wazne, jezeli gankujesz solo lane to musisz buffy zrobic szybko zeby na linie wbic z 3lv gdy enemy laner ma 2lv. potem farmisz las i gankujesz, robisz drejki, zapisujesz tajmery i nie failujesz smajtuw.
aha, swinia jest chyba chujowa opcja do szybkiego ganku na topie bo jest guwnem w early wiec wtedy mozesz isc na bota.
ogolnie wyglada to tak: buffy(zadnych wraithow czy wilkow w miedzy czasie)-> gank, po ganku cofasz sie albo dofarmiasz las i dopiero sie cofasz. potem troche lasu->gank->drejk->powrut->counterjungle-> swoj las->gank->drejk-powrut.
nie boj sie robic szybkich drejkow bo one czesto pomagaja w early game.
no i jak gankujesz to po udanym ganku postaraj sie z lanerem/lanerami popchac linie zeby udany gank zakonczyc objectivesem
e/@up
o kurwa, to sie pozmienialo :O

This post was edited by muw_mi_laajt on Dec 17 2013 03:11pm
Member
Dec 17 2013 03:14pm
Quote (muw_mi_laajt @ 17 Dec 2013 22:10)
j4 krul
zaczynasz z buffem(kolejnosc buffuw zalezy od tego z jakiej strony grasz, raczej zaczyna sie z buffem ktory jest przy stronie botlejnu zeby zrobic gank na topie na 3lv). potem kolejny buff i gank. raczej powinienes topa gankowac jako pierwszego, ale ogolnie zalezy, jak top za mocno popchniety to przypal opur i mozesz sprobowac jakiejs counterjungle czy ganku na midzie. wazne, jezeli gankujesz solo lane to musisz buffy zrobic szybko zeby na linie wbic z 3lv gdy enemy laner ma 2lv. potem farmisz las i gankujesz, robisz drejki, zapisujesz tajmery i nie failujesz smajtuw.
aha, swinia jest chyba chujowa opcja do szybkiego ganku na topie bo jest guwnem w early wiec wtedy mozesz isc na bota.
ogolnie wyglada to tak: buffy(zadnych wraithow czy wilkow w miedzy czasie)-> gank, po ganku cofasz sie albo dofarmiasz las i dopiero sie cofasz. potem troche lasu->gank->drejk->powrut->counterjungle-> swoj las->gank->drejk-powrut.
nie boj sie robic szybkich drejkow bo one czesto pomagaja w early game.
no i jak gankujesz to po udanym ganku postaraj sie z lanerem/lanerami popchac linie zeby udany gank zakonczyc objectivesem
e/@up
o kurwa, to sie pozmienialo :O

na poczatek lesnej przygody counterjungla to swietny pomysl :D najlepsiejsi lesnicy teraz to imo evelynn, vi, lee no i elise
Member
Gold: 369.00
Dec 17 2013 03:15pm
Dzięki za odpowiedzi :)
Banned
Gold: 0.01
Warn: 20%
Dec 17 2013 03:18pm
ja jak gralem talonem pare miechow temu, to eve byla w dzungli u przeciwnikow i mnie wyruchala, i mam do tej pory uraz :/
Member
Gold: 0.00
Dec 17 2013 03:19pm
Quote (Fikasznikasz @ Dec 17 2013 09:18pm)
ja jak gralem talonem pare miechow temu, to eve byla w dzungli u przeciwnikow i mnie wyruchala, i mam do tej pory uraz :/

To filip, czy franek?
Member
Dec 17 2013 03:20pm
Quote (Monlightek @ Dec 17 2013 11:14pm)
na poczatek lesnej przygody counterjungla to swietny pomysl :D najlepsiejsi lesnicy teraz to imo evelynn, vi, lee no i elise

no, lepiej mowic ze sie mainuje jungle i ani razu nie wjebac sie do przeciwnego lasu przez godzinna gre, a takie perelki juz widywalem. counterjungle to dosyc istotna sprawa i wypadaloby sie uczyc od poczatku, bo stawiam ze bedzie na botach/normalach sie uczyc tak ze mozna probowac na luzie.
btw, przy wpierdalaniu sie do przeciwnego lasu i zabijaniu bufuw czy malych campow, zawsze zostawiaj jednego malego kripka(chyba ze zapiszesz sobie timer buffa to czysc caly i ze 2s przed zrespieniem sie powinienes juz przy jego buffie byc) na kazdym wyczyszczonym przez ciebie campie. spowoduje to strate expa i golda przez przeciwnego junglera. staraj sie tez stawiac wardy i zapamietywac timery jego buffow zeby zaraz po zrespieniu sie buffa, wbic sie i zrobic go.
e/ czemu nie umiesciles j4 w tym zestawieniu? czyzby zmiany wyjebaly krula demencji z tier1 jungleruw?

This post was edited by muw_mi_laajt on Dec 17 2013 03:21pm
Member
Dec 17 2013 03:24pm
Quote (muw_mi_laajt @ 17 Dec 2013 22:20)
no, lepiej mowic ze sie mainuje jungle i ani razu nie wjebac sie do przeciwnego lasu przez godzinna gre, a takie perelki juz widywalem. counterjungle to dosyc istotna sprawa i wypadaloby sie uczyc od poczatku, bo stawiam ze bedzie na botach/normalach sie uczyc tak ze mozna probowac na luzie.
btw, przy wpierdalaniu sie do przeciwnego lasu i zabijaniu bufuw czy malych campow, zawsze zostawiaj jednego malego kripka(chyba ze zapiszesz sobie timer buffa to czysc caly i ze 2s przed zrespieniem sie powinienes juz przy jego buffie byc) na kazdym wyczyszczonym przez ciebie campie. spowoduje to strate expa i golda przez przeciwnego junglera. staraj sie tez stawiac wardy i zapamietywac timery jego buffow zeby zaraz po zrespieniu sie buffa, wbic sie i zrobic go.
e/ czemu nie umiesciles j4 w tym zestawieniu? czyzby zmiany wyjebaly krula demencji z tier1 jungleruw?

nerf na EQ spowodowal, ze strasznie latwo wydzukowac ten knock up
Member
Dec 17 2013 03:26pm
Quote (Monlightek @ Dec 17 2013 11:24pm)
nerf na EQ spowodowal, ze strasznie latwo wydzukowac ten knock up

on dawno mial tego nerfa, ta? i polegal na tym ze na czyms tam zmiejszyli range, ta?
to wyjebane, spytaj sie doktora koksa o mojego jarvana, kazde eq trafione i nie ma chuja zeby zdodgeowac mojego jarvana :D
fake e/ rusze, ty grales vayne????????????????? bo chce wiedziec kto sie dojebal, cuz tyle osub deklarowalo sie ze zagra :/
Go Back To Polska Topic List
Prev18428438448458461473Next
Add Reply New Topic New Poll